Reklama

Reklama

MasterChef Česko - Série 3

(série)
Soutěžní / Reality-TV
Česko, 2019 (Alternativní 23x80 min)

Obsahy(1)

MasterChef Česko je neobyčejná kulinářská reality show o amatérských kuchařích, kteří na televizní obrazovce předvádí svůj um a vzájemně bojují o titul MasterChef a výhru půl milionu korun. Letošní ročník přináší nové složení poroty. O vítězi budou rozhodovat jedni z nejlepších kuchařů současné české gastronomie: michelinský kuchař Radek Kašpárek, trojnásobný vítěz ankety Zlatý kuchař Jan Punčochář a mladý kuchařský talent Přemek Forejt. MasterChef Česko přinese mimo jiné emoce, přehlídku nevídaných výtvorů z rukou kuchařů amatérů i pohnuté lidské osudy a trnitou cestu k vítězství, na jejímž konci zůstane jen jeden, a to MasterChef Česko. (TV Nova)

(více)

Recenze (37)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pořad prokazuje starou známou pravdu, že tloušťka je v naprosté opozici k charismatu. Přemek pak prokazuje, že ani štíhlost ho rozhodně nezaručuje. Proto působí velmi směšně ty (dvojité až trojité) brady vytrčené vzhůru a tvrdé pohledy prvních dvou pánů porotců a to tvrďácké pištění toho třetího - rozevláté Viktorky od splavu. I když, teď jsem zhlédl zhruba 10 min originálního pořadu a musím se mírně omluvit, ta česká mutace se evidentně snaží být co nejdokonalejší kopií. Napjatě čekám, kdy porota zadá soutěžícím vaření pokrmu, který by pořadu prospěl naprosto nejvíc - tj. vtipné kaše. Nám by pak nemusely odpadávat uši po perlách typu "jsem narvaný jako taška!". Jeden z porotců by byl ideálním publikem do většiny humorných pořadů jakékoli televize, páč by se chechtal naprosto všemu - soudím tak podle toho, že mu k zábavě stačí i tak obyčejné věci, jako je sůl a koření ("mě ve vašem jídle bavila ta pepřová chuť!"). Účinkující by taky zasloužili vyliskat za zprofanování krásného slova "děkuju", které používají nejen při každé příležitosti, ale i tam, kde žádná příležitost není, a proto v každém díle zazní tak tisíckrát. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První český Masterchef, kterého jsem opravdu poctivě sledoval. Líbí se mi, že Nova našla slušný balanc mezi originálem a lokálními potřebami. Není tak vyhrocené ani svižné jako americká verze, na druhou stranu to nemá ani tu otravnou repetičnost a někdy až absurdní dramatičnost. Porotci působí nápomocným dojmem, až se zdá, že jsou přítomni opravdu po celou dobu vaření. Těžko ale říct. Jejich vztah k soutěžícím na míle vzdálený tomu z originální série. Tady se až tak nehraje na jejich absolutní nadřazenost, ale spíše je vše na vlně rovnosti. Což je mimochodem někdy na škodu, a nemyslím si, že by porotci museli ze sebe dělat tak často šašky. Pod úrovní je někdy i jejich komunikace se soutěžícími, kterou mi hlava nebere… Na rozdíl od americké verze jsou porotci hlavně kuchaři a ne televizní hvězdy. Je to cítit hlavně v částech, kdy musí mluvit. To totiž není jejich silná stránka a někdy působí trošku úsměvně. Některé díly se ale pohybují dost za hranou a celek hodně shazují. Strašný průšvih je třeba vaření v pražském hotelu s divadelním představením ze strany hostů. To je fakt trapas, a ačkoli zpráva, kterou autoři předávali je jasná, šíleně to skřípe. Účast jednoho z porotců přímo v kuchyni, který měl soutěžícím “šlapat na krk”, ale dostává se spíš do vedlejší role přicmrnádavače je taky zbytečná. Další velký průser je díl, kde soutěžící museli pracovali s hmyzem. Absolutně nechápu, proč tam podobnou “legraci” autoři dávali. Porotci nad výslednými produkty div nezvrací, dělají si z toho srandu a jeden dokonce dává soutěžící do vlasů kobylky. WTF? Tenhle humor ze základní školy by úplně neměl být součástí vážně míněné kuchařské šou. Více respektu k jídlu by tomu tedy rozhodně slušelo více. Nepochopitelný je i díl, ve kterém soutěžící, kteří již soutěž opustili mají šanci na návrat. Zpět se dostane třeba žena, která vaří všechna jídla na jedno brdo (halušky na španělský způsob?), nebo mladík, který porotcům naservíruje nepoživatelné jídlo, protože při vaření neochutnával! Na druhou stranu to má i silné momenty. V dílu s hmyzem například dostanou soutěžící za úkol napodobit signature dish jednoho z porotců. Ač jsem o něm neměl úplně valné mínění, jakmile se pustí do vaření, je jasnou hvězdou dílu. Najednou není tak ztrnulý a je ve svém živlu. Jeho vaření je jeden z nejsilnějších momentů celé soutěže. Tahle řada Masterchefa je rozhodně velkým pokrokem, a až na některé nepříliš vydařené momenty spíše funguje. Pokud budou tvůrci ve své práci pokračovat, věřím, že vytvoří silnou kuchařskou reality show, na kterou bude radost se dívat v každý její moment. Hodnocení přidám až po zhlédnutí posledního dílu, komentář si spíše odkládám, v případě potřeby ještě doupravím. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série z roku 2015 byla místy křečovitá, včetně zbytečného ponižování amatérských soutěžících. Pak na to šel štáb přeci jenom jinak, dařilo se i poskládat sympatickou partu soutěžících. Problém jsem měl nicméně se třemi pytlíky, kteří to celé (ne)uváděli. Bacha ale, už v roce 2012 jsme tu měli OPRAVDU nesympatickou trojici porotců (určitě vzpomínáte, tehdy to „uváděla“ Peštová). Se změnou poroty léta páně 2019 ubylo přehrávání a přibyla přirozenost a příjemná atmosféra. Kulinářskou show trio Forejt, Punčochář a Kašpárek významně pozvedlo, přistupovalo k nad plotnami potícím se ovečkám víc na vlně rovnosti. Jen škoda, že se místy dopředu tlačí „děsně smutné životní příběhy“ soutěžících. A sedmnáctiletá vítězka Kristína Nemčková? Klobouk dolů. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV pořad. Zpočátku jsem nechtěl o českou verzi MasterChefa ani zavadit, zvláště po předchozích ročnících, v čele s kuchařem Kalinou. Ale trio Kašpářek, Punčochář a Forejt mě v roli porotců vcelku baví. Samotné kulinářské výzvy jsou též vynalézavé. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připadal jsem si jako u seriálu Lost. Spousta dobrých náznaků a tajemností, jen se bojíte, aby z toho autoři nechtěli lacině vybruslit lacinou a předem předpokládanou pointou - a ejhle! ono jo. Poslední díl pohřbil Lost, poslední díl a kolo s dezerty pohřbilo jakékoliv šance jen na vzdálené pomyšlení, že by se tady hrálo nějak fér. ((Pro ty, co neviděli - poměrně vyrovnané výkony, kolo s dezertem, z Leina talíře byli porotci docela unešeni, z Honzova nadšeni, až slintali a dojídali, což s enikdy nestalo, a Kristína přinesla muffiny s pomerančem a šlehačkou, z nichž byli porotci trochu rozpačití a říkali něco jako "Konečně se ti povedl i ten dezert". No, a hádejte, kdo vyhrál.). Rovnou ty soutěže zrušte, řekněte, komu a proč fandí porota, dejte mu cenu, a celou tu šaškárnu kolem si můžete odpustit. A jó vlastně - sledovanost a reklamní čas.. sorry, já zapomněl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čumím, že jsem tuhle řadu neokomentoval, když skončila. Nějak mi to asi uniklo. Oproti minulým porotcům šla úroveń dolů. Nechci nějak snižovat kvality Kašpárka, nebo Punčocháře, ale Forejt mi byl už od pohledu nesympatický, stejně jako asi polovina soutěžících. Ale to ser pes. Tohle je o vaření a já žeru rád. Kvalita dílů se odvíjela podle toho, jaké bylo zrovna téma, podle něhož se vařilo. To že to vyhrála (ne)plnoletá kikina mi bylo celkem jedno, pokud vaří luxusně proč ne. Celkově však tahle série byla minimálně o třídu horší než ty první dvě – nejen co se výběru poroty týče - Marek Raditsch, Marek Fichtner, Miroslav Kalina – to jsou pojmy (ne potetovaný Forejt), navíc se tu furt řešilo, kdo měl život víc na piču – to do vaření nepatří a ani to moc lidí nezajímá… ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Nemohu komentovat ty tři panáky v rolích porotců, to bych byl totiž hodně moc vulgární. Nemohu komentovat ani soutěžící, to by mě má zásoba sprostých slov ani zdaleka nestačila. ()

Figu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět pokračování na kterým jsem občas schopnej se seknout! Zase zpestření o kuchařský velikány a o fajn hosty. Zajímavá a zábavná soutěž. Nemám problém bouchnout jí průměrnou známku. 55% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě by zajímalo, jak moc tu jde o vaření a jak moc tu jde o ty strašně smutné životní příběhy. Ńo fakt, kdo zatím postoupil dál? Samé smutné příběhy, až je to celé neuvěřitelné. Přijde mi, že jetu fakt jedno, jak umíte vařit, hlavně že postoupí sedmnáctiletá holka, co se většinu života stará o postiženého bratra a máma jí nemá ráda (nebo co to tam ještě bylo...). Jestli to takhle půjde dál, fakt půjde jenom o citovou vydíračku. To umím taky, hele - Porota Masterchefa: Dobrý den, kdo jste? Já: Dobrý den, jsem Evžen Větvička, mám 20 let a přijel jsem sem z Prahy. Jako dítě jsem žil u rodičů někde v Králíkách a pořád jsem měl velký sen o tom, že budu mít vlastní restauraci, tak jsem se učil vařit, ale moji rodiče pořád říkali, jak jsem špatný a že bych s nimi měl makat v Albertu, ale já jsem řekl ne, poslal jsem je do řitě a šel jsem do světa se svým milovaným pejskem Rexem do světa už v 18ti. Ve škole, jak na základní, tak na střední, se mi všichni posmívali, kvůli mému vzhledu, jelikož mám brýle s dioptriemi 16, jsem tlustý a jsem gay, nikdy jsem neměl žádné kamarády, tak jsem s pejskem žil v lese, ale po měsíci mi Rexíka zabili bezdomovci a udělali si ho na česneku, tak jsem utekl a zaměstnali mě v takové malé hnusné jídelně a tam jsem si začal plnit svůj sen a začal jsem vařit a teď tu stojím před vámi. Porota Masterchefa: A co jste nám udělal? Já: Havajský řízek podle Jirky Babicy. Porota Masterchefa: Wow, je to výborné, máte opravdu talent, nikoho s takovým elánem jsme tu ještě neviděli, tady máte zástěru a gratulujeme vám! Já: (rozbrečím se) Pane Bože, děkuju, to je můj největší sen, děkuju!!! TAK, a dost, všichni jsme to pochopili. 1* za sedmdesátiletého dědka, který stejné brzy poletí, jelikož mu nikdo neumřel a nestará se o postižené. ()

Lenka.Vilka odpad!

všechny recenze uživatele

Nechapejte mě špatně. Ale v okamžik, kdy na scénu přišel ten pán, co předstíral, že chce od tchýně Štikové pomoct s tím, aby ho míň prudila manželka bez toho, aby z ní musel udělat krvavý klubko, ztratila pro mě celá soutěž serióznost. Exoti si dělají promo a nova chytá feeling barandova. Souhlas, raději točte pořad o vaření. Tohle nemá s realitou nic společného. Je to jenom show. Ale kola se točí.... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se letos nedostavili ti Robinsoni, tak jsem středeční večer věnoval alespoň tomuto pořadu, přestože ke kuchařině mám opravdu daleko. A jak jsem se tak prodíral jednotlivými díly a přicházel na kloub sympatiím nejen u trojice porotců, nýbrž postupně i u finálové šestnáctky, tak jsem se začal těšit na každou středu a na to, kdo tentokrát (ne)obstojí. Včera už to všechno vygradovalo s koncem, který jsem popravdě čekal trochu jiný, protože jsem měl svého osobního favorita, nicméně jako pořad mě letošní MasterChef ohromně bavil a doufám, že v podobném duchu se objeví víc televizních soutěží. ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle složení poroty dělá z tohohle průměrného pořadu nadprůměrný. Když čtu některý komentáře, tak evidentně někteří vůbec nerozumí gastronomii, ale musí vyblit svoje moudra a jít zakousnout smažák. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kuchtíkovská soutěž dle zahraniční licence v roce 2019 celkem zaujala - finálová trojka budila sympatie, které si u mne i přes počáteční nedůvěru získala i porota Kašpárek, Forejt a Punčochář. Hvězdy dávám za to, že jsem na to finále koukal dost hladovej a fakt bych některý kousky dal hned. Sedmnáctiletá vítězka Kristinka .. klobouk dolů, já v sedmnácti neuměl zapnout troubu. ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Zatím docela slušná úroveň pořadu oproti tomu na co jsme byli zvyklí z předchozích řad. Snad se to nepokazí. ()

Octane 

všechny recenze uživatele

"Jste gastronomické hovado." Co to je za komentář, nevim na co si ta mánička brejlatá hraje ffs. O dramatický životní příběhy není nouze, takže klasickej pořád tv nova. ()

Reklama

Reklama