Reklama

Reklama

Ruská panenka

(seriál)
  • USA Russian Doll
Trailer
Komedie / Drama / Dobrodružný / Mysteriózní
USA, (2019–2022), 7 h 3 min (Minutáž: 25–33 min)

Hudba:

Joe Wong

Hrají:

Natasha Lyonne, Greta Lee, Yul Vazquez, Charlie Barnett, Chloë Sevigny, Dascha Polanco, Brendan Sexton III, Rebecca Henderson, Ritesh Rajan, George Aloi (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(15)

Obsahy(1)

Nadia (Natasha Lyonne) slaví 36. narozeniny. Běžná oslava v newyorském bytě jejích kamarádek se však promění v její noční můru, když ji ještě ten večer srazí taxík. Místo smrti se však vrátí do koupelny onoho uměleckého bytu na onu oslavu. Po jejích několika dalších náhlých úmrtích a i návratech do oné koupelny zjišťuje, že tu něco nehraje. Ale co? (hansel97)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (9)

Ruská panenka (2019) 

Tvůrci seriálu podali opravdu mimořádný výkon. Prvními dvěma díly mě otrávili tak, že kdyby do hlavní role neobsadili Nataschu Lyonne, kterou žeru hlavně pro její hlasový projev, asi bych další pokračování vzdal. To by ale byla škoda, protože s dalšími epizodami přišlo výrazné zlepšení scénáře, nuda se vytratila a já jsem se začal velmi dobře bavit. Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že si ze mě tvůrci celou dobu dělali srandu. ()

Nic na světě není lehké (2019) (S01E01) 

Úvodní epizoda mě tedy dvakrát nepřesvědčila, první kolo mi ještě přišlo zajímavé, pak už se vlastně nestalo nic, co by mě mohlo zaujmout a obě hvězdičky tak jdou za Nataschou Lyonne, protože slyšet její hlas, to je pro mě čirá radost. Navíc si vždycky, když ji vidím vzpomenu na vlka z "Jen počkej!", podobně jako on si umí cigaretu volně zavěsit do koutku, a to mě neomrzí. ()

Velký útěk (2019) (S01E02) 

No jo, no, evidentně se na seriál dívám jen proto, že v něm hraje Natascha Lyonne, jiný důvod k tomu mít nemůžu, když mi z osmadvaceti minut přišlo zajímavých asi tak sedm. I přes krátkou stopáž jednotlivých epizod bych čekal zajímavější děj a klidně bych oželel několik neinvenčních úmrtí, aby se na to ušetřil čas. ()

Teplé tělo (2019) (S01E03) 

Nevím, možná se mě tvůrcům neustálým opakováním téhož podařilo oblbnout, ale v případě třetí epizody se mě zmocnil pocit, že se docela bavím. Asi to bylo nečekaně košatým dějem (ano, tím myslím, že nešlo jen o cyklus párty- smrt- párty- smrt.......) a hlavně závěrem, který přece jen slibuje jakýsi posun příběhu. ()

Alanův typický den (2019) (S01E04) 

Uvažoval jsem, proč je čtvrtá epizoda na rozdíl od předchozích dílů v červených číslech, ale nepřišel jsem na to, protože šlo vlastně jen o opakování úvodní epizody s jinou ústřední postavou. Ano, i já jsem přidal hvězdičku navíc, ta byla ale pouze za únik ze stereotypu. ()

Komplex nadřazenosti (2019) (S01E05) 

Konečně jsem se dočkal epizody, která mě opravdu bavila a u které jsem měl pocit, že došlo k prolomení zacyklení a tedy i k vývoji příběhu. Postava Alana podstatným způsobem oživila děj, bavilo mě zkoumání jednotlivých teorií, a vypadá to, že by spolupráce Nadii a Alana mohla seriálu výrazně prospět. ()

Odraz (2019) (S01E06) 

I v tomto případě jsem se dost dobře bavil, spolupráce obou notorických zmrtvýchvstávajících na mě přesně podle mých předpokladů funguje a opravdu mě zajímá, proč mizí některé předměty i Alanova ryba. Škoda, že nebyl seriál takto živější od začátku, nemusel bych tak šetřit na hvězdičkách. ()

Cesta ven (2019) (S01E07) 

No, kdo by čekal po slabém rozjezdu takový obrat? Já tedy ne, a přece přišel. Sedmá epizoda byla výborná, tvůrci se o to postarali hlavně tím, že to bylo takové psycho. U některých předchozích dílů jsem se docela nudil, teď jsem ale rád, že jsem u seriálu vydržel. ()

Ariadna (2019) (S01E08) 

Závěr seriálu se tvůrcům povedl stejně jako předchozí epizoda, takže je mi fakt líto, že byl počátek tak nezáživný. Houževnatý boj proti časové smyčce byl výborný, skvěle byly zvládnuty i různé časové dimenze a já si teď nejsem jistý, jestli jsem první polovinu seriálu nesledoval v nějakém nudném paralelním světě. No, zabít se kvůli tomu, abych to vyzkoušel, nepůjdu. ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Waititiho Star Wars možná ani nevzniknou

Waititiho Star Wars možná ani nevzniknou

02.07.2022

No, tak jsme udělali hezkou 360 ° a skončili zpátky tam, kde jsme s filmovými Star Wars už od konce deváté epizody. Po informacích, že příští film režiséra Taiki Waititiho (Thor: Láska jako hrom) je… (více)

Dostane Boba Fett vlastní seriál?

Dostane Boba Fett vlastní seriál?

07.11.2020

Od první epizody nové řady seriálového Mandaloriana uběhl teprve týden, ačkoliv je tedy stále příliš brzy na vyzrazování konkrétních detailů, následnému spoileru se bohužel nevyhneme. Pokud si… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Reklama

Reklama