Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Subaru Mikazuki nikdy neměl rád ostatní lidi, protože mu vždy dokázali pokazit ty nádherné okamžiky, které trávil se svými knihami, pohroužen do své nevyčerpatelné představivosti. Jeho sociální fóbii nepomohlo ani to, že během dospívání přišel o oba své rodiče, a tedy se o sebe musel začít starat sám. Díky svému talentu pro psaní, představivosti a znalostem nejrůznější literatury se však dokázal prosadit jako úspěšný autor románů a povídek. Subaru žije o samotě a prakticky jediní, kteří se o něj zajímají, jsou jeho kamarád z dětství a jeho vydavatel.
Haru je kočka, která se od malička musela se svými sourozenci protloukat neúprosnými ulicemi města, až nakonec zůstala úplně sama. Přežít znamenalo denně prohledávat odpadky a najít alespoň něco drobného k jídlu. Naučila se spoléhat sama na sebe, být ostražitá.
Osudy těchto dvou, muže a kočky, se jednoho dne protnou a Subaru se rozhodne vzít Haru domů, protože mu přinesla inspiraci na nový román. Haru se zase rozhodne na chvíli se usídlit u tohoto divného člověka, protože má doma dobré jídlo... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (5)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Prostě pohodové anime. Začínáme u samotáře-spisovatele, který má problém mluvit s lidmi, protože na to není zvyklý, ale končíme u někoho, kdo dokáže své strachy postupně překonávat. A proč? protože když si pořídíte kočičku (nebo když si ona pořídí vás?), tak prostě najednou musíte víc interagovat s okolním světem, když vůbec netušíte, jak byste se o ni měli starat. Je to milé, nemotorné, dojímavé i veselé. Taková pěkná každodennost. Ta je navíc okořeněna pohledem i samotné číči. Až jsem si chvílemi říkala, jaká škoda, že si ti dva vůbec nerozumí. Animace tomu pěkně sedla, netřeba detailu, ale ani nebyla odbytá. Hudba sice nijak zvlášť nezaujme, ale o to tu asi nejde. Pro mě krásná oddechovka po náročném dni. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Něco jako Barakamon s kočkou, který si vypůjčuje navíc hlavní tahák z filmové série Kdopak to mluví (hrané filmy z 90. let s Travoltou). Zkrátka neskutečně milé, sympatické anime třeba o tom, kterak autor knih s velkými problémy skrze setkání s jedním chlupatým zvířátkem ze své ulity vyšel a uvědomil si, že být sám nebude to pravé pro tvora společenského, kterým člověk a vlastně i ta kočka jsou. Nebo to bylo o jedné nedůvěřivé toulavé kočce, která skrze setkání s divným člověkem... Je to příjemná a zábavná podívaná, které hodně pomáhá střídání perspektivy mezi oběma hlavními hrdiny. Co se emocionální stránky týká, tak u mě vše skvěle zvládnuté, z počátku jsem měl pocit, že je vše příjemně hřejivé i vtipné a hlavně, že se nijak extrémně netlačí na pilu a emoce se z nás nesnaží za každou cenu ždímat, což jsem uvítal a neskutečně si to užíval. To opravdové drama přišlo až v samotném závěru, ale vzhledem k faktu, že jsem skončil s obrovským úsměvem na tváři to na mě evidentně zabralo - zkrátka nemám co vytknout, kočky mám rád (i když na ně mám alergii) a navíc to bylo z celé té zimní sezóny to anime, na které jsem se nejvíc těšil (a které ode mě i dostane plný počet). 9,3/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Je to sice milé a sympatické, ale to že se seriál nikam neubírá a jedná se tak spíše o samostatné příběhy, které na sebe nijak výrazně nenavazují, považuji za mínus. Další mínus spočívá v tom, že seriál nejde ani jednou cestou, zkouší to tedy uhrát na obě, ale ani o jednu si nevybere, takže to neni ani komediální a ani dramatické. Ale poslední dvě epizody, mně najednou probrali a začne se v nich dít nějaké to drama a docela to bylo i napínavé. Ale osobně sem měl se seriálem problémy, a někdy u pátého dílů, sem to chtěl vzdát. A taky bych vzdal, ale celé to zachraňuje Haru a její část příběhu, sakra ta kočka je správné číslo a kdyby seriál byl jenom o ni, tak bych s tím hodnocením šel i výš, ale takhle musím dát lepší tři. Původně sem uvažoval o čtyřech, ale i to poselství bylo takové nevýrazné, tak sem se přiklonil k těm třem a to přesto že písničky, byli úplně, ale úplně perfektní. Je to škoda, osobně zvířata zbožňuji a tohle.....no z trailerů to působilo mnohem lépe. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Ohromně wholesome dílko, které mě chytlo v moment, kdy jsem poprvé uviděla ten rozkošný tančící ocásek v openingu. Postavy jsou do poslední milé a nikdo mě ani moc neotravoval, dokonce i intense vydavatel, před kterým se chudák malá neko schovávala, kam mohla, mi přišel spíš vtipný. Když má člověk rád kočky, nebo zvířata obecně, asi se mu bude líbit náhled do hlavy Haru-chan. Sama občas dělám dabing svým psům, když se tváří nějak vtipně a tady ty kočičí ksichtíky fakt fungují, i když na můj vkus se snažili kočku udělat až moc nezištnou. Vztah Subaru s Haru se příjemným tempem vyvíjí, starají se o sebe navzájem, což je velmi cute a zároveň si dopřávají i nějaký prostor, tak to prostě má být (nejen ve vztazích pet + páníček). Jediné, co mě fakt zklamalo byla ta dramatická eskalace v posledních dílech, kdy dabéři situaci podle mě velmi přirozeně prožívají, ovšem animace kulhá několik metrů za nimi a na tvářích protagonistů zanechává děsivý poker-face, který se tam fakt nehodil. Celé to pak v mojí hlavě vypadalo spíš směšně než dojemně a to je trochu škoda. Celkový dojem si tím ale nenechám zkazit. Bylo to prostě milé, pohodové, seriál mi dal přesně to, na co jsem měla náladu a na to, že to byl slice of life to mělo víc děje, než jsem čekala, takže jsou z toho nakonec velmi spoko čtyři hvězdy. ()

johan1307 

všechny recenze uživatele

Seriál najviac ocenia ľudia, ktorých vlastnia mačky... aspoň viem, že keď len tak lietajú po dome tak sa nehrajú, ale vlastne odháňajú duchov ()

Reklama

Reklama