Reklama

Reklama

D'Ardennen

  • Slovensko Ardeny (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vyloupení domu se zvrtne a pro pachatele skončí špatně. Dave (Jeroen Perceval), jeden z dvojice lupičů, uteče a nechá svého bratra Kennetha (Kevin Janssens) na místě. Po čtyřech letech je Kenneth propuštěn z vězení, mezitím se toho však hodně změnilo. Dave se pokouší Kennethovi jakýmkoli způsobem pomoci, ale je svědkem, jak se podrážděný Kenneth pokouší získat zpět svou expřítelkyni Sylvii (Veerle Baetens). (noelcoward73)

(více)

Recenze (23)

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO TY VÍŠ O PRAVDĚ? OPRAVDU SI MYSLÍŠ, ŽE JSI LEPŠÍ, BRÁCHO? VÍM JENOM, ŽE NEJSEM JAKO TY…“ /// Kenny, Dave a Sylvie. To je trojúhelník, kterej má vysokej potenciál skončit trágou. Jeden z nich je totiž totální magor. Navíc během 4 let v chládku se jeho role v tomhle útvaru rapidně změnila. Aniž by to tušil… Sociální drama o lidech, toužících po nudným životě, kterej jim kvůli zapletení do pavučiny svých rozhodnutí není dopřán. Určitě doporučuju všem užovkám a kobrám, páč tenhle příběh je stejně dějově nepříjemnej, navíc s drsnější pointou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potlačuju svý závislosti. 2.) Nevím, kdy je ten správnej čas na slova: „Promiň brácho“. 3.) Thx za titule „audit.cz“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný belgický Thriller, který je správně syrový a ke konci i řízlý brutalitou. Možná bych přitlačil na plyn ještě víc, prostředky zde byly. Potěšil herec z Borgmana i se svou inteligentní průpovídkou. Nebylo to vůbec špatné, ale na 4* mi ještě něco chybělo. 65% ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Belgický filmový thrill štandard, se vším, co k tamojšej qualitnej filmárine patrí. I bratrstvo se totiž časem okreše. Jeroen a Kevin- ok volba. Celkovej dojem dobrý. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Solídne Belgicko. Prvá hodina je viac menej drámou, ktorá sa všemožné snaží vykresliť dva odlišné charaktery postáv. Záverečná tretina, to už je z iného súdku. Tempo naberie na obrátkach, pribudne zopár násilných scén, ktorých síce nie je veľa, no sú veľmi slušne spracované. Všetko je to však v rámci medzí lepšieho priemeru. Tak prečo tá štvrtá ☆? To sa dozvie každý, kto bude ochotný sledovať tento film až do úplného záveru. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kobry a užovky na belgický způsob, s tím lze zcela jistě souhlasit. Příběh o dvou bratrech je tak trošku podobný. Ale hlavně je to přesně to, co jsem dnes hledal. Nějaké, ne moc známe kriminální drama, které moc lidí nevidělo a taky, abych s ním mohl dělat machra na své nejskvělejší diskuzí. Což je přesně tenhle ten případ. Autentické a napínavé, s celkem povedeným zvratem a koncem. Takže můžu říct, že je to všechno cajk. Tady sice až osmatřicátý, ale mezi mými oblíbenými první. Třikrát hurá. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to směs chmurného kriminálního thrilleru, rodinného dramatu o disfunkční rodině a sociální portrét přežívajících na nejnižších příčkách. Hezká choreografie rvaček, včetně originální v puštěné myčce aut. Film se v prostřední části nějak propadá a rozpadá se, ale v závěru se dostane na území bratrů Coenů a Tarantina. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to víceméně jen příběh dvou bráchů a jedné holky, ale to, co se zdá zprvu jako sociálně-rodinně-vztahové drama přechází do do docela drsného thrilleru s překvapivým závěrem. Kromě toho tomu sluší i hluboký syrový nádech a bezútěšnost, kterou je celý film prostoupený a která takřka od začátku vytváří zdání, že tohle prostě nemůže dobře dopadnout. Výhrady nemám ani k hercům a díky rozumné stopáži vyhovuje i solidní tempo. Parádní debut. 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nějak mě podobné filmy už nedovedou nadchnout. Je to drsné, je to špinavé, v podstatě je to realisticky drsné, což se mi normálně líbí, ale tohle je prostě celkem obyčejný příběh o tom, jak se nevyvede jedna loupež a má to pak následky mezi dvěma bratry. Nic světoborného, jen je to dobře natočeno. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Belgické Kobry a užovky debutujícího Robina Pronta začínají jako drama a končí jako thriller s hodně povedeným zvratem (kterému by ovšem slušelo tak nějak v něčem přidat a v něčem zase trochu ubrat). Řečeno hadí symbolikou nám příběh podává souboj spíše toho nejjedovatějšího taipana (jehož krutost vás ještě hodně překvapí) a řekněme zmije obecné. Pro mě neznámý Kevin Janssens zde v roli taipana prostě exceluje, nebojím se to říct. Zprvu jsem uvažoval, zda-li je to vážně profesionální herec, anebo toho zmrda vyhrabali v opravdovém kriminále. Ano, až tak se mi zdál autentický. Mrzí mě asi jen jedna věc. A to je to, že zde moje oblíbenkyně Veerle Baetens nedostala prostor pro svůj úsměv. Ale ono to ani vzhledem ke scénáři nebylo možné. 72% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem po shlédnutí hodně zklamaný. Takový propadák jsem nečekal. Dal jsem na zdejší hodnocení 68% a schválně si snímek sehnal, protože jsem čekal nějakou pořádnou porci thrilleru. Dočkal jsem se pouze kýče, kterého jsou všude tuny. Zajímavý pouze konec. 15% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě jednoduchý příběh dvou bratří, co po jednom ze svých zločinů visí na pokraji společnosti. Filmu se nedá upřít slušné vykreslení jejich charakterů, takže pochopit, který z nich je šílenec, a který se naopak snaží dostat z vlivu toho druhého, není těžké. Těžké je pro ně spíš realizovat svoji představu o nastoupení na správnou cestu. Film je to temný, možná někdy až temně komický, s drsným koncem a soundtrackem, který mi připomínal raveovou scénu před dvaceti lety. Pár procent navíc by si zasloužil. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Vcelku standardní sociální/krimi/rodinné drama, které se ve druhé půlce přehoupne do thrillerovitého, vcelku koukatelného, finále. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny fungují na klasickém schématu problemový bratr/vyrovnaný bratr a milostný trojúhelník. Co se ale začne dít v poslední třetině, to najednou zvedá hodnocení o hvězdičku. Nejenže se objeví dvě úžasně nenormální postavy, navíc dojde ještě k jednomu dramatickému zvratu a odhalení a celé to vrcholí velmi silným finálem. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Film o dvouch bratrech,kdy jeden klátí jeho holku a on o tom neví co vyleze z lapáku.Spíše velmi precizní drama,které moc nepospíchá a servíruje nám až severskou show, se svojí kamerou a zajímavou hudbou.Ke konci se všechno začíná hrotit a film nabírá na tempu,který mě mile potěšil závěrečným rozuzlením. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Hm, námet zaváňajúci plným počtom bodov, no nepodarilo sa. Chýbalo mi tam "niečo navyše", čo by vo mne zanechalo hlbší dojem. No nestalo sa tak. Herecké výkony neoslnili, zvraty takmer žiadne, príbeh balancoval na hrane reálnosti/nereálnosti, čo mne pri vnímaní snénaru neprospelo. 3/5 ()

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Film zo spinaveho prostredia, kde sa stretavaju dva svety bratov. Jeden je psycho a druhy sa snazi prezit v drsnom svete. No ked sa stretnu tieto dve rozdielne tlakove vlny na frontoch nic dobre z toho nevznikne... ()

Reklama

Reklama