Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Recenze uživatele Remivsremi k tomuto seriálu (20)

Sexuální výchova (2019) 

Milé překvapení hned na začátku roku. Děj přijemné odsýpá, postavy si dokážete rychlé oblíbit a ač tomu název nenapovídá, nejedná se jen o další verzi Prciček. Všechno jde víc do hloubky, postavy mají uvěřitelné problémy a strasti, bojují s nimi a ne vždy se dočkají vítězství. Doufám, že za rok vznikne druhá řada. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Návrat jako hrom! Pokud se vám první série líbila, nyní bude křičet blahem. Herci jsou více sehraní. Děj je konzistentní. Humor funguje na výbornou. Dramatické chvíle neskřípou a dojmou vás. Navíc se zde vyskytuje i lehce depresivní podtóny, které ještě více přidají na uvěřitelnosti. Tento seriál by se měl promítat všude. Učí totiž jednu důležitou věc. Komunikaci mezi partnery. Něco, co mnoho osob nezvládá. Jsem nadšený. Všech osm epizod je nacpaných úžasnými momenty. Top 10 letošního roku má obsazené jedno z míst. Season 2 - 90% ()

Epizoda 2 (2020) (S02E02) 

Nejlepší epizoda celého seriálu? Prozatím. Líbí se mi, jak se utvořily skupinky, které k sobě přirozeně patří. Jejich vzájemná interakce pak baví, dojme a zaujme. Především mě potěšila hlavní myšlenka, jenž se objevuje v seriálu od samého začátku. Problémy ve vztahu často způsobuje špatná a či absolutně žádná komunikace. Lidi si to mezi sebou neumí vyříkat. Raději budou důležitá, nepříjemná či "nevhodná" témata skrývat. Řeknou to svých přátelům ale ne partnerovi. Ti se jim budou někdy snažit poradit (většinou nevhodně) a vztah pak jde do kopru. Tenhle seriál by se měl pouštět všude. Je to krásný vzdělávací pomocník k životu. ()

Epizoda 1 (2021) (S03E01) 

Konečně! Nové epizody jsou tady. A můžu vesele konstatovat, že seriál neztratil nic ze svého kouzla. Rozjezd jak se patří. Nové překážky, nové vztahy, nová moudra. Je to hezky zamixované. Jde se na pořádný binge! ()

Epizoda 2 (2021) (S03E02) 

Tohle byla jízda. Zkoumání velkého množství párů a jejich vztahů. Osobní progres. Vtipné situace. Růst Adama. Stopáž byla využitá do poslední vteřiny. Isaac překvapil, ale bohužel ranit Maeve způsobem, z kterého už nemusí být návratu. Skončí seriál tak, že se každý vydá na svou cestu a už se na dlouho a možná i navěky nikdy neshledají?  A musím ještě vyzdvihnout soundtrack. Ten je v celém seriálu skvělý, ale zdá se mi, že i na tento aspekt se zaměřili o něco více a dokážou scény či situace ještě o něco obohatit. Nechce si běžet titulky a občas koukněte na text či název písně. ()

Epizoda 3 (2021) (S03E03) 

Wow. Na tohle se vyplatilo čekat. Dočkali jsme se závažnějších témat, ale je to vše provedené s takovou lehkostí. Postavy se neustále vyvíjejí. Je to neuvěřitelné. Každý vás umí překvapit, takových lidským způsobem. Třetí řada jede ohromným tempem a nejeví známky zpomalení. ()

Epizoda 4 (2021) (S03E04) 

Konečně nějaký seriál naplno využívá možnosti "neomezeného" časového slotu na streamovací službě rozumně a navíc to není cítit jako zbytečné natahování. Tolik emocí se dokáže směstnat do jedné hodiny. Já jsem zcela nadšený. ()

Epizoda 5 (2021) (S03E05) 

Všichni čekali na tento moment. Bude se to vyvíjet? Skoro bych si přál, aby tomu tak nebylo. Bylo by to od tvůrců odvážné byť nepopulární rozhodnutí. Ten pár, co spolu dováděl během celé epizody, byl úžasný komediální tah. ()

Epizoda 6 (2021) (S03E06) 

Uff, drsná epizoda. Jenom představa, že jsem i jako herec zostuzovat před tak ohromnou skupinou lidí. Jímá mě hrůza. ()

Epizoda 7 (2021) (S03E07) 

Když Hope stálo v superhrdinské póze, strašně mi připomněla Stormfront z The Boys. A snad závěrečný telefonát nepřinesl tu nejhorší zprávu. ()

Epizoda 8 (2021) (S03E08) 

Smutný ale nadějný konec. Doufám jenom, že se v Netflixu někdo nezblázní a neoznámí konec seriál. Třetí řada byla silná a možná i bude mou zatím nejoblíbenější. Seriál neztratil svůj půvab, sílu, lehkost. Herci si neskutečně důvěřují a na jejich výkonech je to znát. Teď už jenom netrpělivě vyhlížet sezónu číslo 4. ()

Série 4 (2023) (S04) 

Závěrečná sezóna je v dosti věcech jiná. Nová škola, nové postavy, které dostávají dost prostoru na úkor těch, které jsme sledovali dříve. Někdo se neukáže vůbec. Nemělo to takovou lehkost jako první dvě řady. Některé věci se přidali jenom kvůli tomu, aby byli ještě více diverzifikované. Někdy měl neskutečný vývoj (Adam, Erik, Aimee) A titulní dvojice? Za mě musím říct, že přesně takovou podobu jsem na závěr chtěl. A tajně budu doufat v budoucnu na nějakou zkrácenou miniserii, kde se prozkoumá jejich život. Casting byl úchvatný. Mnoho z nich se propracovává do nejvyšší lig v jiných projektech. a tak toto moje přání zůstane nejspíš navždy nevyslyšené. Ale třeba se podaří. Každopádně SE je úžasný seriál. Nabádá lidi k tomu, aby se nebáli s jinými komunikovat, páč je to jedna z nejdůležitějších vlastností všech vztahů. ()

Epizoda 1 (2023) (S04E01) 

Ok. Nová škola je jiná, a dost. Nevím, jestli si na to zvyknu, páč zatím představené postavy jsou spíše karikatury. Nápad s protivníkem je fajn. Bojím se ale vyčerpání materiálu. Už v minulé řadě se nějaké věci přidávali jenom pro to, aby byli, ale ne pro to, aby sloužili příběhu. Snad dojde s postupem času k zlepšení. ()

Epizoda 2 (2023) (S04E02) 

Zlepšení. Adam bavil, žárlivý Otis je fajn, Erikův smích vždy zpestří scénu, Ruby má konečně nějaký prostor a nové postavy začínají připomínat lidi. A co Meave? Asi očekávané po všech směrech. Nechť souboj dvou terapistů započné! ()

Epizoda 3 (2023) (S04E03) 

Celkem dost věcí, něco bylo vážně fajn, něco trochu nucené ale celkově epizoda nenudila a pořad se něco dělo. ()

Epizoda 4 (2023) (S04E04) 

Vážnější nota, ale provedená správně. Seriál se tuto sezónu o něco posunul jiným směrem. Necítím z něj lehkost jako na začátku i když ty postavy se naštěstí chovají tak, jak bych čekal. ()

Epizoda 5 (2023) (S04E05) 

Celkem velké množství událostí, těžké i vtipné situace a zajímavý podklad pro další vývoj. ()

Epizoda 6 (2023) (S04E06) 

Ty vztahy jsou ale spletitá věc. A člověk, který si myslí, že dělá správnou věc, může nakonec nekontrolovaně ublížit. Vytvoří se jizva a proces léčení může někoho poznamenat navždy. Již po první sérii, jsem říkal, že nechci, aby ti dva skončili spolu. Líbilo by se mi rozloučení s možností shledání v budoucnu. A například za 5 let nějaký reunion se zkrácenou sezónou. ()

Epizoda 7 (2023) (S04E07) 

Epizoda s ukázkou silné stránky seriálu. Zobrazení velké škály různých charakterů a interakce mezi všemi. Každý je nějaký, má své zářné i stinné stránky. Bojuje se svými démony, úspěchy a osobností. A vzniklé situace dokážou být zábavné i trpké. Toto jsem například cítil z celé první sezóny. V té závěrečné tento aspekt ustoupil. ()

Epizoda 8 (2023) (S04E08) 

Závěr, se kterým jsem spokojený. Každý se vydal svou cestou a vykročil vstříc dalším věcem. O někoho přijdete, někoho získáte a někdy zůstaneme naprosto sami. ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama