Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konečně ráno. „Sexpert“ to úplně nezvládl, a navíc nemůže přestat zvracet. Ve třídě zavládne chaos a holky, které musí zůstat po škole, se sblíží. (Netflix)

Recenze (17)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musel jsem mírně přidat na hodnocení, hledání alespoň jediné záležitosti, která by mohla být společná místnímu dívčímu kolektivu, mě fakt pobavila. Aby to mohly být čisté tři hvězdičky, nesměly by přijít tance a zpěvy v kostele a jediný ateista by nesměl být po všech stránkách politicky korektní. 3*- ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda by mohla být dobrá, ale feministická propaganda v tomto díle byla pro mě již naprosto nestravitelná. Podporuji femisnimus, ale seriál je vyprávecí médium, z něhož máme mít pocit, že děj pohání živí lidé, nikoliv zpolitizované postavy. Ten dvojí metr se mi navíc také nelíbí. Zdá se, že je v pohodě říct, že kluci obecně vzato smrdí, ale použijte podobně neimaginativní stereotyp o dívce a budou vás lynčovat. Nebo vinit muže/kluky, kteří chtějí doopravdy pomoct, jen proto, že jsou muži a tím pádem automaticky nedokážou vůbec pochopit ženskou duši, je taky trošku padlé na hlavu. Pro tvůrce mám překvapení: NIKDO vás nemůže nikdy zcela pochopit, stejně jako vy nikdy je. A politicky hyperkorektní počiny jako tento mohou být spíš kontraproduktivní. Mám dost přátel druhého pohlaví, ale v posledních letech si vinou podobných snah připadám, že mě asi musí automaticky podezírat či odsuzovat jen proto, že nepatřím "do klubu". A k tomuto vzájemnému odcizování přispívá i Sex Education, neboť postavy zde jsou v první řadě ženy/muži/jiný gender či hetero/homo/pan/a/(...)sexuálové a až potom lidé. Jedinečné hlasy se tu zkrátka dusí pod tlakem nálepek, což je paradoxní, když má jít o boj proti diskriminaci a ideální by tedy bylo se nálepek kompletně zbavit a vnímat to jediné důležité; všichni jsme lidé... Netuším, čeho totou nerealistickou agitkou chtějí docílit - kdo v ideje věří, jim věřit bude; kdo ne, bude ještě více utvrzen ve své pravdě... Takhle politicky angažované dílo se zvrhává v propagandu, a tak je asi odsouzeno za desítky let ke stejnému osudu jako např. budovatelský román  (pokud seriál bude v tomto směru pokračovat). A propaganda bohužel odpuzuje i lidi, co problematiku podporují... Uměleckých kvalit má seriál dost, ale Nunn asi neví, že méně je někdy více. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

I když se mi u některých postav moc nelíbí, jak s nimi druhá série pracuje nebo mi to někdy přijde vyloženě špatně, celý ten character arc, který zde má Aimee, je snad ta nejlepší dějová linka celé série, kterou se navíc povedlo v této epizodě geniálně zakončit. Už jen za tohle tleskám! ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vlastně hodně dobře, že se seriál už nedrží jen u trojice Butterfield-Anderson-Mackey, ale že se spousta scén věnuje i úplně jiným charakterům a jedním z takových "libových" okamžiků je i dívčí posezení. I tu snobskou Olivii jsem si oblíbil a to nejen fyzicky. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenziu píšem špeciálne na túto epizódu, pretože sa v nej prejavuje niečo, čo robí túto druhú sezónu takou brilantnou - úžasné ženské priateľstvá a feministické posolstvá, ktoré sa v nej objavujú. Skupinové scény medzi Maeve, Aimee, Lily, Olou, Viv a Liv sú jedným z vrcholov tejto sezóny a boli absolútne brilantné, najmä keď poukázali na nechutné množstvo obťažovania, ktoré sa deje na dennej báze. Veľmi sa mi páčila záverečná scéna, v ktorej všetci spoločne nastúpili do autobusu ako podpora Aimee po tom, čím si prešla. Chcel by som sa zmieniť aj o priateľstve Maeve a Aimee, ktorému sa v prvej sérii nevenovala dostatočná pozornosť, ale bolo hlavnou zložkou tejto, ktorú som si absolútne zamiloval, a o rozkvitajúcom vzťahu medzi Lily a Olou, ktorý, dúfam, sa stane niečím veľkým. Takisto si myslím, že Rahim sa k Erikovi hodí viac ako Adam, ale príde mi smutné, ako Adamov život nikdy nemôže byť dlho dobrý. Navyše Ruby a Otis je prekvapivý pár, ktorý sa mi páčil. ()

tween3r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi nechce věřit, že by Otise o tak důležitej milník v životě skutečně připravila zrovna Ruby a ještě k tomu mimo záběr, takže haha.. vtip dobrej :D Ale zbytek překvapil. Jen mě trochu mrzí, že o Rahimovi nevíme skoro nic.. doteď tam vlastně byl, jenom aby byl a nic moc z něho nevypadlo. Adam má tak obrovskej potenciál už od první série, že mě vyložene drásá, jak málo prostoru dostává.. a Ola s Lily nakonec přece jen spolu. Jako jo, ona už od začátku vypadala tak trochu gay, ale nechtěl jsem to říkat nahlas, aby mě někdo náhodou neukamenoval :D ()

Reklama

Reklama