Reklama

Reklama

D'Ardennen

  • Slovensko Ardeny (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vyloupení domu se zvrtne a pro pachatele skončí špatně. Dave (Jeroen Perceval), jeden z dvojice lupičů, uteče a nechá svého bratra Kennetha (Kevin Janssens) na místě. Po čtyřech letech je Kenneth propuštěn z vězení, mezitím se toho však hodně změnilo. Dave se pokouší Kennethovi jakýmkoli způsobem pomoci, ale je svědkem, jak se podrážděný Kenneth pokouší získat zpět svou expřítelkyni Sylvii (Veerle Baetens). (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Saur.us 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny fungují na klasickém schématu problemový bratr/vyrovnaný bratr a milostný trojúhelník. Co se ale začne dít v poslední třetině, to najednou zvedá hodnocení o hvězdičku. Nejenže se objeví dvě úžasně nenormální postavy, navíc dojde ještě k jednomu dramatickému zvratu a odhalení a celé to vrcholí velmi silným finálem. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Belgické Kobry a užovky debutujícího Robina Pronta začínají jako drama a končí jako thriller s hodně povedeným zvratem (kterému by ovšem slušelo tak nějak v něčem přidat a v něčem zase trochu ubrat). Řečeno hadí symbolikou nám příběh podává souboj spíše toho nejjedovatějšího taipana (jehož krutost vás ještě hodně překvapí) a řekněme zmije obecné. Pro mě neznámý Kevin Janssens zde v roli taipana prostě exceluje, nebojím se to říct. Zprvu jsem uvažoval, zda-li je to vážně profesionální herec, anebo toho zmrda vyhrabali v opravdovém kriminále. Ano, až tak se mi zdál autentický. Mrzí mě asi jen jedna věc. A to je to, že zde moje oblíbenkyně Veerle Baetens nedostala prostor pro svůj úsměv. Ale ono to ani vzhledem ke scénáři nebylo možné. 72% ()

Reklama

Troniq 

všechny recenze uživatele

Stará Supra brázdí Ardeny s mrtvolou, kterou je možná někdo jiný, než by jeden čekal... Snímek, u něhož hned od začátku víte, že to nemůže dopadnout dobře. Snímek o nezvladatelnosti, co se řítí jenom do větší temnoty a někam daleko, do zimních lesů, kde mohou zůstat i ta největší tajemství. Do toho dokonalý macho gabber soundtrack a jede se. Postavy precizně vykreslený. Několik scén taktéž prvotřídních. Celkově velká vyhrocenost a jízda...a vlastně i sonda tam, kde je bytí křehčí, než se může zdát. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kobry a užovky na belgický způsob, s tím lze zcela jistě souhlasit. Příběh o dvou bratrech je tak trošku podobný. Ale hlavně je to přesně to, co jsem dnes hledal. Nějaké, ne moc známe kriminální drama, které moc lidí nevidělo a taky, abych s ním mohl dělat machra na své nejskvělejší diskuzí. Což je přesně tenhle ten případ. Autentické a napínavé, s celkem povedeným zvratem a koncem. Takže můžu říct, že je to všechno cajk. Tady sice až osmatřicátý, ale mezi mými oblíbenými první. Třikrát hurá. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Film o dvouch bratrech,kdy jeden klátí jeho holku a on o tom neví co vyleze z lapáku.Spíše velmi precizní drama,které moc nepospíchá a servíruje nám až severskou show, se svojí kamerou a zajímavou hudbou.Ke konci se všechno začíná hrotit a film nabírá na tempu,který mě mile potěšil závěrečným rozuzlením. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama