Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (180)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Interaktivní verze Bandersnatch bude nejspíš právě díky svý interaktivnosti o něco atraktivnější, ale upřímně si nemyslim, že by mě výrazně nadchla. Ze začátku jsem se bavil, pak mě ale různý alternativní scénáře začínaly trochu nudit a po potitulkovejch scénách už ve mě převládal pocit, že nevim, čí jsem (resp. kde je teda pravda a jak to tedy bylo). Námět super, jeho zpracování však kazí nepřehlednost a překombinovanost příběhu. K dobru tohohle křížence The Butterfly Effect a Groundhog Day budiž střídmá stopáž a slušná atmosféra, tři hodně slabý hvězdy. ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Na interaktivitu jsme zvyklí už z her, nic nového. Hrajete za postavu, rozhodujete, co má říct. Netflix navázal na podobnou notu a vytvořil tento hodinu a půl dlouhý kus. Není to nic přelomového, sledujete a v podstatě hrajete za Stefana, herního vývojáře, kterému začne lehce lézt na nervy vývoj jeho hry. Do toho nějaké to klišé, halucinace a pár nečekaných odhalení. V rámci retrospektivy se ve filmu vracíte často na začátek a měníte svá rozhodnutí, abyste se dostali dál. Je to asi fantastické pro někoho neznalého tohoto žánru, ale pro mě nic moc nového. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Toto byla hodně špatná sranda. Jestli to má být film o možnostech jak příběh dokončit, proč mě to neustále vrací k původním "savepointům" a nutí mě to vybrat si něco jiného. Chtěli jsme Stefanovi totálně zjebat život ale ono by to bylo stejně jedno, protože je to Black mirror a do depresivní části by upadl tak i tak (jak jsme měli šanci posoudit). Příběh tedy tlačí na to aby měl jen jeden průběh a jeden konec, na volbách ve skutečnosti nezáleží a scény po sobě následují ve zmateném duchu, že se příběh stává nekonzistentním a neatraktivním. A nejhorší na tom je že u této "videohry" nejdou skipovat cutscény, to je vrchol zvěrství, uvážíme li že někdy musíme sledovat dlouhé tlachání o ničem a rozhodování které nemáme šanci ovlivnit. Hodně špatná videohra, má to budoucnost, ale to by se na to chtělo víc zaměřit. Na závěr doplním poděkování pro toho Španěla, který se u Alexandera doma zapomněl odhlásit z Netflixu a my tak mohli v poklidu využívat všechny jeho možnosti 😌 ()

filhan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film Black Mirror, ale jako divák se cítím okraden. Během sledování jsou divákovi nabízeny možnosti, je ale celkem jedno jakou možnost zvolíte výsledek pro celkový děj je vždy vcelku stejný .... ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Taková škoda toho finále :( ten průběh jsem si tak neskutečně vychutnával a pak najednou konec a připadal jsem si jako by mě obrali o hroznou část. I tak 80% fakt hrozně pěkně vymyšlené. ()

adamko100 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť, že v kombinácií “správnych” rozhodnutí by som tomu dal aj plný počet, no tým, ako sa to všetko zamotáva, keď si nevyberiete to, čo ten film od vás chce to u mňa stratilo plynulosť a spád a na konci to bolo celé rozbité na kúsky, ktoré som sa len márne snažil zložiť si do nejakého racionálneho celku. Nápad geniálny, len s ním treba vyskúšať viac experimentov a dotiahnúť tento koncept do konca a bude to niečo neuveriteľné a inovatívne. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Je to řádně ujetý ale stojí to za to! Interakce s divákem po vzoru československého pana Nováka a herních pecek typu Detroit a Until down pozvednuta do vyšších úrovní. Je to prostě úlet. 85% ()

Jirk4 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nenadchlo. Příběh možná na tři hvězdičky, ale neustálé vracení se v ději když zvolíte tu „špatnou“ možnost mě hodně rychle přestalo bavit. ()

nwx odpad!

všechny recenze uživatele

ZX Spectrum paraaada, jinak zajimavy experiment ale jednoznacne nejslabsi dil serie, tu nudu si nikdo znovu chtit pripominat nebude. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNI SLOVO: Interaktivní film. Několik zajímavých motivů, které fungují jako střípky a jsou k zamyšlení. Film jako celek se ale v celém konceptu utápí, je nekonzistentní. Navíc pokud chce divák vidět všechny alternativní dějové linky, je moc dlouhý. Celé to ke všemu nemá zapamatovatelnou pointu. 60%, 3/5* ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Bandersnatch je tak trochu experiment interaktivního filmu s občasným prolomením čtvrté stěny a ikdyž některé volby jsou pouze kosmetické bez hlubšího významu a po nějakém čase se v různém vracení se a přetáčením už známých scén přestanete mírně orientovat v příběhu a možná se dokonce objeví i mírná frustrace, celkový výsledek stojí za to. Příběh je typicky "černo zrcadlový" a znovu mě utvrdil v tom, že mě tento seriál asi nikdy nezklame. Možných konců je tu rovnou několik a ikdyž se mezi sebou neliší zase tolik, každý si tu určitě dokáže najít ten svůj. Potěší hned několik narážek na předchozí díly (nejvíc do očí bijící je samozřejmě epizoda Metalhead). Black Mirror je pro mě seriál, který mě vždy dokáže přimět se nad každou epizodou zamyslet a Bandersnatch se v tomhle směru nijak neliší. Nedokážu si ani představit, kolik práce za tímhle projektem bylo (divím se, že tvůrci při vytváření všemožných příběhových linek nezmasakrovali některého svého příbuzného... vlastně, co já vím...). Pokud se chcete na tento interaktivní film podívat, rozhodně doporučuju, ale ruce pryč od sestříhané verze bez voleb, kde to musí být pouze naprostý guláš, který nestojí za to hodnotit. Herní recenzenti hru přece také nehodnotí pouze na základě viděného letsplaye ne? Už jen za tu ohromnou práci a odvahu pustit se do takového projektu a hlavně ho zvládnout ukočírovat takovým způsobem, aby z toho vyšel kvalitní výsledný produkt si Bandersnatch zasluhuje 5*. 87% ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Na Netflixu jde o interaktivní film s možností volby, jak má příběh pokračovat. Já to viděl jako kontinuální stream pasivně, se všemi alternativami. Tím jsem si to úplně pokazil, ale všechny alternativy jsou podivné, je to celé takové laciné. Každopádně ta možnost kontroly by to určitě posunula na jiný level. Proč to někdo ripuje mimo Netflix? Dívat se na to pasivně totiž vůbec nedává smysl! ()

samkko 

všechny recenze uživatele

7,5/10 aneb dokonalý mindfuck. Bendersnatch je výborný low-budget scifíčko které vám je schopno odrovnat všechny myslící i nemyslící buňky. Snímek je na poměry Netflixu slušně natočený, obsazený a má vše, co tenhle žánr potřebuje. Jen jeho největší slabinou je udržet diváka a donutit ho dokoukat až do konce, protože mi přišlo, že film neměl žádný záchytný bod/moment od kterého by se mohl divák odrazit, či posunout dál, což mě ale vůbec nevadilo a film jsem si v rámci okolností dokázal užít. ()

Leptir23 

všechny recenze uživatele

Po odohraní Detroitu a pozrení Bendesnatch rozmýšlam, či toto je naozaj smer budúceho entertainment. Nemám nič proti avšak k plnohodnotnému zážitku zo sledovania interaktívneho filmu nás čaká ešte dlhá cesta. Všeho všudy skvelá podívaná musím však podotknúť, že 4 hviezda len vďaka možnosti sa rozhodnúť, ak vôbec možnosť rozhodnúť máme, však? :D ()

BUBO26 

všechny recenze uživatele

Tento diel som si naozaj užil, keďže milujem multiple-choice hry a z celého filmu som mal intenzívny DonnieDarkovský pocit, ktorý tiež milujem. Taktiež to brnklo na moju filozofickú nôtu spochybňovaním slobodnej vôle. Strávil som nad týmto filmom asi dva a pol hodiny, preskúmaval jednotlivé vetvy, neustále začínal od znova. A občas zažíval frustráciu. SPOILER: Keď mi nedali možnosť medzi zničením počítača a niečím konštruktívnym. Najviac ale, keď ma po niekoľkých mojich odpovediach "don't talk about mom" nakoniec aj tak donútili vybrať vetvu "talk about mom". Tiež mi vadili niektoré scény, napríklad keď naňho zaútočila psychiatrička, to bolo dosť wtf. Celkovo ale smekám nad filmárskou a programátorskou stránkou veci. Four stars out of five. ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to zajímavé! Pro začátek bych chtěl poznamenat, že jsem nikdy neviděl ani jednu epizodu ze seriálu Black Mirror, takže nemohu hodnotit, jak film zapadá do tohoto světa. V rámci prvního bezplatného měsíce na Netflixu jsem si ale nemohl nechat ujít příležitost vyzkoušet první film, ve kterém můžete volit svá rozhodnutí. I když o jeho prvenství se ještě pobavíme. Film má poměrně dobré postavy, skvělou atmosféru a dost solidní hudbu. To ale pravděpodobně není důvod, proč se rozhodnete si jej pustit. Většinu lidí asi více zajímá, jak funguje samotné rozhodování? Co se týče ovládání, funguje to skvěle jak na mobilu, tak na počítači. Máte také vždy dostatek času, abyste volby promysleli. Problémem však je, že vám pro daná rozhodnutí snímek často nepřiloží pořádná fakta. Například v prvním velkém rozhodnutí, které vás potká, vypadá jedna možnost jako ideální. A hle, při její volbě zapříčiníte nejméně zajímavý a nejrychlejší konec filmu. A to je další věc. Různé konce mají různou délku. Oněch 90 minut u Bandersnatche strávíte pouze, pokud zhlédnete většinu konců. Nejdelší příběh má tak asi 50 minut. Také se mi nelíbí, že po odlišných rozhodnutích mají postavy jinou minulost. Co co se stalo ještě před příběhem, je vlastně utvářeno vašimi rozhodnutími v současnosti. Více bych ocenil, kdybyste mohli ovlivňovat pouze přítomnost a budoucnost. Každá dějová linka má navíc jinou kvalitu. Pár jich je dokonalých, pár dobrých, pár čistě průběrných. Proto je poměrně těžké udělit objektivní hodnocení. Myslím si, že kdyby se tvůrci vykašlali na nějaké rozhodování a použili by zkrátka nejlepší z linek, dal bych filmu i maximální hodnocení. Na druhou stranu se mi ale líbí, jak je samotné rozhodování vysvětleno a to, že existuje možnost volby, je vlastně součástí děje. A teď bych se chtěl kouknout na samotné prvenství filmu. Na YouTube v dnešní době existuje mnoho videí, ve kterých si na konci videa můžete vybrat, jak chcete, aby pokračovalo. Daný odkaz vás poté přesměruje na další video. Toho dokonce využili některé společnosti, pro vytvoření například internetových epizod svých pohádek (např. Hasbro). Oproti tomuto posouvá Bandersnatche možnosti volby na podstatně vyšší úroveň. Pak tu ale máme hry, jako jsou Game of Thrones od již zrušeného studia Telltale Games nebo Life is Strange od studia Dontnod Entertainment. Nesmíme zapomenout také na hry speciálně pro platformu PlayStation, například Until Dawn, Detroit: Become Human či Heavy Rain. Tyto hry jsou založené převážně na rozhodování a musím říct, že Bandersnatche jim, hlavně pak PlayStation exkluzivitkám, nesahá ani po paty. Jediná jeho výhoda je tedy přístupnost pro širší publikum, protože hry přeci jen nehraje každý. I tak se ale jedná o poměrně unikátní zážitek, jen si nemyslím, že by se teď filmy měly hromadně začít ubírat tímto směrem. ()

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Reklama

Reklama