Reklama

Reklama

Dracula cerca sangue di vergine... e morì di sete!!!

  • Itálie Dracula cerca sangue di vergine (více)
Trailer

Obsahy(1)

„Krev z těch děvek mne zabíjí,“ zuřivě vykřikne hrabě Dracula v jednom momentě této asi nejvtipnější adaptace Stokerova románu, když se ukáže, že najít panny, jejichž krev nutně potřebuje k životu, není zas tak snadné. Poté, co tento vzácný sortiment vyčerpal v Rumunsku, vydává se Dracula do katolické Itálie a doufá, že zde nalezne dostatek potravy. Seznámí se s aristokratickou rodinou Di Fioriových, kteří mají čtyři neprovdané dcery a spoustu dluhů. Netuší však, že některé z nich, už měly pletky s marxistickým podomkem... Film natočil stejný štáb jako Tělo pro Frankensteina. „Prostě jsme dopoledne dotočili Frankensteina, dali si oběd, a pak se pár lidí dalo přečesat a odpoledne jsme začali točit Draculu,“ vzpomíná Morrissey. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V Rumunsku došly panny, a tak musí Dracula vyrazit na cesty :-D ... Vtipná premisa, charismatický Udo Kier a jeho půvabný přízvuk, jinak ale nic extra. S většinou filmů, které zpracovávají příběh hraběte Draculy, mám jeden velkej problém - přijdou mi zbytečné, neboť už jsem viděl zpracování mnohem lepší. Tři hvězdy si tento hladový upír ale určitě vysloužil. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle filmu ode mě nemůže očekávat seriózní a nezaujatý komentář už vůbec nikdo! Být představitelem hraběte Draculy někdo jiný, brala bych snímek jako solidní průměr (i když je to samozřejmě roztomilé béčko) - vcelku originální příběh o tomhle rumunském chlápkovi, pěkná hudba, notná dávka humoru a nadsázky, pár povedených vtipných krvavých scén a dobrá kamera. Jenže kdyby nebylo kdyby - znáte to! Udo Kier je tu (omlouvám se za velmi vysokou pravděpodobnost výskytu možná lehce přehnaných tvrzení na následujících řádcích) naprosto brutálně úžasný! Nikdo by se do role věčně smutně se tvářícího, vyhublého, až téměř rachitického Draculy nehodil lépe (Udo dokonce kvůli větší věrohodnosti několik dní před natáčením úplně přestal jíst). Hned v prvních vteřinách, ještě při titulcích, jsem viděla jednu z nejdojemnějších scén celého filmu - i když na ní vlastně téměř nic dojemného není (Dracula si na sebe nanáší "make-up" - detailní záběr Kierova nádherného, mladého, smutně vypadajícího obličeje) - ale ta hudba, která při tom zní, se mnou spolu s obrazem dělala doslova divy! Jak už jsem řekla, ve filmu hraje důležitou roli také nadsázka (Draculův asistent a jeho vtipně přehnané házení ksichtů, Udovo "šilhání bolestí", výkony Joea Dallesandra, atd.) - bez ní by to snad ani nešlo. Dá se říct, že Udo (a nejen on) vlastně občas dost přehrává - ale rozhodně to je spíše k užitku, neboť například můžu klidně odpřísáhnout, že lepší scény zvracení jsem v životě neviděla! Bodíkem k dobru je i tradiční (v mládí snad ještě brutálnější) německý přízvuk v Kierově angličtině - jeho "senkjů" mě vždycky spolehlivě odrovná - a nic dlužna mi nezůstala ani ona pověstná hláška "Ze blood of zhis whores iz killing me!". . . Tímto chci poděkovat panu Feničovi, že mi tuhle skvostnou exhibici ďábelsky nevinného Udo Kiera umožnil zhlédnout v rámci Febiofestu 2006! . . . . . . . . Tak, po shlédnutí pěkně v klidu domova (bez rušivého simultálního překladu do sálu!) jsem zjistila, že brutální přízvuk mají (až na Dalessandra a Polanského) úplně všichni - což snímku dodává jak na vtipnosti tak i na zajímavosti - a nakonec si neodpustím ještě jednu Udovu, vlastně nechtěnou (ten přízvuk, boha jeho!): "So yor drimin about ze šenžin zi ód of sings!"...jo jo, asi chápu, proč se tenhle film stal kultem... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to jako by se filmaři rozhodli natočit porno, ale samotné sexuální scény nechali nakonec a nezbyl jim na ně rozpočet, tak museli vydat film bez nich. Kdesi mezi legračním a fascinujícím, úžasný doklad jedné estetiky jedné doby. Plus pěkný řez do buržoazie. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Temný gróf je prinútený odísť z krajiny svojich predkov, z Rumunska do neďalekého Talianska, aby tam našiel nepoškrvenú pannu. Neprejavuje sa pritom vôbec nejako démonicky či pánovito. Neustále neduživo, seba ľútostivo a choro stená nad nedostatkom panenskej krvi. Zároveň je v kuse komandovaný svojim sluhom, klamstvami nádejných adeptiek na sobáš ako aj konaním miestneho paholka, ktorý mu nielenže pretiahne skoro každú nádejnú pannu, ale oháňa sa revolučnými heslami o zániku hierarchickej šľachtickej spoločnosti. Netradičné podanie slávneho príbehu nie je vôbec trápnou satirou, skôr smutnou komédiou o pozvoľnom zániku dekadencie, valcovanej revolučným prúdom kdesi z východu. Plným sexuálnej potencie, srandovných odkazov na sovietsky "revolučný" stalinizmus a svojskú spravodlivosť. Zaujímavé je, že aj takto posunutý ikonický a známy príbeh si zachováva svoje základné špecifiká, akými sú absencia odrazu vampíra v zrkadle, jeho strach z cesnaku a krížov plus nutnosť porážky nemŕtveho dreveným kolom, narazeným do srdca krvilačnej ohavy. Vhodne pridanými prvkami sú vegetariánstvo, láska ku knihám a vypchatým vtákom. A auto. Auto, na ktorom si Dracula nevezie lyže, ale svoj spací vak: drevenú, zvnútra vankúšovým zamatom obloženú truhlu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora mi vzal větu, kterou jsem chtěl komentář začít. Každopádně pro mne o něco slabší než Flesh for Frankenstein. Rozhodně se nejedná o horor, spíše o jakési existenciální drama, podobenství, alegorii. Film plyne v pomalých dialozích a Draculovi docházejí síly. Jedině panenská krev ho může posílit, leč té se zoufale nedostává. Prolhané děvenky si to rozdávají s Dallesandrem, ovšem Draculovi tvrdí, že jsou panny. Přicházejí jedny z nejkrásnějších scén filmu, kdy Udo Dracula dáví kurví krev a vypadá to, že dlouho nevydrží. Zelená kůže v obličeji, tepny a žíly napnuté k prasknutí a gejzíry temné krve, které ze sebe chrlí za doprovodu smrtelných křečí. Kdyby film vznikl o deset let později, chápal bych ho jednoznačně jako varování před AIDS. Erotické scény jsou spíše umírněné, což by nevadilo. Horší je, že plochá těla hereček působí vedle vysportovaného těla Dallesandra naprosto zoufale. Zatraceně, proč jim nedali v maskérně prsa? Pobavil mě rudý srp s kladivem na stěně, který vyslal jasný signál. Hudba průměrná, kamera ucházející (nejlepší je úvodní část s titulky), Udo uhrančivý a závěrečný masakr zábavný. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Doba je zlá. Sexuálna aktivita mladých dievčat sa čoraz viac posúva smerom nadol ku nižším vekovým číslam. Vyschnutý gróf Drakula bažiaci po panenskej krvi, podniká svoju strastiplnú cestu za záchranou mimo Rumunska. Svoje dlhoročné sídlo opúšťa ťažko. Tuší totiž, že ho už nikdy neuvidí. Spolu so svojim spoločníkom, nabrúsenými kusadlami, uhrančivým pohľadom Udo Kiera a nemeckým prízvukom, vyráža do sveta. Panenská cesta za ukojením však nevychádza tak ako má. “CUNT“ DRACULA nie je spokojný s ponúknutým tovarom. Kto by čakal, že čistota sa pomaly ale isto stáva výsadou pedofilov. "Kdo dřív příjde, ten dřív mele". :) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Klasická předloha transformovaná do díla, stavějícího na erotických prvcích, politizující alegorii (marxistický sluha má styk s dívkami, které tím chrání před nemocným buržoustem Draculou) a šokujících detailech násilí a nechutností. Této zvrácenosti z Warholovy produkce (v roli muže v hospodě se objeví i Roman Polanski) nelze upřít formální úroveň (za to jedna hvězdička), jinak patří spolu s mokvajícími odpadky do kontejneru... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Začátek 20. let 20. století. Dělníci se vzpírají, Rusko ovládla proletářská revoluce a najít počestnou dívku lze leda s buzolou, zkrátka mění se doba. Co si s tím má ale počít staletý hrabě Dracula, těžící z emeritních tradic šlechtické etiky, která mu doposud umožňovala nasávat energii z pravdelných dodávek panenské krve? Na radu svého pobočníka se vydávají do Itálie v domnění, že tato bohabojná země má z logiky věci stále nevysychající pramen panenských děv (lol), ale smolík, pacholík, všude samá kurva v rouše beránčím. Jak by také ne, když to tam klátí marxistický zahradník s rozhalenkou tak širokou, že skoro nemůže hýbat rukama. Tenhle mustang, který působí dojmem, že ponižování šlechtičen je pro něj vlastně stejně potřebné jako panenská krev pro Drákulu pak vlastně působí jako jejich poslední naděje, protože jediný v okolí disponuje instantní potencí, která umožňuje připravit Draculu o jedinou naději na znovuzískání zoufale chybějící energie. Jeho hlášky typu "Where is you sister? I want to rape the hell out of her." vztahující se ke čtrnáctileté dívce či scény, kde se proznásilňuje od "No, no, no!" k "I love you." v jednom záběru zajisté nenechají jeden klín suchý. Proti němu stojící seschlý a nemohoucí Drákula, který je již téměř imobilní a musí se snižovat k sání panenské krve skrze chleba či ji přímo lízat ze země po nedobrovolné defloraci znázorňuje finální stádia dýchavičné buržoazie tváří v tvář novému světu. Blood For Dracula je jeblost o které se lépe mluví než se na ní dívá, ale je to rozhodně zásadní příspěvek do celé upírské problematiky, který nám představuje hraběte zase v jiné poloze. Denní světlo ani krucifixy ho nezabíjí, jen tak nějak serou a nepanenská krev mu bezpečně vrazí hlavu do hajzlu. Je to zvláštní, že ďáblův zatracenec Dracula vlastně tak patří do věku nevinnosti a mimo něj nemá šanci přežít. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jedna z najdivnejších podobizní draculovského námetu, akú som mal možnosť zhliadnuť. Samotný knieža temnôt je tu zosobnený ako chorľavý bojazlivec a nie ako surová obluda, či nepremožiteľný predátor. A v tom tkvie kúzlo tohto filmu. Pekne perverzný a hlavne v závere riadne krvavý pohľad. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tak toto je kult a čosi, čo nemá obdoby.  Ak by sa ešte trochu pritlačilo na pílu, hlavne niekde uprostred, šiel by som aj na maximálne hodnotenie. Ale aj tak- Udo je nanapodobiteľný Dracula, tie "absťáky" a gúľanie očami sú neuveriteľné. Zvracanie krvi nechutné, ale o to v kultových filmoch ide, a gore záver to len potvrdí. Prostredie zámku a Talianska... čo dodať. Voči tomu som bezmocný. A to prehrávanie, a akcent väčšiny postáv, vrátane hlavných... Nie, toto tu nebolo ani predtým, a nebude už ani potom. Provokatívny kult nie pre každého. Update: Päť kultových hviezd! ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Dracula cestuje z Rumunska do slnečného Talianska,pretože v Rumunsku už nie sú panny,hahaha.Keďže Taliansko je kresťanská krajina,tak tam určite panny budú.Sú oveľa lepšie filmy o Draculovi,tie tri hviezdičky sú len za záver filmu,pretože ten nemá obdobu.Ináč za moc nestál.Chudák Dracula,krv z prvých dvoch žien nebola dobrá,pretože ženy neboli panny.A tak Dracula v kúpeľni dávi krv ktorú z nich vycicial,krúti sa po dlážke od bolesti brucha ako had,hádže to z nim po dlážke,vyzerá ako keby už mal dušu vypustiť.Ak vôbec nejakú dušu taký upír má.To sa opakuje dva krát.Ale je tam aj jedná panna,najmladšia zo štyroch dcér a vyzerá to tak že konečne si Dracula príde na svoje.Lenže je tam Mario,asi bol komunista,pretože v izbe ma na stene veľkú fotku Stalina a aj kosák a kladivo.A tak ten mladý komunista pannu prefíkne.Ale záver filmu je brutálny,ale zároveň aj smiešny.Dracula,keď ho Mario mordoval,sa zmohol akurát na nejaké to prskanie,ako nasratá mačka,nič viac,čo mi pripadalo dosť smiešne.A filmový Dracula "Udo Kier" mi pripadal skôr ako vyfintený,nagelovaný slizký buzík, spolu aj zo svojím "sluhom",alebo ako ho nazvať.Ináč ten film za veľa nestál. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyrazne slabsi Margheritiho film, nez som unho zvyknuty - mal kvalitne veci ako Danza Macabra, Joko Invoca Dio ... e Muori. No a tu sa len spolupodielal na rezii, tocil to tiez Paul Morrissey /Flesh Trash Heat - vsetko s Dallessandom/. Draculka vezie zamatom vykladanu truhlu, ale nijak am to neoslovilo, lebo tempo bolo priserne a dialogy slaboduche. Dallessandro mi definitivne vadi, to som si uz isty . 69 % ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Potřebuji zubatého smajlíka. Prego, prego! A transfúzi dobrého vkusu. A dávku příčetnosti. Hrozné, ba děsivé... Pod tři hvězdy nejdu. Tak tedy 2,5; no... ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Po výtečném Flesh for Frankenstein jsem si dal trochu pauzu, než jsem se vrhl na další warholovskou ulítlost. Mistr Udo Kier tu září snad ještě víc než jako šílenej vědec. Oproti tradičně podávaným upírům je to takovej chudáček, u nějž máte pocit, že by jste ho spleskali i vy. Ale právě oceňuju jiný pojetí. Nicméně co se zábavy týče, oproti předešlému filmu jí dost ubylo. Zvlášť rozjezd je hodně pozvolnej. Prostě adrenalinu u toho moc nevypotíte. Celý se to tváří tak nějak - na horor až nebývale - umělecky. A rozhodně musím vyzdvihnout hudební stránku, která onen umělecký dojem hodně utváří. Hodně mi to připomínalo třeba úvod Trierova Antikrista. Mám-li to nějak uzavřít: Vnímám-li film jako Draculu, pak prostě neobstojí srovnání s tím od Coppoly, kterej je ale zase mnohem mladší a prostě nejlepší. Na druhou stranu, tady nalézáme určitou zajímavou invenci a formální stránka je řekněme srovnatelná. Nemůžu se rozhodnout mezi 3 a 4 *. Ale spíš víc, neb rád ocením netradiční pojetí. A navíc Draculovo cestování s rakví na střeše auta... ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem nečekal, že se tak dobře zasměju. Udo je tu dokonalý, totálně mě odrovnal. Ty jeho hlášky, černý humor, přízvuk, výrazy tváře a fyzické herectví, neskutečné. Skvěle jsem se díky němu bavil. Nejlepší byla asi scéna s druhou sestrou, jak se neudržel a napil se, i když tušil, že to bude asi taky děvka. Z toho jeho následného záchvatu a blití krve jsem nemohl, skoro jsem brečel smíchy. Připomínalo mi to mě v době, když jsem měl problémy s alkoholem, úplně jsem se v tom viděl :D. No a pak samozřejmě ten splatter závěr, který je na jasných pět hvězd. Bohužel ve filmu se přece jen objeví pár vatových pasáží či nežádoucích záběrů na holý zadek Joeho Dallesandra a kdybych chtěl srovnávat s Flesh for Frankenstein, tak ten byl ještě o fous zvrácenější. Navíc Frankensteinovské téma je mi přece jenom bližší než Drákula. Hodnotit budu tedy oba filmy stejně - 4,5* s tím, že v budoucnu možná po druhém shlédnutí zaokrouhlím na 5*. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Camp horor, ve kterém jsou upíří i lidé marně se snažící udržet si postavení v prudce měnícím se světě. Udo Kier je skvostným Drákulou a jeho excentrické přehrávání skvěle sedí k tomuto pojetí legendárního prince temnoty. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý robí spoločníka inému snímku ("Andy Warhol´s Frankenstein") je oveľa menej krvavý a má niekoľko zábavných momentov, ale je na míle vzdialený od "Love At First Bite". Orignálne vyšiel v trvaní 106 min. Film je známy aj pod názvom "Blood For Dracula" a "Young Dracula". ()

Reklama

Reklama