Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Otis se konečně dokáže uvolnit, a to často a impozantně, jenže tlak na výkon se stupňuje, ve škole řádí chlamydiová infekce a kamarádi se potýkají s novými problémy. (Netflix)

Recenze (123)

Toren 

všechny recenze uživatele

9,5/10. Ještě osobnější, zábavnější a paradoxně vážnější, než první série. Ty postavy nelze nemilovat - jsou stavebním kamenem celé show a bez nich by byl zážitek poloviční. Neuvěřitelný balanc mezi odvážnou, sexem prosáklou sondou ze života mladých lidí a současně neuvěřitelně silná, až autenticky přesná dramedy, která fascinuje tématy a problémy, jenž nepůsobí nikterak uměle. Neskutečný. Trefa do černého. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je taktéž výborná, ale je to nečekaně mnohem větší depka, než ta první. Smích nahrazuje pláč a evolve jednotlivých postav je nekompromisní. Stává se z toho srdcová záležitost a čekání na 3. sérii bude nekonečné. 90% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně srdcervoucí..je skvělé, jak se seriál vyhejbá takovým těm nejočividnějším klišé a není to jen limonáda, ale hořkosladká feel good pecka. Přitom to byl zpočátku tak nenápadný seriál, jež zaujal zejména velmi zajímavým vizuálem. Platí vše, co jsem napsal k první řadě, nové postavy snadno zapadly do obsazení a opět zamíchaly kartami. Snad jen to tlačení na LGBT komunitu bylo až příliš, možná prozatím stačila girl power v předposledním díle, jež je ukázkou toho, jak se to má nenásilně točit. Sérii hodnotím víc než měsíc po premiéře, protože jsem si to šetřil. Hrozně se těším na další řadu, naštěstí ji už potvrdili..a teď rok čekat. :( PS : Pokud je pravda, že někdo (tvůrci, samotná herečka) nechal obarvit Emmu "Margot Robbie "Mackey, aby tolik nepřipomínala právě božskou Margot, tak jde úplně proti proudu a měli by se opět vrátit k blondýně. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože prasečinek kupodivu ubylo a spíše přibylo na vážnosti, komediální nadsázka a bezskrupulózní smršť nekorektních hlášek je zachována, erotický dvojsmysly opět nemilosrdně atakují vaši bránici, a protagonisty si už podruhé ukradnou vaše srdíčko. Lahodná postpubertální omáčka! 💜 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je svou kvalitou vyváženější než první a to je co říct. Tenhle seriál je otevřený, svým způsobem až perverzní, ale i tak dokáže zaujmout. Najdou se odpůrci, tomu věřím, i já nerad koukám na gaye ve filmech či seriálech, ale tady je to jiné. Seriál umí pracovat jak s postavami, tak s emocemi a to je hodně velká výhoda. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Sexuchtivě tunili, čímž seriál zprasili." Pětihvězdičková první série byla zábavná a ze života, psaná se shovívavým úsměvem nad těžkým údělem puberťáků. Všemi (ne)možnými motivy přeplácané pokračování už bohužel stálo za vyliž kapsu. Jako by postavy z jedničky vesměs zapomněly, čím vším už si úspěšně prošly v úvodní sérii a tak začaly dělat nesmyslné vývojové kroky zpátky. Tohle v seriálech bytostně nesnáším. Jedinou kontinuální postavou byl bohužel náš tápající Adam, sexuálně i životem zmatený a s permanentním výrazem: "Asi jsem právě překousl švába a nevím, co si o tom mám myslet." Škoda zabitých postav a opravdu velké zklamání. Do trojky už nejdu. Ani v seriálu, ani v reálu :-). ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první epizodě, jsem si říkal, že tohle bude snad ještě lepší, než první série, ale nakonec není. První sezona byla víc zábavnější, víc sexy, víc ulítlá. Druhá série, je o dost ukecanější, moc o vztazích, o dost teplejší a až moc „multi-kulti". Každopádně i tak, měla každá epizoda něco do sebe a rozhodně si přeji 3 sérii. Tak jako byla * navíc za Emmu Mackey v první sérii, i zde patří jedna pouze pro ní. ( + skvělá hudba a dokonalé úvodní scény každé epizody) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemýšlím, co mi na téhle sérii vadilo nejvíc a asi je to fakt, že je tady toho všeho až moc. Moc problémů, různých vztahových peripetií a přerodů a také jakési sexuální vyváženosti. Prostě tak lehkost a dravost z první s řady je pryč a zbyla jen velká snaha zavděčit se všem, což snad dost dobře ani nejde. Vůbec mi nevadil otevřený konec a Otisovo "skórování" bylo za mě ok, bohužel, ty nedostatky, co jsem napsal dřív, ty převažují. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní pecka. Druhá řada hraje i na vážnější strunu, objeví se dokonce několik témat, která se nemohou minout s tím, co současný divák od podobného seriálu očekává. Postavy mají skvěle vypointované příběhy plné nečekaných zvratů a silných emocí, velký prostor tu vedle Otise (Asa Butterfield) a jeho okouzlující matky (Gillian Anderson) získává i jejich bezprostřední okolí – Eric (Ncuti Gatwa), který se musí rozhodnout, čí láska je silnější a opravdovější, Maeve (Emma Mackey), která se potýká se svou matkou, závislou na drogách, Jackson (Kedar Williams-Stirling), kterého jeho úspěšná kariéra vrcholového plavce dovede až k zoufalým činům, Aimee (Aimee Lou Wood), na kterou čeká složitá cesta k znovunalezení ztracené jistoty, Ola (Patricia Allison), která zjišťuje, že její vztah s Otisem není to pravé ořechové... Je toho samozřejmě mnohem víc, důležité je, že seriál neztrácí ani svůj ironizující humor, ani vrcholné highlighty – za ten lze považovat divoký mejdan, pořádaný Otisem, v sedmé epizodě, a potom úplný závěr, kdy se během postmoderního školního představení Shakespearova Romea a Julie odehraje několik důležitých momentů. Nezbývá než se těšit na třetí řadu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostredi je trochu umele,ale ukazuje barevnejsi a zivejsi svet. Je to okouzlujici,osvezujici a optimisticke. Takovy empaticky pristup.Pekne jsou ukazany vnitrni zivoty ,pocity a motivace postav. Snazi se od jineho organu presunout pozornost na srdce. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně dlouho očekávaná druhá série jednoho z nejvtipnějších, nejoriginálnějších a zároveň tak lidského seriálu poslední doby. S ní se vrací i staré postavy, které je od prvních dílů dobré vidět, a zároveň pár nových postav, ke kterým si divák najde cestu. Co se humoru týče, je to o něco slabší než první série, chybí tomu silnější hlášky, situace už nejsou tak "extrémně" ujeté jako bývaly, sprosťárny se zmírnily , ale naopak to nabírá na dramatičnosti a teen vztazích, spolu s depresivním koncem mi to místy přišlo jako hybrid 13 reasons:D Bylo to svižné, vztahově propletené, ale od půlky možná až moc okaté a předvídatelné, že "kdo s kým skončí" a taky trochu přepláclé, kdy se v jednom momentě obracely karty a z hetero se stávali homo a naopak. Od sexuální poradny se upustilo a zabruslilo se více do školy jako takové a konec nechal opět otevřeno pro další sérii. Sjeto za jeden den, tyhle věci me prostě baví, i když žádná intelektuální a existenční pointa v tom nebude. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Adam je v týhle sérii vyloženě aww. Celkově je druhá řada konzistentnější, má vyrovnanější tahouny (přirozeně, vzhledem k tomu, s kým vším jsme se museli seznámit v první řadě) a úplnej konec včetně epilogu od Reginy Spektor/Chipa Taylora jí padl jako ulitej. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem byl se seriálem v podstatě spokojen, po druhé řadě už to ale neplatí. Já samozřejmě vím, že jsou gayové jasně v kurzu, ale kdyby mi v tomhle městečku upadla bankovka vysoké hodnoty, nechal bych ji ležet, jsou i důležitější věci než peníze, Aimee by mi jistě rozuměla. Taky mi hodně vadila pestrobarevná Anglie, místy hodně chabý humor, Ola a slabé využití Lily. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynára sa nám tu dosť silný sociálny podtext, čo by, obzvlášť v britskom prostredí, nemalo vypáliť do prázdna. Uvidíme v tretej sérii, či sa to tvorcom v tomto smere pohlo nechtiac alebo či s tým naložia, ako sa patrí... Každopádne 5* klopú na dvere, pretože aj bez podtextov je to úžasná jazda s nevídanou kadenciou. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovnako funkčné ako prvá séria. Páči sa mi ako sa postavy vyvíjajú ale ako aj všetky dostávajú potrebný priestor narušiť naše divácke percepcie. Tých čo sme moc radi nemali, sme začali rozumieť a tým ktorým držíme palce nám umožňujú prežívať emócie nášho mládi v bezhraničnej sile a údernosti. Otis a Erik si prechádzajú druhou sériou , zmenami a romantickými eskapádami a ja im veľmi moc držím palce. Otvorenosť seriálu s akou sa zameriava na problémy mladých, na normálnosť aj na sexuálnu revolúciu mi príde v rámci žánru neprekonateľné. Niečo čo sa oplatí sledovať. Aj napriek sexuálnym témam to má totiž silný morálny a ľudský rozmer. 2. séria - 100% ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

První série byla fakt pecka! Nicméně pokračení bylo nečekaně příjemným překvapním. Svéráznější, hlubší, emočnější. Netflix si dává opravdu záležet a pevně doufám, že se dočkáme další série. Ne úplně běžně se vidí něco tak upřímného a z reálného prostředí typického z života nás všech. :) ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než první sezona, která, přiznejme si, jasně mířila na puberťáky a proto byla tak strašně feel good, až mě to někdy štvalo. Ale druhá sezona je o mnoho vážnější, o mnoho náročnější a snad i více proto skousnutelná starším publikem. To, co se tvůrcům ďábelsky povedlo bylo naprosté zamilování si všech postav, nejenom těch hlavních (kde mě mrzí malá interakce mezi Otisem a Maeve), ale především té spousty vedlejších postav a jejich problémů. Všichni jsou skvělí, ale Asa Butterfield spolu s Gillian Anderson naprosto válcují všechny o koňskou míru. Závěr přinesl naprostou emocionální ždímačku, kterou ani Vagíno-penisoví milenci z Verony úplně nerozmělnili. Dámy a pánové, loňský Netflixovský objev dostal letos důstojnou druhou řadu, která je pro mě ještě lepší. Už doufám, že tvůrci kutí třetí řadu, které se nemůžu dočkat. 95% ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. řada – 85 % už pro mě není takovou srdcovkou jako ta první. Je tomu tak z velké části proto, že hlavní dva charaktery ustupují lehce do pozadí a velká pozornost je věnována ostatním postavám. Už to prostě není jen o nich. Neříkám, že mě osudy jiných postav nebavily, byly koneckonců výborné, promyšlené a především uvěřitelné a ozdobené pečlivou dávkou britského humoru – ovšem z osobních neobjektivních prožitků musím říct, že si mě nezískaly tolik. Proto i 2. sérii hodnotím s mírným odstupem a paradoxně objektivněji. Je načase vyzdvihnout pozitiva: HERCI: *****/5; HUMOR: ****/5; HUDBA: *****/5. Jednoznačně tři nejsilnější články seriálu. Kdyby existovalo kritérium jako "rehabilitace týnejdžerské duše", tak bude mít ******/5. K negativům: KAUZALITA ODŮVODNĚNÍ: **/5 – v této disciplíně Sex Education lehce pokulhává, jednotlivé epizody jsou daleko více epizodické než v předchozí řadě, svůj podíl viny na tom nese i přebytek polo-hlavních postav. PROVÁZANOST: ***/5. Toť asi k mým nejzásadnějším problémům s 2. řadou. Snad na závěr se ještě hodí dodat: AKCE: ne. Jo, a Ola mi není vůbec sympatická! Co to kecám? Nejsem vůbec objektivní. ()

petrsv

všechny recenze uživatele

2. řada je určitě lepší, zkazili to jen závěrem, který je přehlídkou jednoho klišé za druhým. Prostor pro další řadu tu je, tak snad se toho tvůrci chopí. Rozhodně doporučuju sledovat v původním znění, protože když Gillian Anderson zvolá "Otis", tak to nenahradí sebelepší dabing :-) ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama