Reklama

Reklama

Hranice v srdci

(seriál)
  • Slovensko Hranica v srdci

Obsahy(1)

„Když člověk najde odvahu, tak stojí za to tady bydlet,“ říkají místní o česko-polsko-slovenském trojmezí. Unikátní cestopis, na němž se podílejí čeští i slovenští autoři, objevuje území, která spojuje společná historie, mentalita i tradice... Trojmezí. Trojmedzie. Trojstyk. Hraniční průsečík třech států leží jen pár stovek metrů od poslední hrčavské chalupy. Odtud na sever leží velké Polsko a na jeho hranici začíná společné česko-slovenské pomezí. Kameny bílé a červené barvy běží krajinou k jihu po hřebenech hor, stoupají do strání a padají v údolích. Beskydy. Kysuce. Javorníky. Bílé Karpaty. Pak nížina na jihu, kde hranici vytyčuje řeka Morava, až po trojmezí Slovenska a Česka s Rakouskem na soutoku Moravy a Dyje. Tam je to z Hrčavy kolem patníků přes 250 kilometrů... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

tron 

všechny recenze uživatele

Toto je môj kraj, moja srdcovka. Otec a jeho rodina pochádzajú z Lubiny, Javorina je kult, ktorý nám môže závidieť celý svet, Holubyho chata je legenda, Slniečko top kapela a v krčme Na konci sveta som bol, hoci len na kofole, ale no a čo. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Připomenutí kraje moravsko-slovenské ne-/hranice - komunikační trasy, lidé a jejich činnosti, příroda. Díly: Vlára, ... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama