Reklama

Reklama

Miluji tě modře

  • Slovensko Miluji tě modře (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (130)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pseudoromantická komédia, kde je najromantickejšia časťou ustavičné ukazovanie nahých žien, vraj v umeleckom štýle. Prakticky sa tú stráca pre diváka pointa, keďže sa musí neustále pozerať na mladé celkom obnažené „prej herečky“. Nie, že by to normálnemu heterákovi vadilo, ale na takýto štýl predsa existuje iný filmový žáner. Minimálnu kvalitatívnu úroveň si zachovala aspoň hudba Markéty Irglovej. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy jsou určeny pro dva druhy diváků. Pochopitelně v první řadě pro dámy, které mohou sní, že jednou také potkají pana dokonalého. A pak pro nás ostatní, kteří bychom se směle mohli nazývat zoufalci, jako návod, jak by ten pan dokonalý měl vypadat a co pro to musíme udělat. Problém u těchto druhů filmů je ten, že hlavní hrdina v něm má vždycky štěstí a nakonec mu kráska padne kolem krku ať se děje co se děje. Uvědomělý člověk však ví, že tak to v životě nechybí. Tenhle film bohužel vybočuje. Jednak má dívka, jak už to tak bývá, chlapa a to debila a jednak, jak to taky tak bývá, hlavní hrdina nad ním slavně zvítězí a dívku mu ukradne. Takže, originalita nulová. Romantiky jsem v tom také neviděl tolik, spíše až v závěru. O komedii snad asi mluvit nebudeme, neboť tolik komediálních prvků tam bohužel není. Což je trochu s podivem od autora Homolků. Podprůměrný scénář a naprosto tragická hudba dělají taky své. Bohužel, od tohohle filmu jsem čekal víc. A samotného mě mrzí, že to nedopadlo. Jenže některé scény a i dialogy působí, když ne hloupě, tak přinejmenším úsměvně, jenže asi jinak, než tvůrci chtěli. Bohužel i tenhle film se tak po zásluze obarvil zde do modra. ()

Reklama

adelina8 odpad!

všechny recenze uživatele

To měla být nějaká nepovedená reklama na La Putyku? To přece nemají zapotřebí... Odpad dávám jen velmi nerada, ale tady nelze jinak. Zrovna včera jsem tu komentovala český romantický film Pohádky pro Emu, kde byl děj jasný už od začátku, ale vůbec to nevadilo, naopak vše šlapalo jako po drátkách. Tady ale nefungovalo nic. Nevýrazní herci, většina z nich i značně nesympatická, děj, pokud se tam občas vyskytl, nudný, hloupý a často mimo realitu, jednotlivé obrazy na sebe nelogicky navazovaly a dialogy nedávaly smysl. Opravdu těžko se hledají pozitiva; možná neotřelé prostředí galerie, které to ale bohužel nevytrhne. Stejně tak neustálá přítomnost pěkných nahatých slečen film nemůže spasit. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Umělci z Prahy museli být nadšení. Šmídmajer si zase nasadil klapky na oči a s naivitou sobě vlastní se podepsal pod film, který přihřívá polívčičku jejich nejotravnějším stereotypům. Vykreslil je totiž jako stádo dementních alkoholiků obklopených výhradně svlečenými ženami. Obstála pouze Irglová, bohužel se tam vůbec nehodí. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Pokud by jsme se bavili o malé neškodné televizní romantice na nedělní odpoledne, tak určitě proč ne? Dějová linka potěší dámskou část publika a hádám že ani tu mužskou vyloženě neurazí. Ač kýč jak zahradní trpaslík, tak i já jsem v ní našel něco co mne upoutalo....možná ta Národní galerie...fakt nevím. Ale pokud se budeme k této romantické komedii chovat jako k seriózně myšlenému celovečernímu filmu, tak to je potom jiný obraz. Řekněte mi upřímně, kdo si může dovolit přiklepnout hlavní roli borci, který je přirozený asi jako plejtvák obrovský v pokojovém akvárku. A vůbec všechno, prostě jak už jsem psal, působí to strašně televizně. S tímto projektem si chtělo dát trochu víc práce a výsledkem nemusel být špatný rom-com, ale takhle - ODFLÁKLÉ-!!!! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Původní název scénáře "Jedním slovem tě miluji modře" byl zkrácen z toho důvodu, že vtip v názvu ukrytý údajně nikdo nechápal. (Zdroj: Miloslav Šmídmajer) (dwbmb)
  • Denisa Nesvačilová (Tereza) musela zvládnuť aj výškovú akrobaciu, nakoľko sa nepodarilo zohnať kaskadérku, ktorá by odpovedala jej výzoru. Režisér Miloslav Šmídmajer využil tiež to, že sa venovala modernej gymnastike. Denisa Nesvačilová sa neskôr nechala počuť, že ju všetko bolelo, mala spálenú kožu na rukách aj nohách a veľké mozole. Na posledných dvoch tréningoch od bolesti plakala. Nakoniec zvládla náročné kúsky vo výške 5,5 metra a bez istenia. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Název zasílaného souboru v kinodistribuci zůstal „JEDNIM-SLOVEM_FTR“ a odkazuje na původní název filmu. (Peklop)

Reklama

Reklama