Reklama

Reklama

Kaguja-sama wa kokurasetai: Tensaitači no ren'ai zunósen

(seriál)
  • Japonsko かぐや様は告らせたい ~天才たちの恋愛頭脳戦~ (více)
Trailer
Japonsko, (2019–2022), 14 h 48 min (Minutáž: 24–48 min)

Předloha:

Aka Akasaka (komiks)

Hudba:

Kei Haneoka

Hrají:

Aoi Koga, Makoto Furukawa, Rjóta Suzuki, Konomi Kohara, Hikaru Akao, Fumiko Učimura, Takako Tanaka, Maja Enojoši, Mei Šibata, Taito Ban, Taiši Murata (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Věříte naivním a romantickým představám o tom, že vztah je rovnocenným partnerstvím? Tak to ale ve skutečnosti bohužel většinou není. V každém vztahu je vždy jeden, který víc dává a pak ten druhý, co zase víc bere. V některých ohledech je vztah nekonečná tahanice o moc, o to, kdo bude určovat, kam se vše bude dál vyvíjet. Láska je zkrátka boj, ve kterém vyhrává ten, kdo má rád míň! Alespoň předseda studentské rady na prestižní Shuchiin Academy a mladý génius Miyuki Shirogane je o tomto přesvědčený. A tak není divu, že je před dívkou, do které je zamilovaný, ostražitý, a i když tuší, že ani on jí není lhostejný, tak se ke své náklonnosti nehodlá přiznat. Vždyť podle výše zmíněné teorie ten, kdo se první vyzná ze svých citů - přizná, že miluje, vlastně prohrál první kolo! Problémem je, že Miyukiho vyvolená, zástupkyně předsedy studentské rady a budoucí dědička obchodního impéria Kaguya Shinomiya, sice Miyukiho také miluje, ale má na vztahy a na lásku dost podobný názor. Tím se rozehrává každodenní psychologická bitva mezi dvěma inteligentními mladými lidmi o to, kdo jako první donutí toho druhého otevřeně přiznat své city. Oba mladí lidé věří ve své schopnosti, svůj důvtip a zkušenosti, myslí, že o lásce vědí všechno. Ale existuje mezi námi vůbec někdo, kdo se v tom šíleném emočním koktejlu doopravdy vyzná? (Jeoffrey)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (16)

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Hlavná premisa tvrdohlavá čo ovplyvňuje celkový nedobrý pocit z anime. Napriek tomu sú interakcie postáv zaujímavé ak niekomu nevadí prehnaná súťaživosť. Nahliadnuté je do fungovania školy, aktivít a záujmov žiakov. Postavy sú vykreslené do cela reálne a je možné ich chovaniu uveriť. + sympatické postavy, preberanie rôznych tém spojených s hlavnou premisou anime, humorné, spoločenské hry, - na silu udržiavané nevyslovenie pocitov, prelínanie fiktívnych a reálnych scén občas zmätočné, ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anime je vlastne o tom, že láska je vojna a súperenie a jeden vždy dáva viac ako druhý a preto sa obe strany snažia tú druhú stranu prinútiť vyznať sa a vlastne byť tým porazeným. Hlavný hrdinovia sú v študentskej rade a to menovite Kaguya a predsedom študentskej rady je Miyuki. Nebude to spoiler ak poviem, že tieto dva charaktery sa zbožňujú navzájom a snažia sa hlavne zo začiatku prinútiť toho druhého na pozvanie na rande a neskôr tam začína seriózna romantika kedy sa snažia prinútiť akýmkoľvek spôsobom z tej druhej osoby dostať nejaké vyznanie. Súperenie medzi dvoma hlavnými hrdinami prerastá do rôznych menších scénok, kde sa nakoniec dozvieme kto prehral a kto vyhral. Väčšinou sa obaja snažia si nejako zachovať tvár, aby neprehrali. Toto súperenie je naozaj fantastické a dodáva anime vynikajúci šmak (vynikajúcu príchuť), napriek tomu, že scénky niekedy na seba úplne nenadväzujú a sú menšími príbehmi. Samozrejme tento koncept sa mení v tretej sérii, ale to som potom priamo vysvetlil v komentovaní tretej série. Vedľajšie charaktery majú tiež svoju dušu nie sú nejako ploché a sú tiež zaujímavé. Ak hľadáte anime psychologické, so súbojom pohlaví a v prvých dvoch sériách také, že pôjde hlavne o to a romantiky sa skoro vôbec nedočkáte tak toto anime si budete užívať a následne dostanete to romantické finále v tretej sérii. Za mňa osobne je najlepšia séria tá druhá. ()

Reklama

Andy.222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samožejmě i tento seriál trpí problémem mnoha podobných seriálů - máte tu díly, kdy postavy jsou sympatické a pokyvujete hlavou jak dobře to vymyslely, díly kdy tou hlavou kroutíte s očima v sloup a pak několik dílů kdy se válíte smíchy (obzvláště ve druhé řadě se dařilo). SPOILER za mě bych dal přednost kdyby vyznáním skončila první řada, druhá řešila postup v ABeCedě vztahu a případná třetí běžné vztahové konflikty - jinými slovy, systémem že ta pravá "Láska je válka" vyznáním nekončí, ale začíná. Takže přestože se autorům daří udržet napětí, osobně mi to přijde až příliš přepínané a ke konci jsem si připadal chvílemi podobně utrápeně jako nebohá Hayasaka. KONEC SPOILERU. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] V (ne)vyznávání lásce jsou Japonci předurčení olympijští vítězové. Zatímco spousta západních romancí řeší trable, například jak se dostat k vyvolené na druhé straně polokoule anebo jak ji vyrvat ze spárů zlovolné entity, v anime je často onym "finálním bossem" překážek něco nepřekonatelného typu..držení se za ruce. Zde jsme po 12 dílů svědky, jak se náš tajně zamilovaný pár snaží dokopat toho druhého, aby se vymáčkl a tím si nepodryli své naduté ego. Velmi nápodobný styl boje a téměř okopírovanou šablonu postav jsme měli možnost shlédnout v Masamune-kun no Revenge, ale Kaguya aspoň pálí vtipnějším střelivem, nepotřebuje tolik fanservisu a snaží se uhybat již těžce probraným rybníkem žánrových klišé. Navzdory počáteční svěžesti point a zábavné hyperaktivitě vedlejší trubky Chiky, dochází ke konci anime znatelně pára a zamilovaní rivalové nejen začnou utrápeně přehánět, ale nudně zrcadlově reagují, vymýšlejí, diví, třeští, aby nakonec se o nějakou slzičku pokusily a poté hned vrátily vše na defaultní počátek. Když vypustíme jednoznačnou rozumovou otázku "Rok pryč, stojí Vám to stále za to?" a soustředíme se na slušné gagy, je to docela prima zábava, ale hloubku zde moc nehledejte. Kaguye a Miyukimu držím palce, nicméně víc jak lepší 3* ode mě nedostanou. Uso! ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Máte tu dva génie, kteří se navzájem milují, ale nedokážou si to říct, tak se snaží popostrčit nejrůznějšími způsoby toho druhého, aby to udělal. Z počátku se seriál jevil jenom jako nesourodá směsice skečů, ale časem se v nich začala rozvíjet zápletka a jeden díl začal navazovat na druhý. Kvalita jednotlivých příběhů je samozřejmě velmi proměnlivá, ale už dlouho se mi nestalo, abych se u něčeho tak dobře zasmál. Děj ale není jenom o lásce protagonistů a vtipech, ale dochází i na vážnější momenty, jako nám ukázal například předposlední díl druhé řady. Doufám, že se vztah Kaguyi a Shiroganeho v příští sérii někam konečně posune, podobný souboj myslí se dá dobře zpracovat, i kdyby spolu chodili. 80% ()

Galerie (784)

Reklama

Reklama