Reklama

Reklama

Smrt nás spojí

(seriál)
  • USA Dead to Me
Trailer 2
USA, (2019–2022), 15 h 44 min (Minutáž: 27–39 min)

Tvůrci:

Liz Feldman

Hudba:

Adam Blau

Hrají:

Christina Applegate, Linda Cardellini, Max Jenkins, James Marsden, Luke Roessler, Sam McCarthy, Keong Sim, Edward Asner, Telma Hopkins (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Výbušná vdova pátrající po řidiči, který srazil jejího manžela a ujel, se spřátelí s excentrickou optimistkou, která tak trochu něco skrývá. (Netflix)

Recenze (48)

T2 

všechny recenze uživatele

No oko prešpikované ale nedotiahnuté a miestami aj dosť pritiahnuté za vlasy. Ako dejovo poprepájané to je na jednotku len ten výsledok až tak neberie. /60%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V Amerike je to vraj medzi ženami veľký hit, a ja rovnako mám z toho podobný dojem. V skratke, ide skôr o niečo hlavne pre ženy. Avšak ani chlap sa tu nenudí, niektoré scénky prekvapili svojim humorom alebo tragikomickým vyznením. Tiež treba uznať, že herečky neboli zlé a že sa tu tej klasickej otravnej šablóne, čo sa týka problémov v rodine a pri výchove detí, snažili autori vyhýbať. Aj keď nie vždy úspešne. Na slabší nadpriemer to však stačí. 70/100 ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Kto si Christinu pamätá iba ako "melounka" prípadne pricmrndávajúcu postavičku z množstva priemerných komédií, bude asi značne prekvapený. Ako nedobrovoľná vdova navyše rukou "osudu" dostane za parťáčku "skúbydú" Lindu, dvojjedinného Marsdena a seriálová jazda sa môže začať. A scenáristi sa s tým vôbec nepárali a každá epizóda skladá príbehovú mozaiku pomocou napínavých zvratov, ktoré aj keď sú občas na hrane uveriteľnosti, nikdy neskĺznu do úplnej frašky. Takže za 4 nabúrané mustangy. (17.4.2021) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Všem, co píšou, že to není vtipné, ani jako černá komedie. Sama producentka a herečka Linda Cardellini spíše nazvala seriál "traumedií", což mi přijde výstižné. Je to za mě úžasně vybalancovaný žánr hořkého, úsměvného a smutného děje, který reflektuje, jaký život skutečně umí být. Děj je trochu přepálený, ale za těch deset se i zprvu nelogická náhoda vykresluje v něco dost uvěřitelného skrze kvalitní propracování postav s dokonalými výkony jak Christiny Applegate, tak Lindy Cardellini. Přestože jsou na scéně již delší dobu, staly se pro mě právě v tomto seriálu skutečnými objevy a doufám, že jim to otevře dveře k zajímavějším nabídkám. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pozrela som e1, 2 a 9, 10. Nechcelo sa mi tomu venovat vela casu, no chcela som vidiet ako to dopadne. Rozhodnutie nelutujem, ostatne diely mi nechybali. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Za mě skvělý, neotřelý seriál. Bez klišé a se supr zajímavou zápletkou a promyšlenými zvraty. Navíc chemie mezi Applegatovou a Cardellini byla skvělá! Tak se ptám tvůrce Liz Feldmanové, proč, sakra proč, celý seriál pokazíte posledním dílem, jen aby se pokračovalo další zbytečnou sérií?? Dalo se to vyřešit tolika různými způsoby, třeba to jen natáhnou o dva další díly. Toto je neodpustitelné! I přesto jsem si to užil a určitě se podívám na druhou sérii. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Hodně sarkastické, místy těžko uvěřitelné (hl. rozuzlení druhé série s Perez v lese...), a fantasticky zahrané. Netušil jsem, že Applegate je tak skvělá herečka. Ale to jsem netušil o řadě herců v Married with Children...BTW Katey Sagal má v tomto seriálu roli taky. . ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70 % Celkem nápadité téma. Seriál na můj vkus má hodně, ale hodně pomalé tempo, což není na škodu, ale vlastně se tam spoustu dílů nic tak moc nestalo. Konec této série umí překvapit. Co je určitě super, tak samotná chemie mezi hlavními postavami. Občas se zasmějete, ale že by to hrálo na nervy, to se říci nedá. 2. série - 70 % Celou dobu jsem si myslel, že druhá série bude lepší - díky nastíněnému příběhu. Ale vlastně jsem spokojen zcela stejně jako u série první. Uvidíme, co přinese další řada... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Dead to Me si pro mě přichystala docela dost emotivní zážitek, který v sobě obsahuje velmi kvalitní herecký ansámbl, které divák většinou potká spíš v komediálních záležitostech. O to víc jsem byla nadšená hlavně výkonem Christiny Applegate, která excelovala v dramatických scénách a věřila jsem jí každý výraz ve tváři. Scénáristicky je to něco, co můžeme nazvat originálním nápadem a tím, že stopáž je opravdu příjemně dlouhá, tento seriál plyne jako voda. Dead to Me mě až překvapilo vážností s jakou téma smrti uchycuje a přimělo mě zamyslet se nad pomíjivostí života. Nutilo mě to pouštět další a další díl, protože každá epizoda přichází s novým twistem, který přispívá k rozvinutí dynamického děje, který se vlastně postupem času vytáčí z nuly na sto. Palec nahoru za originalitu a výborný scénář. 2. série pro mě byla o trochu horší v tom smyslu, že začala ve scénáři trochu překombinovávat děj a je tam na mě možná až moc podivných náhod najednou. Proto mi první série sedla lépe, protože byla jednoduchá a přímočará, ta druhá až moc cucá z prstu nové a nové zvraty a vyvolala ve mně obavy o kvalitu té třetí, připravované série. Snad už to nebude moc přitažené za vlasy. 3. série začíná být svými epizodními zvraty celkem vyčpělá a nenápaditá. Zdejší twisty už jsou hodně bez nápadu, první díl si pomalu ani nedokázal udržet moji pozornost a je vidět, že prodloužení tohoto sériálu bylo na škodu a měl skončit řadou druhou. A nevím, jestli netrpí Christina Applegate nějakou nemocí, ale její proměna a změna na váze od posledního dílu předešlé řady byla fakt hodně podivná. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Síce skôr pre ženy z Venuše, ale twist na záver každej epizódy dokáže pobaviť aj mužov z Marsu. Pokračovanie by som bral. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Velmi oddychový seriál, který řadím někde mezi Zoufalé manželky a Santa Clarita Diet. Na Lindu Cardellini jsem si musela trošičku zvykat, zatímco Cristině Applagate fandím hned od začátku. Potěšila i dvojrole Jamese Mardsena a hlavně jeho účast v druhé sérii.Občas i něco k zamyšlení a vůbec ne špatné. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Velice dobře tu funguje chemie dvou hlavních postav - Jen a Judy. A navíc tento seriál perfektně balancuje mezi komedií a dramatem, což se vidí opravdu zřídka. 75 % ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Celkem sokujici! Tim spise myslim, jak se to povedlo nez samotny dej. Ten ma sice v rukavu vice nez se zda a twisty mame v kazdem dile, hlavne ty nesamoucelne. Jen me prekvapuje, jak se cely projekt prezentuje, na cernou komedii to neni nic moc vtipne, jako spise hodne temne. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Byl jsem nalákán na komedii, ale z komedie je spíše drama. Občas tam nějaký fór je, ale minimálně. Natočeno a zahráno to je slušně. Potěšili zvraty v každé epizodě a nakonec se mi to i líbilo i když jsem nedostal slíbenou komedii. 70% ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu se toho neskutečně moc nabrečí, zvláště v druhé sérii, ale víte co? Vůbec to neotravuje, protože ty emoce jsou více než pochopitelné. Líbí se mi, jak se propojuje drama dvou žen, které mají mezi sebou zvláštní propojení, černý humor, který děj příjemně zpestřuje a emocionální vypětí, které je znát v každé epizodě. Christina Applegate byla vždycky skvělá herečka, ale postava Jeny jí neskutečně sedí. Linda Cardellini se ale nenechává zahanbit "zkušenější" kolegyní a zdárně jí sekunduje. Dead to Me má v sobě hodně zvratů, což je fajn a půlhodinové epizody jsou přesně tou délkou, která k tomuto seriálu sedí. Za mě naprostá spokojenost a doufám, že se dočkáme třetí a možná i více sérií. ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Normálně bych tomu dal 3*, ale jelikož Netflix cpe úplně všude 4%ťáky, tak mu za to ty hvězdy prostě ubírat budu :-/ Dle této služby to vypadá, že už jich je víc, jak normálních heteráku -_- ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava, i když v dost temném hávu. Vše stojí na Ch. Aplegatte, které to zde naprosto nesluší, ale herecky nemá chybu. K tomu L. Cardellini, která je kočka a ještě si to fakt dává. ty dvě spolu fungují a já už se teď i s dívkou těším na další sérii! ()

Reklama

Reklama