Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (424)

Kudly4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem po hodně dlouhých letech viděl opět seriál (nejsem milovníkem seriálů), který jsem stihl zhlédnout za jediný den. Ještě, že to má pouze 8 dílů hehe. Je to sice seroš spíše pro náctileté, ale mně, jako 28. letému se to líbilo také, hlavně díky perfektnímu castingu, každý hraje tu svoji roli opravdu dobře. Nápad velice výborný, atmosféra parádní, sem tam celkem dost odvážné a vulgární scény - velký plus. Těším se na na Season 2. 5* za Emmu Mackey !!! A určitě doporučuji. (Edit 19.1. 2019 2. série zhlédnutá = 4*) ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážně by mě zajímalo, jak se mi podařilo 3 roky úspěšně přehlížet takový seriálový klenot. První 2 série Sex Ed jsou hodně vtipné, s humorně šíleným pohledem na svět, který doplňují nějaké dramatické situace. V tom je asi největší rozdíl se sérií třetí, která překládá naprostý nášup kvalitního dramatu. Nejsem si vlastně úplně jistý, jestli jsem doteď v nějakém jiném seriálu viděl tak kvalitní práci s vývojem postav a s jejich psychickým vývojem, napadá mě snad jen Buffy. Seriál disponuje ohromným množstvím skutečně zajímavých charakterů a velmi dobře skáče z jedné linky do druhé, navzájem je proplétá a umně zamotává. Fakt, že "každý s každým", ať je to kluk nebo holka, popřípadě ohromné množství LGBT komunity na škole (v procentench vyšších, než vysokých), je sice malinko ke škodě, ale při stávající kvalitě jsem schopný lecco přehlédnout. Typicky americká střední, tedy krom britského zevnějšku, mi úplně k ostrovní architektuře okolí sice nesedí, ale uznávám, že kromě zjevného cílení na americký trh měla tato volba tvůrců svůj smysl - totiž, že takto celý koncept opravdu funguje. Skvělé herecké obsazení. Hudba je také vynikají. Sex Ed se Netflixu prostě povedlo! Edit: Čtvrtá série si vysloužila vlastní komentář, rozdíl v lehkosti, ostrovtipu a celkové kvalitě je znatelný. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo se k tomu dostat, ale vůbec to není špatné. Nejdřív jsem čekal, že to bude něco jak Prcičky, ale je to úplně. Seriál se zaměřuje na partu puberťáků na střední škole ve Walesu. Každý má své problémy a téma sexuality tu samozřejmě hraje velkou roli. Mladý Otis v podání Asy Butterfielda to má už tak dost těžké a život mu neulehčuje ani jeho terapeutická matka, která s ním chce jeho sexualitu neustále řešit. Otis má naštěstí dobrého gay kamaráda Erica, na kterého se může spolehnout. Vše se změní, když za Otisem přijde místní outsiderka s nápadem, že by mohl lidem na střední poskytovat sexuální terapii a vydělat na tom. Z počátku se to zdá jako divný nápad, ale nakonec to zabere. O trapné a vtipné situace tedy není nouze. Nakonec se vše rozjede a poradna má úspěch. Postupně sledujeme jednotlivé postavy a pozorujeme jejich vývoj. Seriál nám hezky a nenásilně podává tuto tématiku, a to dost zábavnou formou. 2. série mi přišla ještě lepší. Postavy jsou vážně skvělé. 3 série je tu a s ní i nové zážitky. Přibude pár nových postav a naši hrdinové se zase posunou o kousek dál. Dost se mi to líbilo a končí to dost otevřeně, takže určitě bude další série. "Ovládám svoji roli!" ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Sex education mi bylo četně doporučováno doslova ze všech stran. Název mě příliš nezlákal, ale miluju britskou angličtinu a mám teď trochu času navíc, tak jsem seriálu zkusila dát šanci. První sérií jsem proplula tempem zhruba jeden díl za dva dny a minimálně můžu říct, že mě to nenudilo. Na druhou stranu, minutáž jednotlivých dílů je vzhledem k tématu celkem dlouhá. Postavy jsou každá jiná, zato všechny hodně výrazné svou odlišností a ve druhé sérii se jejich charaktery začínají krásně rozvíjet. Baví mě to. 4* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Již od první minuty seriálu je patrné, že humor bude přepálený. Ztvárnění života puberťáků tedy nebude tak "realistické" jako např. v perfektních Machrech a šprtech, ale přesto se záhy ukáže, že Sex Education dokáže být stejně tak lidský. Potřeby, myšlenky a chování dospívajících středoškoláků jsou ve svém jádru vykresleny velmi hezky a k tomu ten ujetý humor - ano, to se dá. Se seriálem mám jediný problém a to je až absurdně křečovitá snaha o politickou korektnost v tom smyslu, že každý pár je interraciální, nebo LGBTQ. 8/10 ()

Galerie (257)

Zajímavosti (92)

  • George Robinson (Isaac) je skutečně ochrnutý. Zranění páteře utrpěl v 17 letech při výletu s jeho rugby týmem. (TaNya_)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama