Reklama

Reklama

MasterChef Česko - Série 3

(série)
Soutěžní / Reality-TV
Česko, 2019 (Alternativní 23x80 min)

Obsahy(1)

MasterChef Česko je neobyčejná kulinářská reality show o amatérských kuchařích, kteří na televizní obrazovce předvádí svůj um a vzájemně bojují o titul MasterChef a výhru půl milionu korun. Letošní ročník přináší nové složení poroty. O vítězi budou rozhodovat jedni z nejlepších kuchařů současné české gastronomie: michelinský kuchař Radek Kašpárek, trojnásobný vítěz ankety Zlatý kuchař Jan Punčochář a mladý kuchařský talent Přemek Forejt. MasterChef Česko přinese mimo jiné emoce, přehlídku nevídaných výtvorů z rukou kuchařů amatérů i pohnuté lidské osudy a trnitou cestu k vítězství, na jejímž konci zůstane jen jeden, a to MasterChef Česko. (TV Nova)

(více)

Recenze (37)

Dudek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První český Masterchef, kterého jsem opravdu poctivě sledoval. Líbí se mi, že Nova našla slušný balanc mezi originálem a lokálními potřebami. Není tak vyhrocené ani svižné jako americká verze, na druhou stranu to nemá ani tu otravnou repetičnost a někdy až absurdní dramatičnost. Porotci působí nápomocným dojmem, až se zdá, že jsou přítomni opravdu po celou dobu vaření. Těžko ale říct. Jejich vztah k soutěžícím na míle vzdálený tomu z originální série. Tady se až tak nehraje na jejich absolutní nadřazenost, ale spíše je vše na vlně rovnosti. Což je mimochodem někdy na škodu, a nemyslím si, že by porotci museli ze sebe dělat tak často šašky. Pod úrovní je někdy i jejich komunikace se soutěžícími, kterou mi hlava nebere… Na rozdíl od americké verze jsou porotci hlavně kuchaři a ne televizní hvězdy. Je to cítit hlavně v částech, kdy musí mluvit. To totiž není jejich silná stránka a někdy působí trošku úsměvně. Některé díly se ale pohybují dost za hranou a celek hodně shazují. Strašný průšvih je třeba vaření v pražském hotelu s divadelním představením ze strany hostů. To je fakt trapas, a ačkoli zpráva, kterou autoři předávali je jasná, šíleně to skřípe. Účast jednoho z porotců přímo v kuchyni, který měl soutěžícím “šlapat na krk”, ale dostává se spíš do vedlejší role přicmrnádavače je taky zbytečná. Další velký průser je díl, kde soutěžící museli pracovali s hmyzem. Absolutně nechápu, proč tam podobnou “legraci” autoři dávali. Porotci nad výslednými produkty div nezvrací, dělají si z toho srandu a jeden dokonce dává soutěžící do vlasů kobylky. WTF? Tenhle humor ze základní školy by úplně neměl být součástí vážně míněné kuchařské šou. Více respektu k jídlu by tomu tedy rozhodně slušelo více. Nepochopitelný je i díl, ve kterém soutěžící, kteří již soutěž opustili mají šanci na návrat. Zpět se dostane třeba žena, která vaří všechna jídla na jedno brdo (halušky na španělský způsob?), nebo mladík, který porotcům naservíruje nepoživatelné jídlo, protože při vaření neochutnával! Na druhou stranu to má i silné momenty. V dílu s hmyzem například dostanou soutěžící za úkol napodobit signature dish jednoho z porotců. Ač jsem o něm neměl úplně valné mínění, jakmile se pustí do vaření, je jasnou hvězdou dílu. Najednou není tak ztrnulý a je ve svém živlu. Jeho vaření je jeden z nejsilnějších momentů celé soutěže. Tahle řada Masterchefa je rozhodně velkým pokrokem, a až na některé nepříliš vydařené momenty spíše funguje. Pokud budou tvůrci ve své práci pokračovat, věřím, že vytvoří silnou kuchařskou reality show, na kterou bude radost se dívat v každý její moment. Hodnocení přidám až po zhlédnutí posledního dílu, komentář si spíše odkládám, v případě potřeby ještě doupravím. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nova trefila jackpot. Po sériích, kde se přetahovali porotci o cenu nejméně sympatický porotce všech soutěží, to televize vzala od podlahy a vyměnila všechny tři. A nutno podotknout, že vytáhnout Kašpárka, Punčocháře a Přemka bylo nejlepší rozhodnutí, které mohli udělat. Ty tři si totálně sedli, jsou před kamerou příjemní, přirození a hlavně vtipní. A koneckonců, to v takovém pořadu je skoro nejdůležitější. ()

Reklama

JohnZ87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další řada českého Masterchefa, tentokrát opět s novou porotou - znovu podle už od první nepovedené řady (2012) osvědčeného typového mustru - vousatý "drsoň" uprostřed (Korbelič, Raditsch, nyní Kašpárek), po jeho pravici laskavý "měkkejš" (Šubrt, Fichtner, nyní Forejt), a po levici roztomilý "míša kulička" (Štift, Kalina, nyní Punčochář). :-) Porota je i tentokrát naštěstí velmi sympatická (narozdíl od otřesné první řady z roku 2012), což je hned polovina úspěchu. Laťka nastavená minulými dvěma řadami s předchozí porotou (Raditsch, Fichtner, Kalina) byla možná i o prsa překonána. Není nouze o humor, napětí ani zajímavé tématické či týmové výzvy. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čumím, že jsem tuhle řadu neokomentoval, když skončila. Nějak mi to asi uniklo. Oproti minulým porotcům šla úroveń dolů. Nechci nějak snižovat kvality Kašpárka, nebo Punčocháře, ale Forejt mi byl už od pohledu nesympatický, stejně jako asi polovina soutěžících. Ale to ser pes. Tohle je o vaření a já žeru rád. Kvalita dílů se odvíjela podle toho, jaké bylo zrovna téma, podle něhož se vařilo. To že to vyhrála (ne)plnoletá kikina mi bylo celkem jedno, pokud vaří luxusně proč ne. Celkově však tahle série byla minimálně o třídu horší než ty první dvě – nejen co se výběru poroty týče - Marek Raditsch, Marek Fichtner, Miroslav Kalina – to jsou pojmy (ne potetovaný Forejt), navíc se tu furt řešilo, kdo měl život víc na piču – to do vaření nepatří a ani to moc lidí nezajímá… ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série z roku 2015 byla místy křečovitá, včetně zbytečného ponižování amatérských soutěžících. Pak na to šel štáb přeci jenom jinak, dařilo se i poskládat sympatickou partu soutěžících. Problém jsem měl nicméně se třemi pytlíky, kteří to celé (ne)uváděli. Bacha ale, už v roce 2012 jsme tu měli OPRAVDU nesympatickou trojici porotců (určitě vzpomínáte, tehdy to „uváděla“ Peštová). Se změnou poroty léta páně 2019 ubylo přehrávání a přibyla přirozenost a příjemná atmosféra. Kulinářskou show trio Forejt, Punčochář a Kašpárek významně pozvedlo, přistupovalo k nad plotnami potícím se ovečkám víc na vlně rovnosti. Jen škoda, že se místy dopředu tlačí „děsně smutné životní příběhy“ soutěžících. A sedmnáctiletá vítězka Kristína Nemčková? Klobouk dolů. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama