Reklama

Reklama

Monster Hunter

  • Německo Monster Hunter (více)
Trailer 3

Za hranicemi našeho světa se nachází jiná dimenze, kde vládnou krutá a nebezpečná monstra. Když do tohoto neznámého a nepřátelského prostředí zavleče písečná bouře poručici Artemis (Milla Jovovich) a její elitní jednotku, začíná boj o holý život. V zoufalé snaze vrátit se domů skupina spojí síly s tajemným lovcem (Tony Jaa), jehož schopnosti a zkušenosti jsou pro přežití v nehostinné zemi nepostradatelné. Tým bojovníků musí odrážet nesčetné útoky zákeřných příšer a připravit se na konečné zúčtování... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (342)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby Monster Hunter zůstal na skále a my bychom sledovali, kterak se Milla s Tonym snaží dostat na kobylku Diablovi a přežít útoky pavouků, určitě bych byl spokojen. Snímek nabízí totiž 2/3 napínavou, akční, dobře fungující zábavu. Bohužel pak někoho napadne vrátit na scénu Rona Perlmana, koráb a vůbec celou záležitost s tajemným portálem do jiného světa jaksi uzavřít. Je to veliká chyba a škoda. Protože zatímco první 2/3 filmu bych se nebál hodnotit 70%, tak poslední třetině musím dát tak s bídou 30%. Což mě fakt mrzí. To co začlo tak zajímavě, skončilo pachutí v ústech. Přesto se mě Monster Hunter líbilo o hodně více než poslední Godzilla, kde postavy a příběh zkrátka nefungují. Monster Hunter: 55% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je to smutné, ale i 25 let po Mortal Kombatu je Paul W.S. Anderson pořád asi jediný člověk na planetě co dokáže natočit docela zábavnou adaptaci počítačové hry. Sice je to i u něj trochu sázka do loterie, AvP i některé z těch Resident Evilů fakt bolely, ale to hlavně ty které nerežíroval on sám. Ty přímo jeho byly často docela fajn, fajn bylo i Death Race, a i zmíněný Mortal Kombat - a právě na něj nejvíc navazuje Monster Hunter. Tahle kaiju rubanice s přerostlými potvorami je v jeho podání uvědomělý výplach bez jediného zastavení slušně bavící epickou akcí a i trochou toho humoru - příběh je osekaný na kost, a hloubka charakterů existuje jen do té míry jakou snesou herecké schopnosti Tonyho Jaa a Mily Jovovich. Fakt, že postava Tonyho je tu prostoduchý domorodec co skoro neumí mluvit (psali mu to zjevně na tělo) chemii mezi nimi taky docela dost pomáhá. A hlavními postavami jsou tu stejně Pan Balrog, Pan Šmak, a pár stovek Odul, a kreativní způsoby jak je odpravit - a mě to baví, a dal bych si další díl s nimi mnohem radši, než o dost ambicioznější, ale ve výsledku výrazně nezáživnější slátaniny typu Assassins Creed, Warcraft, Prince of Persia, nebo milion pokračování Transformers. Btw nejstrašnějším monstrem ze všech jsou tu hlavně vlasy Rona Pearlmana, na ty by pomohlo fakt asi jen to bombardování atomovkami z orbity. Chápu že úlitby fandům jsou tu potřeba, když je Monster Hunter jedna z největších videoherních značek na světě, ale ten jeho vzhled fakt změnit mohli. 7/10 ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Milla Jovovich a Paul W.S. Anderson sice skončili s Resident Evil a se zombíky, ale jejich Monster Hunter je víceméně to samé. Jen tu jsou draci a dinosauři, jinak ovšem tahle dvojice opět servíruje solidní akci zabalenou do velmi utahaného a nezajímavého příběhu s postavami, u kterých budete rádi, že si zapamatujete jejich jméno. Obstojná akce tu bohužel na body prohrává s nezajímavým příběhem a nudnými hrdiny. Ale od Andersona se snad ani víc čekat nedalo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po "finálnom Resident Evil fiasku" som začal vyzdvihovať názor, že by sa mali nájsť nejakí kompetentní ľudia a držať od kamery Paula W.S. Andersona čo najďalej. Lebo natočil jeden z najhorších filmov, čo som mal kedy možnosť vidieť. Takže čo prináša vo svojom novom videohernom projekte "Monster Hunter"? Popravde, toto je síce v realite zlý film, ale je minimálne celkom zábavný. Tentokrát ma Anderson svojimi schopnosťami nefrustroval do miery, že by som ho nechal upáliť. Namiesto toho nám servíruje svoj klasický digi bordel podľa videohier so svojou manželkou "ultimátnou akčnou hrdinkou planéty Zem" Milou Jovovich. No tento film má pár aspektov, ktoré ho zdvihajú. V prvom rade Jovovich mi tu neprišla otravná ako v niektorých jej posledných projektoch. Dokonca v úvodných častiach keď sa bude brániť proti nočným pavúkom mala v očiach aj nejaké reálne emócie a strach. A už len to z nej robí lepšiu hrdinku ako bola perfektná a nezastaviteľná Alice. Dizajny monstier sú celkom dobré a súboje majú aj nejakú tú úroveň. Síce je tu samozrejme kopec prestrihov, no minimálne ma to bavilo sledova a necítil som napínanie v žalúdku. Spôsoby boja s monstrami sú celkom zaujímavé a keď naša ústredná dvojica konečne spojí sily, film začne byť aj celkom zaujímavý. O ostatných postavách toho moc nevieme a nejako asi ani nepotrebujeme. Ale keď si čata spolu spieva ich skladbu, tak tam niečo je. Efekty sú celkom obstojné. Vyzerá to lepšie ako jeho posledné filmy. Uznávam. No strih je stále rovnako šialený a vďaka tomu akčné scénky nemajú moc charakter, vieme ako dopadnú všetci ostatní vojaci vo filme a záver samozrejme indikuje pokračovanie, ktoré bude asi oveľa veľkolepejšie než naposledy. Možno by si film zaslúžil reálne ísť o nejaký stupeň nižšie. Pretože nemôžem o tomto povedať, že ide o kvalitný zážitok a ani priemerný. Ale nakoľko som sa bavil a nakoľko Anderson v mojich očiach po poslednom fiasku išiel jednoznačne vpred, tak mu dám o jeden bod viac, ako by som možno dal normálne. Každopádne odporúčam len fanúšikom Andersona a podobných digitálnych akčných kúskov. Tí si to užijú. Hodnotenie: C ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film zvrtaný skoro na všech frontách. Nelze tomu upřít produkční péči, protože monstra jsou fajn a celkově vizuál nesmrdí laciností. Ale ten zbytek. Příběh na půl strany, kde se hlavní hrdinové dávají dohromady tak toporně, že kdyby v určité chvíli jeden před druhým začal stepovat a proto by se stali bff, nikoho by to nepřekvapilo (rozhodně ne víc, než co Anderson jako scenárista ve filmu předvádí). Postav málo a i tak je vůbec nepoznáme, nechápeme, nepůsobí lidsky. Snaha nahradit charakterizaci ikonickými postoji zase padá s Andersonovou neschopností nějak smysluplně vyprávět příběh, ať už dějem nebo obrazem. Je to docela rychlé, ale bez spádu a v rámci dynamiky skoro atakující záporné hodnoty. Drak trhající letadlu křídla, to jediné mi utkvělo v paměti. Zbytek je jakousi snahou o navázání na jednoduchost Mortal Kombat, tehdy se ale ještě Anderson netopil v mizerných zpomalovačkách a jeho filmy nestříhal Doobie White, který nemá ani základní cit pro nějaké tempo. Milla na to pořád ještě má, ale ať to příště není v rodině. Spolupráce s manželem jí už evidentně nesvědčí. 30% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Vojaci vo filme používajú väčšinou pušky typu AR-15, vrátane armádnych karabín M4A1. Link (T.I.) má zase odstreľovaciu pušku Remington Mk 13 Mod 5. Okrem toho používajú aj guľomety Browning M2HB, FN M249 SAW a General Dynamics GAU-17/A. Okrem toho sa v ich rukách objaví aj raketomet M72 LAW. (ČSFD)

Související novinky

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

20.12.2020

Přestože se pokračování Wonder Woman tentokrát zasazené do roku 1984 dočkalo vlny pozitivních reakcí jak z řad diváků, tak i zámořských kritiků, první víkend v kinech se slavné hrdince od DC úplně… (více)

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

06.12.2020

Žádná jiná země na světě momentálně nedisponuje tolika otevřenými kiny, jako právě Čína. Přidejte fakt, že snímek Monster Hunter, filmová adaptace známé herní série, vyloženě cílí na asijský trh, a… (více)

Reklama

Reklama