Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm rodin, kde rodinné krize a stereotypy komplikují výchovu dětí. Dokumentární cyklus, který hledá naději tam, kde ji ostatní ztrácejí... Ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí vznikl cyklus sedmi dokumentů o rodinách v krizi a možnostech jejich záchrany. Jak funguje systém sociální pomoci? Jednou z možností je zapojit do řešení problému širší rodinu prostřednictvím rodinné konference a podpořit aktivity, které by pomohly krizi odvrátit. Sociální pracovníci, dobrovolníci, neziskové organizace a charity se zapojují do spolupráce, ale ani tato podpora není účinná bez aktivní účasti rodiny. Alkoholismus, dluhová past, nemožnost získat práci, ale i úmrtí v rodině mohou způsobit, že úřady zvažují odebrání dítěte do ústavní péče. Vážný zásah do života dítěte by však měl přijít až poté, co jsou vyčerpány všechny možnosti nápravy. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument z mého oboru. Rodinná konference je dobrá věc. Překvapily mě postoje účastníků. 50% manželství se u nás rozvádí což píši asi už klišé, ale proč to tak je? Podle mého oblíbeného psychologa Jeronýma Klimeše si ženy vhodného partnera vybrat neumí. Je to jako kdyby mířili na terč bambitkou v rozptylu 45% nebo přišli do obchodu s auty a řekli "chtěla bych aby bylo červené a velké". Existují slušní muži, kteří by je nosili na ramenou, ale žena k nim necítí vzájemnou chemii, vezme si krokodýla a pak je překvapená, že ji krokodýl v posteli pokousal. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Ve společnosti která je skrz na skrz nemocná, vnímám rodinnou konferenci jako krok správným směrem... Koordinátor by však měl být hodně porovnaný člověk ,který nesmí nikomu stranit... ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama