Reklama

Reklama

Nacisté a zvířata

(TV film)
  • Francie 39/45 : Les expériences interdites (více)

Obsahy(1)

Hitler, GöringHimmler, architekti konečného řešení. Ale tito tři muži, stejně jako mnoho jiných vysoce postavených nacistů, sdíleli i další posedlost: byli fascinováni živočišným světem... V posledních dnech nacistického režimu Hitler každodenně riskoval svůj život, opouštěl bezpečí svého bunkru a chodil venčit svého milovaného psa. Zájem nacistů o zvířata však šel dál, než byla pouhá láska k jejich mazlíčkům či zákony o ochraně zvířat, které sami zavedli. Jak u experimentů týkající se nejčistšího plemena koní, u přeměny německých ovčáků na nástroj teroru nebo pokusů o vzkříšení dávno zaniklých divokých praturů, vždy se snažili ovládnout a vyčistit zvířecí říši: praktikovali principy eugeniky, které později využívali i u lidí. Tento dokument zkoumá tajné programy, které měly za cíl kontrolu nad zvířecí říší. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Záver, neviem či potrebného dokumentu, je taký, že zvieratá boli Nemcami považované za súčasť árijskej komunity v Tretej ríši a boli evolučne vyššie ako Židia, Slovania, homosexuáli ale aj ako komunisti. Len pre zaujímavosť v roku 1936 bolo umiestnených 200 pytliakov do koncentračného tábora za porušenie zákonov na ochranu zvierat. Ako to bolo s vojnovými zločincami v Norimbergu a v iných konaniach proti ľudskosti je nám všetkým známe, mnohí dostali nižšie tresty ako tí pytliaci. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vladimír Komárek jednou řekl něco o tom, že každá šílená doba má něco pozitivního. Za komunistů byla výborná poezie nebo za fašistů ochrana zvířat. Teď jsem konečně v tomto dokumentu viděl proč. Bylo to zde vysvětleno fundovaně. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama