Reklama

Reklama

Alpami nejen za sněhem

(seriál)
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2018, 8x26 min

Režie:

Martin Vrbický

Hrají:

Eva Adamczyková (průvodce), Tomáš Kraus (průvodce), Kateřina Neumannová

Obsahy(1)

Tomáš Kraus, jeden z nejúspěšnějších českých lyžařů a olympijská vítězka, snowboardistka Eva Samková jsou průvodci osmidílného cyklu dokumentů představujících možnosti aktivního odpočinku ve vybraných alpských střediscích. Ačkoliv to jsou místa pro velkou část Čechů známá, díky našim průvodcům objevujeme jejich další možnosti a krásy. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si dnes jeden díl zrovna když jsem se vrátil z úžasného lyžování s lékařskou fakultou v italském Sestriere - Pragolato s návazností vleků do francouzského střediska Montegeneuve a seriál se mi moc líbí i když takhle vysoké skalnaté hory nemám moc rád. Zábava po lyžování je v těchto horských střediscích a bodu nula pokud nechcete jít do předražených restaurací nebo se nezabavíte sami v partě. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Dva sportovci si vyrazili vyzkoušet rozličné sportovně adrenalinové akce (od freeride lyžování, přes rafting, lezení na skále, koupání v řece po skákání na trampolínách atp.). Každý den jinde, ale je to vesměs podobné - chválení krásného počasí a úžasně vzrušujících sportovních zážitků. Je to hlavně ukázka, jak si Tomáš a Eva ten sport užívají, o oněch střediscích se toho mnoho nedozvím. Kamera je fajn. Slabší 3 hvězdy (po shlédnutí více než poloviny všech dílů). ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

O přírodě v Alpách a průvodců po těchto horách existuje nepochybně daleko více a zejméná kvalitnějších než-li tato lyžovačka. Kde se defakto nic nedozvíme. Je to reklama na Samkovou a Krause - nic moc víc v tom teda nespatřuju. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Asi jsem prostě od Samkový čekal víc, než pětiminutový bloky tuctově nasnímanýho lyžování, kde jedinym scénařem bylo hlavně pořád řikat, že si to chtěj užít, víš jak, na pohodu, žádný divočení, krásný počásko, nám přeje, sluníčko, mhmm, opalovačka, to je moje, horká čokoláda, žůžo, tohle prostě miluju. A Káťa, která chválí, že ještě trénink dva a můžete na svěťák. (50%) ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Sympatická dvojka, krásne Alpy, ale ta zábava a koncept trošku pokulhávajú. Každopádne príjemná odreagovačka. ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha!!! Další zbytečný pořad s další zbytečnou moderátorskou dvojicí. Kolik už jich - lepších či horších - bylo?: Štěpánová s Vladykou... Kaiser s Lábusem... Bartoška s Donutilem... Maurerová s Rajchertem... Maurerová s Písaříkem... a nejnověji Samková s Krausem, kteří se zřejmě, povzbuzeni medailovým opojením a postrádajíce jak soudnost, tak cestopisné znalosti, mermomocí hodlají historicky znemožnit... Odjakživa platí: ševče, drž se svého kopyta - v tomto případě snowboardu a lyží. Prý "průvodci"... spíše klauni. Když pominu šumlování a útrpnou dikci, nemohu pominout potýkání se s monotónností četby zadaného textu komentáře. To si vážně ČT myslí o svých divácích, že jsou to úplní tupci??? O skrytém product placementu ani nemluvě. Už dost!!! Dost!!! DOST!!! Stopněte to a vysílejte raději třeba tučňáky. Nebo surikaty. Nebo čuníci. Nebo něco z archivu? Ale na ten má asi monopol ČT 1, protože po jejím zapnutí člověk s největší pravděpodobností narazí na deset let starý Kouzelný Silvestr nebo černobílou Dynastii Nováků z r. 1982... ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

ČT nás oblažila dalším sportovním seriálem. Něco podobného, byť v menší míře a dost jednostranně pojednané, bylo i s Alčou Zárybnickou pro kterou mám slabost a pak se dvěma báječnými kluky... Byť oba seriálky byly hezké, tento se mi líbí nejvíc. Jak praví protagonisté, žádné výkony (i když kdo z nás by to dal, že ano?), ale pohodička v přírodě. Evča se mi moc líbí a to s časem víc a víc. Je to kus baby, jako pinapku bych ji nejspíš nepoužil (i když čumáček milý), ale bere mne to její pohodářství – a to by mohla machrovat, kdyby byla namyšlená (nechtěl jsem napsat kráva). V pohodě přizná, že z některých aktivit měla bobky a je dost vyfluslá, či pohovoří o svých kloubech – co od celebrity (a tou bezesporu je), která úzkostlivě hlídá svojí image není zcela běžné... Nemá problém s kolegou udělat kde-jaký extrém, do kterého by šel málo kdo z nás. Před kamerou se chová suverénně – ono asi není divu, ze sportu je náležitě otřískaná a k tomu zdravě sebevědomá. V předělech překvapivě srozumitelně a příjemně mluví, co by jí mohla závidět kde která profesionálka. Není fachidiotkou, ale má velmi široký záběr zájmů, natož aby byla pěstěnou květinkou. Abych nezapomněl, na začátku kariéry měla zlomeniny, ale neodradilo ji to. Prostě naprosto prímovní baba se kterou bych kamarádil až bych brečel. Přeju jí pár dalších zlatých placek, dokud jí sportování bude bavit a hlavně, aby se někde nepřerazila. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Hodnotím až teď, protože si pak za chvilku ohodnotím i Českem nejen za sportem. Ve Slovinsku jsem byl a zcela mne uchvátilo, takže se vůbec nedivím těm destinacím. V Itálii jsem byl také za lyžovačkou, ostatně jako víceméně v Rakousku. Parádní hudba, velice sympatické duo Kraus/Samková. Hezky nasnímané a natočené a díly tak rychle utečou, že toho chcete víc. Výtečné tipy na výlety... ()

honzzaq 

všechny recenze uživatele

Homevideo namluvený podobnou dikcí jako večerníček Edudant a Francimor. Další díly nejspíš vynechám. Nepříjemný product placement. ()

Reklama

Reklama