Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Invincible (Alan Arkin) býval superhrdinou a skutečným americkým vlastencem, ale znechucen senátním vyšetřováním toho, zda svým rudým pláštěm nevyjadřuje podporu komunismu, zmizel neznámo kam. O třicet let později je z něj zahořklý alkoholik a bezdomovec. Svět je však náhle ohrožen padouchem panem Midnightem (Christopher Lee). Může kapitán Invincible obnovit své nadpřirozené schopnosti a postavit se panu Midnightovi? A dokáže překonat překážku nejzrádnější - závislost na alkoholu? (dunde)

(více)

Recenze (2)

Nautila 

všechny recenze uživatele

Upřímně, sehnala jsem si to jen kvůli zpívajícímu Ch. Leemu. Čekala jsem něco na úrovni filmů sobotních dopoledních filmů a ejhle! Bylo to lepší. Kapitán Nepřemožitelný, hrdina Ameriky, který bojoval s nacisty, je jednoho dne označen za komunistu. Jeho vláda, které pomáhal, ho zradí a on se ocitne v Austrálii s flaškou alkoholu stále při sobě. Amerika je však po letech v krizi, objevují se záhadné útoky a tak vláda hledá hrdinu....Přivedou Kapitána zpět a snaží se obnovit jeho ztracené superschopnosti, aby se mohl postavit svému starému nepříteli - nacistovi Midnightovi. Už od počátečních "archivních" záběrů je jasné, že tohle bude fajná parodická a vkusná zábava. Alan Arkin je skvělý, některá muzikálová čísla sice trochu za uši tahají, ale choreografie, kamera a některé nápady to v pohodně přehlušují. Prezidenstký rap "Bullshit, Bullshit!" nebo "Evil. Mr. Midnight" a samozřejmě "Name your Poison"....jaj, dokonalost! A navíc má pan zloduch skvělý vkus na ženy v prádélku. Zkrátka, divím se, že tenhle film je s tolika nápady, zábavností i technickou podařeností tak neznámý. Jediné, co to hodně kazí, je příliš ukvapený a prapodivný konec. Dotáhnout ten a myslím, že by se tenhle film mohl hrdě postavit mezi kulty typu Rocky Horror Picture Show (no dobrá, trochu možná přeháním). "Into the Blue!" ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"The Return of Captain Invincible" je naprosto vynikající biják, tedy pokud jej budeme posuzovat pouze podle pravidla, že každý film je tak dobrý jako jeho záporák. Australská muzikálově komediální odpověď na dobovou hollywoodskou vlnku superhrdinských filmů nadchne nejen několika skvostně zběsilými sekvencemi (jako souboj s vysavači či dortová bitva) a hrstkou vynikajících hudebních čísel. Především se totiž může chlubit grandiózním zlounem v podání Christophera Leeho, který navíc má i tuze náramnou galerku výstředních poskoků a celou suitu glam/punk divoženek. Bohužel ale jeho antagonista v titulním hrdinovi je natolik unylý a anticharismatický, až to lze pokládat za jeden z nejvíce deprimujících dokladů nutnosti balancování protipólů v principu jing a jang. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama