Reklama

Reklama

Kaguja-sama wa kokurasetai: Tensaitači no ren'ai zunósen

(seriál)
  • Japonsko かぐや様は告らせたい ~天才たちの恋愛頭脳戦~ (více)
Trailer
Japonsko, (2019–2022), 14 h 48 min (Minutáž: 24–48 min)

Předloha:

Aka Akasaka (komiks)

Hudba:

Kei Haneoka

Hrají:

Aoi Koga, Makoto Furukawa, Rjóta Suzuki, Konomi Kohara, Hikaru Akao, Fumiko Učimura, Takako Tanaka, Maja Enojoši, Mei Šibata, Taito Ban, Taiši Murata (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Věříte naivním a romantickým představám o tom, že vztah je rovnocenným partnerstvím? Tak to ale ve skutečnosti bohužel většinou není. V každém vztahu je vždy jeden, který víc dává a pak ten druhý, co zase víc bere. V některých ohledech je vztah nekonečná tahanice o moc, o to, kdo bude určovat, kam se vše bude dál vyvíjet. Láska je zkrátka boj, ve kterém vyhrává ten, kdo má rád míň! Alespoň předseda studentské rady na prestižní Shuchiin Academy a mladý génius Miyuki Shirogane je o tomto přesvědčený. A tak není divu, že je před dívkou, do které je zamilovaný, ostražitý, a i když tuší, že ani on jí není lhostejný, tak se ke své náklonnosti nehodlá přiznat. Vždyť podle výše zmíněné teorie ten, kdo se první vyzná ze svých citů - přizná, že miluje, vlastně prohrál první kolo! Problémem je, že Miyukiho vyvolená, zástupkyně předsedy studentské rady a budoucí dědička obchodního impéria Kaguya Shinomiya, sice Miyukiho také miluje, ale má na vztahy a na lásku dost podobný názor. Tím se rozehrává každodenní psychologická bitva mezi dvěma inteligentními mladými lidmi o to, kdo jako první donutí toho druhého otevřeně přiznat své city. Oba mladí lidé věří ve své schopnosti, svůj důvtip a zkušenosti, myslí, že o lásce vědí všechno. Ale existuje mezi námi vůbec někdo, kdo se v tom šíleném emočním koktejlu doopravdy vyzná? (Jeoffrey)

(více)

Recenze (16)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] V (ne)vyznávání lásce jsou Japonci předurčení olympijští vítězové. Zatímco spousta západních romancí řeší trable, například jak se dostat k vyvolené na druhé straně polokoule anebo jak ji vyrvat ze spárů zlovolné entity, v anime je často onym "finálním bossem" překážek něco nepřekonatelného typu..držení se za ruce. Zde jsme po 12 dílů svědky, jak se náš tajně zamilovaný pár snaží dokopat toho druhého, aby se vymáčkl a tím si nepodryli své naduté ego. Velmi nápodobný styl boje a téměř okopírovanou šablonu postav jsme měli možnost shlédnout v Masamune-kun no Revenge, ale Kaguya aspoň pálí vtipnějším střelivem, nepotřebuje tolik fanservisu a snaží se uhybat již těžce probraným rybníkem žánrových klišé. Navzdory počáteční svěžesti point a zábavné hyperaktivitě vedlejší trubky Chiky, dochází ke konci anime znatelně pára a zamilovaní rivalové nejen začnou utrápeně přehánět, ale nudně zrcadlově reagují, vymýšlejí, diví, třeští, aby nakonec se o nějakou slzičku pokusily a poté hned vrátily vše na defaultní počátek. Když vypustíme jednoznačnou rozumovou otázku "Rok pryč, stojí Vám to stále za to?" a soustředíme se na slušné gagy, je to docela prima zábava, ale hloubku zde moc nehledejte. Kaguye a Miyukimu držím palce, nicméně víc jak lepší 3* ode mě nedostanou. Uso! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ano, je to vynikající anime. Je to kvůli tomu, že spíš než ze situací čerpá humor z charakteru a chování postav? Nebo kvůli schopnosti řádně představit některé postavy až v druhé řadě a ty postavy pak byly důstojnými partnery (nejen v humoru) postavám z první série? Nebo kvůli plnému využití média (animace) díky evidentně štědrému rozpočtu? Nebo kvůli absurdně dramaticky naanimovaným scénám u věcí tak běžných, jako je například říct si někomu o telefonní číslo? Nebo kvůli podobně absurdně dramatickým myšlenkám ústřední dvojice, kterou by člověk mohl přirovnat (a někteří již přirovnali) k Death Note? Nebo kvůli vynikajícímu self-aware vypravěči? Nebo kvůli smyslu pro detail, ve kterém místo klasického traileru na řadu tvůrci vytvoří plnohodnotné OVA? Nebo kvůli kvalitnímu japonskému dabingu? Nebo kvůli bláznivému anglickému dabingu, hraničícím až s "abridged" verzemi? Ne, je to kvůli nulovému zájmu tvůrců hodit ústřední dvojici klacek pod nohy ve formě Romantic False Lead. (EDIT 7.7.22) A rovněž kvůli konci 3. série. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Season 1: Průměrné episoidní anime o dvou lidech, co se mají rádi, ale nejsou schopni si to říct. Meh 55 % Season 2: O celý level výše. Daleko větší důraz je kladen na vedlejší postavy, ale ty hlavní nejsou rozhodně utlačovány. Dokonce se stalo nevýdané, "vztah" pokročil, bylo tam pár "skoro už" scén a i po animační stránce všechno zlepšili. Radost koukat, těšil jsem se na každou episodu. Co jsem si všiml, mnohdy jsem držel skoro konstantní 20-minutový úsměv. Kaichou no Ai 80 % ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Máte tu dva génie, kteří se navzájem milují, ale nedokážou si to říct, tak se snaží popostrčit nejrůznějšími způsoby toho druhého, aby to udělal. Z počátku se seriál jevil jenom jako nesourodá směsice skečů, ale časem se v nich začala rozvíjet zápletka a jeden díl začal navazovat na druhý. Kvalita jednotlivých příběhů je samozřejmě velmi proměnlivá, ale už dlouho se mi nestalo, abych se u něčeho tak dobře zasmál. Děj ale není jenom o lásce protagonistů a vtipech, ale dochází i na vážnější momenty, jako nám ukázal například předposlední díl druhé řady. Doufám, že se vztah Kaguyi a Shiroganeho v příští sérii někam konečně posune, podobný souboj myslí se dá dobře zpracovat, i kdyby spolu chodili. 80% ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anime je vlastne o tom, že láska je vojna a súperenie a jeden vždy dáva viac ako druhý a preto sa obe strany snažia tú druhú stranu prinútiť vyznať sa a vlastne byť tým porazeným. Hlavný hrdinovia sú v študentskej rade a to menovite Kaguya a predsedom študentskej rady je Miyuki. Nebude to spoiler ak poviem, že tieto dva charaktery sa zbožňujú navzájom a snažia sa hlavne zo začiatku prinútiť toho druhého na pozvanie na rande a neskôr tam začína seriózna romantika kedy sa snažia prinútiť akýmkoľvek spôsobom z tej druhej osoby dostať nejaké vyznanie. Súperenie medzi dvoma hlavnými hrdinami prerastá do rôznych menších scénok, kde sa nakoniec dozvieme kto prehral a kto vyhral. Väčšinou sa obaja snažia si nejako zachovať tvár, aby neprehrali. Toto súperenie je naozaj fantastické a dodáva anime vynikajúci šmak (vynikajúcu príchuť), napriek tomu, že scénky niekedy na seba úplne nenadväzujú a sú menšími príbehmi. Samozrejme tento koncept sa mení v tretej sérii, ale to som potom priamo vysvetlil v komentovaní tretej série. Vedľajšie charaktery majú tiež svoju dušu nie sú nejako ploché a sú tiež zaujímavé. Ak hľadáte anime psychologické, so súbojom pohlaví a v prvých dvoch sériách také, že pôjde hlavne o to a romantiky sa skoro vôbec nedočkáte tak toto anime si budete užívať a následne dostanete to romantické finále v tretej sérii. Za mňa osobne je najlepšia séria tá druhá. ()

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

お可愛いこと! Priznávam, že som Kaguyou poriadne opovrhoval, a dopozeral ju po roku (!) až na druhý pokus. Ale asi to tak malo byť, keď mi to vtedy neprišlo vtipné. Teraz, naopak, vedie tá zábava - a s prehľadom scénka s Volejbalom (rap je až druhý a Pláž vs Hory tretia, sorry). Taktiež som nečakal, že by mi mohlo niekedy až tak záležať na postavách v anime, ale keď si vezmem napríklad Chiku (nikdy by som ju nechcel stretnúť) alebo Ishigamiho (jeho táranie o Kaguyiných prsiach a ich náväznosti na lukostreľbu na 5*) tak aj toto musím značne prehodnotiť. Animácia mi prekvapivo absolútne nevadila (ja viem, toto nehovorím často, možno sa zo mňa nakoniec stane weeb lmao) a dokonca aj na tej som sa často bavil. Prekvapivo mi nevadili ani openingy, ktoré síce nie sú môj štýl (Rage of Dust a Bluck Bullet momentálne vedú), ale aj tak sa dobre pospevujú. A posledná epizóda (dvojepizóda)... to už bol fakt luxus a citové vydieranie (áno povedal som si 'to bolo pekné', now shut it), a k tomu úplne posledná scéna... Ako plus beriem tiež iný koniec proti filmu. Čo však odpustiť nedokážem sú neuzatvorené niektoré dejové línie (Ishigami? Mladá Fujiwara?) a finálny zvrat so školou ktorý je snáď to najväčšie klišé pod slnkom. Tl:dr; Prekvapivo dobré anime a pravdepodobne najlepší romcom aký som kedy videl. Celkom určite to ide to mojej top 3 obľúbených anime  a miestami som dokonca rozmýšľal, či napriek 3* hviezdam neskončí Kaguya v mojich obľúbených. Možno časom po nejakom rewatch.Takto 75%, asi najsilnejšie 3* aké som kedy dal. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Další komediální japonský počin. Obvykle když spojíte humor a Japonsko dohromady, tak většinou z toho vyjde něco, co vtipné moc není a kolikrát to bývá i iritující hloupost. V případě tohohle anime se humor drží na zajímavé úrovni a především bych to dal zavděk onomu komentátorovi a bodovému systému. Samozřejmě se člověk i silně řeže smíchy při chytlavé hlášce o roztomilosti, která se vyskytuje v bludech Shiroganeho. Ovšem vyskytují se tu i ty horší vtipy (jak jsem zmínil před chvilkou). Obecně je to zaměřené hlavně na komedii a romantika je naprosto vedlejší, což znamená, že se tu nedočká nějakého uzavření a pak že každá epizoda má v sobě podepizody kvůli zaměření na vtipné scénky. Takže na zasmání dobrý, ale na požitek z příběhu rozhodně ne. Animace je solidní a hudba průměr.*** Druhá série se tak nějak drží na tom samém, kdy tu máme "menší" postup romantické stránce.*** Třetí série je snad nejlepší z těch všech sérií, kdy mě to opravdu mile překvapilo. Čekal jsem, že to budou nekonečně prodlužovat a člověk se dočká typického otevřeného konce, jak už tomu bývá u jiných dalších počinů. Jenže zde máme něco trochu neobvyklého, což nebudu spoilovat. Humor si tu i přes třetí sérii drží svojí laťku vysoko a musím obvzláště pochválit povedený závěrečný festival po všech stránkách - speciálně poslední díl si člověk užije opravdu nejvíc z celé série, kdy se zatajeným dechem čeká, co se stane. Dále bych chtěl také vyzdvihnout postavu Hayasaky, která prostě nemá chybu. Po animační stránce se to trochu předčilo a po hudební stránce je to tentokrát super. ()

Mograine 

všechny recenze uživatele

Je ironie, že celé anime stojí na tom, kdo přizná lásku tomu druhému dřív. Jakmile se jeden přizná, celej koncept je v prdeli, proto doufám, že to nikdy neskončí, protože sledovat tu vroucí chemii mezi hlavními aktéry je fakt k popukání. ()

Modular 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, na začátku mého weebovství, jsem dennodenně sledoval různé slice of life romcomy. Uzaki-čan, Nagatoro-san, Komi-san... Všechny, až na pár výjimek (Horimija, My Dress Up Darling) byly prakticky na chlup stejné - náš hlavní mužský protagonista potká na škole oslňující dívku (obvykle svým výrazným poprsím), která je naprosto mimo jeho ligu a snaží se jí po několik sériích získat. To se obvykle děje za velmi klišovitých situací, jako scéna na pláži, sledování ohňostroje, nemocný protagonista apod. A to omrzí. Když mi to začalo docházet, tak mi kamarád doporučil "nejlepší romcom, co najdeš". Love is War. A tak jsem řekl, že se na to podívám. No, půl roku uběhlo a mám za sebou dny strávených u romantických komedií, tak jsem si řekl, že se na to konečně podívám. A výsledek? Neuvěřitelný. K čemu bych to přirovnal? Death Note, kdyby se hlavní protagonisti navzájem milovali. Ty mind games, co hlavní postavy mezi sebou mají, jsou doopravdy vtipné a pobaví vás praštěné plány týkající se vzájemné nevyslovené lásky. Vedlejší postavy jsou na tom podobně. Postavy doopravdy mají charakter a nebudete si myslet, že to jsou náhodné postavy bez života. Samozřejmě se celý příběh točí kolem romantiky, která je opravdu dobře provedená a taktéž vás nepřestane udivovat její originalita. OST taktéž je zajímavý (na rapovou scénu nikdy nezapomenu), ale animace je naprosto prvotřídní. Ta dopomáhá našim protagonistům ještě více prostoru na vyobrazení jejich strastí a intrik. Opravdu špička. I přesto se ale v příběhu objeví pár méně zábavných míst, takže se nejedná o perfektní snímek... ale i tak mohu potvrdit, že se jedná o "nejlepší romcom, co najdeš". V tomto žánru se jedná o to nejlepší a všem milovníkům romantiky bych beze všeho tuto klasiku doporučil. Po zprůměrování sérií máme velmi silných 9/10. ()

Andy.222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samožejmě i tento seriál trpí problémem mnoha podobných seriálů - máte tu díly, kdy postavy jsou sympatické a pokyvujete hlavou jak dobře to vymyslely, díly kdy tou hlavou kroutíte s očima v sloup a pak několik dílů kdy se válíte smíchy (obzvláště ve druhé řadě se dařilo). SPOILER za mě bych dal přednost kdyby vyznáním skončila první řada, druhá řešila postup v ABeCedě vztahu a případná třetí běžné vztahové konflikty - jinými slovy, systémem že ta pravá "Láska je válka" vyznáním nekončí, ale začíná. Takže přestože se autorům daří udržet napětí, osobně mi to přijde až příliš přepínané a ke konci jsem si připadal chvílemi podobně utrápeně jako nebohá Hayasaka. KONEC SPOILERU. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Hlavná premisa tvrdohlavá čo ovplyvňuje celkový nedobrý pocit z anime. Napriek tomu sú interakcie postáv zaujímavé ak niekomu nevadí prehnaná súťaživosť. Nahliadnuté je do fungovania školy, aktivít a záujmov žiakov. Postavy sú vykreslené do cela reálne a je možné ich chovaniu uveriť. + sympatické postavy, preberanie rôznych tém spojených s hlavnou premisou anime, humorné, spoločenské hry, - na silu udržiavané nevyslovenie pocitov, prelínanie fiktívnych a reálnych scén občas zmätočné, ()

silv3 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarené anime, hlavní protagonisti sú prirodzene neprirodzení a diváka vedia zaujať. Prvá séria bola strohejšia, druhá čoraz viac ukazovala ľudskú stránku, obe 5*. Teším sa na tretiu. ()

Raichu.Cz odpad!

všechny recenze uživatele

Ehm... takže co jsem během toho viděl na plakátu nebylo nic víc než dosavadní scam jelikož to co jsem viděl doopravdy není nic jiného než tutoriál jak sbalit holku neboli spíš kluka, kde se více méně děje to samý čímž se to příběhově vůbec neposouvá, to že to má takové hodnocení je spíše proto že se z toho dělaj memečka které už působí trapně až ta komedie doslova upadává... postavy které jsou až moc upištěné a něčím nucené až přestanou dostávat lákavost a tím si divák přestane o daný postavě něco dozvídat, i když ty postavy stejně nemaj ani příběh takže meh... efekty jako by si doslova hráli na frajery když furt dokolečka vidím nějakej podle tvůrců mega cool efekt který ne jenom že působí trapně ale i překážlivě, jelikož to kompletně zabírá postavě plátno a nemůžem si tím víc postavu užít v některých emocích které prostě skrze efekty neuvidíme... Bohužel anime které si jede stylem memeček a efektů není žádné dobré anime ale nudná slátanina která se vůbec nesoustředí na příběh. Za mě 0% ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Kaguya je prostě super anime, co funguje snad po všech směrech. Předělat původní zápletku z Death Note tak, aby seděla na středoškolský rom-com, je podle mě super a originální nápad, ze kterého zároveň nemám pocit, že by byl jenom ukradený, ale nabízí opravdu mnoho vlastního. V jednoduchosti nápadu, spočívá zároveň krása a zábavnost tohohle anime - každá ze tří sezón je skvělou komedií, co postupně získá i svou hloubku rozšířením charakterů postav (které byly i tak super a hodně zábavné). Animačně je to hodně kreativní a co se týče hudby, nemůžu si stěžovat. Každá sezóna navíc vyniká v něčem jiném, ta první je hlavně komedií a zvládne vám už během prvních epizod říct, jestli vám příběh a především humor sedne, naopak druhá sezóna přidává několik vážnějších momentů a ta třetí s podtitulem Ultra Romantic, se logicky zlepšila hlavně v oblasti romantických zápletek. Zakončení příběhu je podle mě naprosto dokonalé (i když stále trošku doufám, že se v budoucnu objeví plnohodnotný sequel), takže nemůžu dát míň než 8.9/10 ()

Reklama

Reklama