Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Emma, Norman a Ray, nejchytřejší děti v sirotčinci Grace Field House, si nemohou na svůj život stěžovat. Přestože nepoznali své rodiče, starostlivá paní, kterou nikdo nenazve jinak než "Máma", jim dopřává všechno pohodlí, po kterém by místní děti mohly toužit: Čisté oblečení, dobré jídlo a vzdělání. Jediné nastolené železné pravidlo je nevzdalovat se od sirotčince. Ne všechno je totiž tak idylické, jak by první pohled naznačoval, což se brzo zvědaví Emma a Norman dozví, když se rozhodnou okusit zakázané ovoce a vypraví se za bránu jejich doposud poznaného světa. (Scalpelexis)

(více)

Recenze (19)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S anime je to obvykle tak, že jejich "filozofické" podhoubí je hodně na oko, vcelku povrchní, ale uspokojivé a především funkčně doplňující zajímavé popředí, kde se děje něco zajímavého a zábavného. Takže člověk sleduje cool pohádku, která je rámována čímsi vágně hlubokým. A je to tak fajn. The Promised Neverland to má přesně naopak. Ta zastřešující alegorie dospívání a totality je celkem promyšlená a hodně chytlavá, zatímco samotný děj je nezajímavý a nepromyšlený. Především je problém, když narativ zaměřený na proceduru útěku nabízí celkem mělká pravidla o tom, co kdo ví, co kdo dělá a co si může dovolit - děti "v úplné tajnosti" dělají měsíce dlouhé skupinové venkovní akce, aniž by dávalo smysl, že to jejich dozorcům může uniknou - ale nemá se o tom přemýšlet, protože jen díky tomu může být rozváděno ono ústřední podobenství. Umím si představit, že kvůli tomuhle prohození popředí a pozadí bude tenhle seriál pro někoho jedno z nejslabších, pro jiného jedno z nejzajímavějších anime. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tohle není moc fantasy, jak by se mohlo podle názvu zdát. Je to spíš Prison Break v dětském domově, kde se hraje určitý "souboj myslí" a psychologický hry ve stylu Death Note. Sice jsem chtěl spíš klasičtější fantasy, ale ten celkový koncept je skvělý. Dětská parta na útěku, naznačený postapo svět s fantasy bestiemi, psychopatická "maminka"... Výborné přísady. Ale z konečného výsledku nadšený nejsem. I když má anime docela málo dílů a poměrně dost dobrých zvratů, stejně na mě působí šíleně utahaně. Jde o to, že většinu času vidíme děcka, jak si povídají. Není jim ani 12 let a jejich postavy jsou docela dobře načrtnuté, ALE - čím dál víc mě iritovalo, jak to jsou všichni malí géniové. V Death Note máme dvě megamozkovny, které mezi sebou soupeří. Zde VĚTŠINA hlavních postav jsou geniální taktici. A k tomu ještě jsou děti na svůj věk neuvěřitelně odvážné, rozumné, doborotivé, přemýšlející a dokonce i většinou zachovají chlavou hlavu, a to včetně hlavní hrdinky, která má být za tu impulzivní. Drtivá většina dospěláků by nezvládla být tak v klidu a obezřetně řešit ty různé situace jako místní děti. Může se říct, že to jsou výjimečné děti, ale... sakra, pořád by to měly být trochu děti. Což tyhleti cool prckové podle mě moc nejsou. Nehledě na to, že často jejich dedukce je přesně sladěná s tím, jak to ve skutečnosti autor zamýšlí. Nikdy se nemýlí a často téměř s nulovými stopami vydedukují všechno správně. No, myslím, že kdyby tohle byla tak hodinu a půl dlouhá jednohubka, tak by to byla bomba. Ale takhle to na mě působí tak, že se to snaží být chytrý a realistický příběh, což v žádným případě není. Ještě bych tu mohl mluvit o tom, jak je nerealistické to, že přes 50 dětí má jenom jednu maminku, která se o ně stará, a přesto jsou všichni děsně šťastní a žijou si tam bez problémů. A jsou tu i další podivné věci, ale to už bych spoileroval... Nakonec to pro mě byla především nuda s mimořádně špatně napsanými postavami (a sem tam cool scénou). (5/10) ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Zaslíbená Země Nezemě se mi nehodnotí snadno. Zápletka samotná zní možná otřepaně, ale její zpracování rozhodně stojí za vidění, přináší diváku nejedno překvapení a označit ho za zcela sterilní podívanou v kontextu současné japonské animované tvorby by mohl jen naprostý ignorant. Má to po většinu času hutnou atmosféru, na čemž se podílí hlavně zdařilý minimalistický hudební doprovod a ve vypjatých okamžicích i kamera z pohledu první osoby, ale k dokonalosti má toto anime hodně daleko. Proč? Po celou dobu jsem měl problém především s postavami, které jsou sice emočně nevyzrálé, ale jako Mary Sue vše hned vydedukují s minimem indicií, moralizují ostošest, nemají chybu a neochvějné správňáctví je zde prezentována jako ta jediná legitimní možnost, jak celou situaci vyřešit. Tempo vyprávění je rovněž nevyvážené, takže zatímco do poslední třetiny se seriál táhne a víc se mluví než koná (přičemž některé dějové kličky vyšumí úplně do prázdna), v posledních dílech nabere dění rychlý spád a konec přijde rychleji, než se divák naděje. Ohlášené pokračování mě nicméně zajímá, neboť právě v něm by mohli tvůrci naplno ukázat, jaké trumfy mají v rukávu, pokud tak do teď ještě neučinili. Trochu lepší 3*. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] Nerozdávám 5* jen tak, ale vždycky cítím velkou satisfakci a spokojenost, když tak učiním. Sveřepě se tvářící trojička dětí na plakátu ve mně zpočátku zanechávala spíš pobavené pocity než jakkoliv seriózní, už jen z toho důvodu, že horrorům na poli anime tvorby se zrovna nedaří. Alá Goblin Slayer, Neverland mi ke konci první epizody bez okolků zabodl nepřiměřenou dávku adrenalinu do srdce, která ale oproti seriálu o goblinech vydržela až do konce. Práce s atmosférou je dozajista jeden ze dvou nejsvětlejších bodů anime: Nepamatuji si, kdy jsem takhle dlouho bez ustání byl napnutý, prožíval občasné štěstí a po většinu času bezmoc a strach s postavami. Záběry mající ideální úhly a výsostně vybraná hudba tomu vše silně napomohly, ale byla by to jen uměle nastavovaná kaše, kerá jednou vychladne, kdyby to nepodržely excelentní postavy. Já vím, tyto děti disponují až neúměrným intelektem na svůj věk, ale když na tuto šachovou partii přistoupíte (což je velice snadné), užíváte si každý jejich krok, úskok, obrat. Nepřátelé totiž hrají podobně precizní a hlavně smrtelno hru. Proto se mé jediné menší výtky vůči režii a scénáři týkají místy až zvláštně hlasitého vyjadřování postav v ne zrovna bezpečných situacích, ale asi mě to nijak nepoznamenalo, když mi každý díl uběhl jak voda a já žádal další a další, hned! Byl jsem mnohokrát překvapen, v hlavě tolik otázek, která si přály obdržet odpověď, protože frekventované cliffhangery byly vskutku parádní. Jediný větší důvod, proč tomu nedám čistých 5* je oproti výbornému OST pouze průměrná úroveň grafiky a animace, kde mi přišlo, že třeba obličeje některých postav šíleně ujíždí. Na 4* mě ale neukecáte, protože tohle mělo úplně vše, co jsem si přál. Jsem setsakra nadšen posledními díly CloverWorks studia, protože nejenže si vybírají vskutku originální předlohy, ale i ony adaptace zatím zvládají bravurně. Někdy tesknu, kam nám lodička anime spěje, ale o to raději jsem pak přesvědčen dílama jako tento o opaku. Jistojistý TOP této sezóny a fantastická podívaná. Takže sic těsně, ale přeci jen dosažených slabých 5* a těším se za rok na další! Nanananananana ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale že by to byla mega pecka se zatím říct nedá. To jestli tak opravdu bude, ukáží až pokračování s koncem. Nicméně potenciál tam je vysoký. Škoda jen těch až moc Narutovských dialogů. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Natěšení se vyplatilo. Únik, ať už je z vězení, nebo zde ze sirotčince, bývá vždy zajímavý, ať už je zpracovaný jakkoliv. Zdejší téma mu ale dodává na originalitě a neotřelosti. Leckdo by mohl namítnout, že se dětští hrdinové chovají až moc dospěle, ale je třeba vzít v úvahu, že úhlavní skupinu tvoří géniové a jejich chytrost a jistá vypočítavost se tak dá pochopit. Celá první série se soustředí zejména na plánování útěku, než na něj samotný, což jí ale neubírá na napínavosti. Každý díl je poutavý, v každém je nějaký více, i méně očekávaný zvrat. I záporačky mají jisté charisma. A zakončení považuju za jedno z nejlepších, co jsem v anime obecně zatím viděl - a to jde jen o základy pro další sérii, ve které se snad víc dozvíme o fiktivním světě budoucnosti. Protože, nalijme si čistého vína, je stále co objevovat - jak se tam ta monstra objevila, nebo jak obecně funguje sociální struktura, tedy soužití s lidmi. Už teď se hrozně těším na pokračování. Top anime zimy 2019. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Wow. Jsem ráda, že jsem tomuto seriálu dala konečně šanci. Téma, které se trochu podobá jednomu z mých oblíbených filmů, mě paradoxně trochu odrazovalo, protože jsem nedokázala odhadnout, jak moc pro mě bude jeho sledování náročné. Nakonec to ale nebylo podáno až tak děsivě, tak jsem se bála asi zbytečně už dopředu. Vlastně si zpětně ani nevybavuji, že by tam byla nějaká přímo hororová scéna, ale přesto jsem byla při sledování jako na trní. Seriál prostě staví na brutálně dobře zachycené dusivé atmosféře, na napětí a na bolestivé bezmoci, kterou jen občas a ve velmi dobře mířených dávkách probleskne paprsek naděje. Spousta twistů byla snadno předvídatelná a přesto mě seriál nenechal vydechnout a několikrát mě i překvapil. Bála jsem se, že to skončí špatně, dokonce jsem si vyhledala spoiler, abych v noci mohla usnout a to se mi stalo naposledy při sledování úchvatného Shinsekai yori, které bych atmosférou k tomuto dílu směle přirovnala. Tam to však bylo posunuté ještě o velký krok dál a i proto nemůžu hodnotit Yakusoku no neverland plným počtem hvězd. Pak se k tomu přidává ale i to, že občas mi přišlo až trochu moc na sílu, jak se každou chvilku měnily názory, motivy a celkově černobílé naladění postav. Do jisté míry přesně toto u postav vyhledávám, aby nebylo úplně jasné, jestli jsou dobré nebo zlé, ale tady to prostě bylo chvilkama už tak moc, že jsem to vůbec nežrala a věděla jsem, že se to na tu stranu dobra nakonec přechýlí. Svou stabilitou dobra pak mezi nimi Emma působila až skoro absurdně. Skvělá ale byla třeba postava sestry Krone, z jejího šílenství mě mrazilo, děti byly všechny úžasně chytré a nějak si dokázaly zachovat chladnou hlavu i když šlo o život a z celého srdce jsem jim fandila. Konec mě přesto nedostal až tolik, jak jsem čekala, asi to na mě bylo už trochu zdlouhavé, ale stejně to bylo dost silné, aby to ve mně trošku zůstalo. uf. To by k první sérii asi stačilo a ke druhé se vyjádřím zase příště, to by byla zase trochu jiná pohádka. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Úprimne nerozumiem tomu ohlasu, pretože po prvom dieli, ktorý si vyslúžil moju pozornosť a nadšenie, absolútne vytratí akýkoľvek cit pre pacing, diely začnú byť naťahované fillery, kde sa nič neudeje, a keď sa sám prekonám, aby som dopozeral posledný diel a zistím, že ešte aj ten záver je taký nijaký, a o svete vonku sa nič podstatné nedozvieme, tak niekde bude asi chyba. ()

Angelos 

všechny recenze uživatele

Velmi intenzivních 12 dílů. Ačkoliv by se mohlo zdát, že se většinu dílů vlastně vůbec nic neděje (pár dětí spolu neustále vede dialogy), opak je pravdou. Každý díl je napínavý a většinou nic není tak, jak se zpočátku může zdát. O napětí a zvraty tedy není nouze. Audiovizuální stránka pouze přidává na atmosféře, která je hodně hutná. Jediná výtka, by mohla být ohledně inteligence dětí. Předpokládejme tedy, že to jsou mimořádně vyjímečné děti. :D ()

Oxyk 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí první série mohu "The Promised Neverland" úplně s klidem zařadit do mé top10. Je hodně anime, které fungují na stejné bázi, níceméně "The Promised Neverland" je prezentováno absolutní dokonalostí. Dokáže Vás vtáhnout, nic se extrémně nepřehání a příběh je tak neskutečně smooth. EDIT: Druhá sezóna je narvaná celá manga (zbylých 150 chapterů) do 11 dílů. Absolutní odpad, nechám dvě za první sezónu, ale tspičo takhle to zkundit. ()

Haggy 

všechny recenze uživatele

První série skvělá, každý díl jsem sledoval s otevřenou tlamou. Druhá série už ne tak moc záživná a spíš mi přišlo, že sleduju takovou malou slátaninu jiných anime filmů a seriálů. Tohle anime se ani tolik nedrží původní manga předlohy, což by u některých jiných seriálů bylo možná považováno za příjemnou věc, ale tomuhle anime to spíše ubližuje. Konec taky lehce odfláklý. Podle mého to šlo udělat stokrát jinak a stokrát lépe a možná by k lepšímu hodnocení stačilo, aby se scénáristé drželi původní předlohy. ()

Tunheber 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejprve s jistou skepsí přicházím k tomuto anime, jelikož mi bylo doporučeno. Dokoukám první sérii a jsem nadšen euforie přichází, říkám si jaký skvělý počin nám to opět japonská kinematografie dopřává a pak tvrdá rána-druhá série, s chutí se do ní vrhám, nyní po zhlédnutí druhé série si mám chuť zarazit vidle tak hluboko do prdele až mi vylezou ze zasraný držky. Naprosto neosobité narozdíl od první série, nudné navracení starých postav, směšný až absurdní děj a hlavně ze záporných postav dělají druhé převtělení Krista a pojebaný filantropy, co by mouše neublížili. K poslednímu dílu se nebudu vyjadřovat, to je naprostá chyba na kterouž by se mělo zapomenout. Ach jo, kéž bych skončil u první série. A jaký to mělo na začátku potenciál... ()

Modular 

všechny recenze uživatele

(Hodnocení první série) "Další extrémně populární anime? To bude určitě nějaká prvoplánová blbost s průměrným nápadem a provedením." To jsou slova, která si možná říkáte sami pro sebe, když na tento kinematografický kousek přijde řeč nebo vám to někdo už potřetí tento týden doporučuje na základě vaší záliby v psychologických seriálech či oblíbenosti ve Vykoupení z věznice Shawshank (tak to bylo aspoň v mém příkladu). I přes svou počáteční nechuť si seriál nakonec pustíte a heleďme! Není to vůbec špatné! A nejen to, první díl vás naprosto pohltí a celou první sérii máte za sebou hned za jedno sezení. Čím to je? Na to není tak jednoduchá odpověď, neboť seriál má velmi mnoho skvělých aspektů, které do sebe náramně zapadají a tvoří tak jednolitý a brilantní celek. Kupříkladu OST. Není nejmenší potřeba, aby takhle krátké a nové anime mělo úžasný a orchestrální soundtrack, který má. Ne, vážně. Občas vám zůstane mysl stát, jak velkolepá hudba hraje do pozadí tak skvělému příběhu, jenž se odehrává přímo před vašima očima. Dalším aspektem je tedy pochopitelně příběh. Nedá se říct, že se jedná o Shawshank Redemption, neboť se i konceptuálně jedná o úplně jiný snímek, ale i přes to je tu zanechána původní myšlenka - útěk z vězení. Ne ale jen tak ledajakého, z farmy na děti. Aniž by vám kdokoliv cokoliv vysvětlil, po prvním díle znáte základní premisu seriálu, se kterou pokračujete dál, samozřejmě s neustále přibývajícími lehkými střepy obrovského příběhu. Rád bych ocenil, že autoři se vyhnuli vysvětlování minulosti, nebo čehokoliv spojeného s důvodem farm jako takových, ale naplno se zaměřili na plánování útěku a rozvíjení postav. Postavy jsou totiž brilantně vytvořené - u každého jednoho hlavního dítěte budete mít pocit, že znáte jeho důvody, proč utéct z farmy, ale i přes to vás kolikrát dokážou překvapit. Jediné, co se mi lehce nelíbilo, je drastický spád v posledních dvou epizodách, kde takzvaně "pullnuli Death Note", jinak řečeno "co kdybychom jim začali před ksichtem pouštět brilantní plán, která nikdo nepochopí, dokud jim ho na úplném konci nevysvětlíme". Neříkám, že se mi to nakonec nelíbilo, ale lehce mi připadalo, jako kdyby jim najednou došel čas. No nic, poslední na mém seznamu je animace. Na celém seriálu už od začátku dokážete poznat, že se jedná o anime určené pro západní trh, ať kvůli méně okaté "typické anime animaci", ale i u pojmenování jednotlivých míst (evidentně byl název už původně v angličtině). Proto je animace víc dospělá a temná, přičemž právě to dodává seriálu ten temný sžíravý pocit, že i za osvětleného dne jejich noční můra nekončí. Proto bych seriál doporučil snad všem, ale vzhledem k tomu, že jsem o druhé sérii zatím slyšel jenom kritiku a nenávist, nemohu to samé říct o druhé. No nic! Tak zas někdy. ()

Leanov 

všechny recenze uživatele

Přetvářka, lži, strach, a kdyby to do jiste míry nebylo tak utahane tak i solidní napětí od začatku až do konce, kdy těm dětem prostě držíte palce a jen čekate jak se zachovaji, když jě čast jejich planu odhalena. Jediné co mrzí je že se děti v situacich které by měly problem vyřešit nebo se udržet na uzdě i dospěli, projdou jako nic. Pro mě však skvěla podívana z hutnou atmosferou, škoda pokračování v podobě 2.serie, která byla neskutečně uspěchaná a nesmyslná. ()

Krnac 

všechny recenze uživatele

8/10 (podľa 1. série, 2. mám v pláne vidieť najprv ako komix keďže mám echo že je dokazená) bolo to výborné ale malo to rezervy. Práca s ,,kamerou" super. Po dlhej dobe niečo kde sa fakt dalo premýšľať s postavami a celkom ma to bavilo (aj keď logické debiliny by som tu našiel). Niektorý v tom vidia horor, ja veľmi nie, skôr dráma, snaží sa to o horor ale vo väčšine scén vidíte že je to len divadlo ale pár smrtí tam je. Scenáristicky zvraty sú myslím dobré ale občas ako na ne postavy reagujú, proste taká pycho klasika, postava zistí niečo šokujúce a začne sa smiať. Pekný prvok pre jednu postavu ALE NIE KEĎ TO ROBIA VŠETCI! To potom stráca úplne všetko a prechádza to do debility. Inak ale dosť príjemný netradičný seriál ktorý vás sám núti premýšľať ale neviem ako to popísať, niečo tomu chýba. ()

TheSecond0ne 

všechny recenze uživatele

Předem bych rád upozornil, že tato recenze je objektivní z hlediska samostatného seriálu bez souvislostí s mangou. Neverland je spolehlivě dobře, ne pro každého, zpracované anime. Sama osobě je první série velmi originální a slušně vytvořena. Mystičnost a akce tu nikterak nepřehlušuje samotný děj a ruku v ruce ho naopak doplňuje nad míru přijatelnosti. Hlavní postavy tomu dodají jenom pozitivní hodnocení a překvapení a odhalovaní, včetně plánování tu prostě exceluje. Druhou sérií začínají pochybnosti v očích některých diváků. Osobně nevidím problém v této sérii a naopak upřednostním takovýto konec, který tomuto dílu neubere na vážnosti, ale mile a hlavně neotravně neprodlužuje zbývající potenciální pokračování. 4/5, realita 3.75/5 ()

Ofbeatbratt 

všechny recenze uživatele

Seriál s velikým potencionálem. Ano, jsou tam zdlouhavé a zbytečné dialogy, postavy vůbec nepůsobí na jejich věk a pár věcí se tam zcela nevyjasnilo...ale byla to pecka! Originální námět je dobře zpracovaný, postavy mají svůj charakter a konec série ukáže nečekané zvraty. Rozhodně se těším na 2. sérii, jen doufám že spolu s ní neklesne kvalita seriálu... Update: Druhá série pro mne byla lehkým zklamáním. Tvůrci seriálu se přestali držet původní mangy a přeskočili dost významné věci. A na konci nám dali jakousi slideshow? Vážně? ()

Reklama

Reklama