Reklama

Reklama

Krásy divoké Šumavy

(TV film)
  • Německo Der Böhmerwald - Eine Wildnis mitten in Europa (více)
Německo, 2017, 2x45 min

Scénář:

Lisa Eder-Held

Obsahy(1)

Šumava je velice rozlehlá oblast, kde stále vládne příroda. Člověka na svém území nechává, i když jí někdy ubližuje... Uprostřed Evropy leží poslední rozsáhlá divočina tohoto kontinentu: Šumava. Nekonečné lesy, čarovná vřesoviště a žulové skály tvoří malebnou krajinu, která je jako žádná jiná. Tato oblast se nachází na bývalé hranici mezi západní Evropou a východním blokem, kde se setkávají Německo, Rakousko a Česká republika. Žijí tady zvláštní a výjimeční lidé, ochotní překročit jakoukoli hranici, aby přírodní dědictví Šumavy zachovali. Šumava vděčí za svou jedinečnost vlastní bouřlivé historii. Od středověku byla domovem různorodé skupiny lidí, kteří se nechali nalákat hluboko do lesů vyhlášenými sklárnami a dobře dostupným dřevem. Je to úžasný kraj se zajímavými obyvateli, jejich tajuplnými osudy a vlastním přírodním bohatstvím. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Der Böhmerwald - Eine Wildnis mitten in Europa mapuje českou, rakouskou a německou oblast Šumavy a lidi co tu bydlí i pracují. Tento dokument je více o lidech a tradicích, než o přírodě divoké Šumavy. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíše krásy divoké Šumavy, než povídání s místními farmáři. Té krajiny tam bylo bohužel pomálu a tohle tak zajímavé nebylo. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal víc. Ano, jsou tam krásné záběry šumavské krajiny, ale od dokumetu nazvaného Krásy divoké Šumavy bych čekal trochu jiné zaměření než převážně na několik místních lidí, kteří se tam usadili a žijou tam. Farmáři z Horské Kvildy, veterinářka z Rakouska nebo Ukrajinka, pokoušející se studovat sklářské řemeslo v Bavorsku. Co mi ovšem pozvedlo obočí asi nejvíc, byla ta mapa, která ukazovala plochu NP Bavorský les, NP Šumava, tam mi to přišlo skoro až dost do vnitrozemí a především "rakouskou část Šumavy", která zasahovala teda sakra daleko do vnitrozemí Rakouska jihovýchodním směrem, v podstatě do středu Rakouska. Takovouhle definici Šumavy v Rakousku teda vidím poprvé a dost o ní pochybuju. A nazvat Český Krumlov perlou Šumavy... no taky nevím... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama