Reklama

Reklama

Smrt nás spojí

(seriál)
  • USA Dead to Me
Trailer
USA, (2019–2022), 15 h 44 min (Minutáž: 27–39 min)

Tvůrci:

Liz Feldman

Hudba:

Adam Blau

Hrají:

Christina Applegate, Linda Cardellini, Max Jenkins, James Marsden, Luke Roessler, Sam McCarthy, Keong Sim, Edward Asner, Telma Hopkins (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Výbušná vdova pátrající po řidiči, který srazil jejího manžela a ujel, se spřátelí s excentrickou optimistkou, která tak trochu něco skrývá. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (48)

misterz 

všechny recenze uživatele

V Amerike je to vraj medzi ženami veľký hit, a ja rovnako mám z toho podobný dojem. V skratke, ide skôr o niečo hlavne pre ženy. Avšak ani chlap sa tu nenudí, niektoré scénky prekvapili svojim humorom alebo tragikomickým vyznením. Tiež treba uznať, že herečky neboli zlé a že sa tu tej klasickej otravnej šablóne, čo sa týka problémov v rodine a pri výchove detí, snažili autori vyhýbať. Aj keď nie vždy úspešne. Na slabší nadpriemer to však stačí. 70/100 ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Za mě skvělý, neotřelý seriál. Bez klišé a se supr zajímavou zápletkou a promyšlenými zvraty. Navíc chemie mezi Applegatovou a Cardellini byla skvělá! Tak se ptám tvůrce Liz Feldmanové, proč, sakra proč, celý seriál pokazíte posledním dílem, jen aby se pokračovalo další zbytečnou sérií?? Dalo se to vyřešit tolika různými způsoby, třeba to jen natáhnou o dva další díly. Toto je neodpustitelné! I přesto jsem si to užil a určitě se podívám na druhou sérii. ()

Reklama

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Druhá sezóna malinko překombinovaná a seriálu člověk musí odpustit občasnou předvídatelnost a na druhou stranu pak naprostou absurdnost některých situací. Ale tak na tom je celý seriál postaven. Černohumorný styl mi dost sedí a v podání ústřední dvojice Applegate/Cardellini se jedná o povedený mix Americké krásy, Odpočívej v pokoji nebo konkurenčního Barryho od HBO. Kdo si na absurdity potrpí a Barryho neviděl, doporučuji spíš to, ale s Dead to Me rozhodně chybu neuděláte, protože zvolený formát cca 35 minut na díl je pro tenhle kousek naprosto ideální. Třetí sezóna má být tou poslední a vlastně se na ni i dost těším. 80% ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu se toho neskutečně moc nabrečí, zvláště v druhé sérii, ale víte co? Vůbec to neotravuje, protože ty emoce jsou více než pochopitelné. Líbí se mi, jak se propojuje drama dvou žen, které mají mezi sebou zvláštní propojení, černý humor, který děj příjemně zpestřuje a emocionální vypětí, které je znát v každé epizodě. Christina Applegate byla vždycky skvělá herečka, ale postava Jeny jí neskutečně sedí. Linda Cardellini se ale nenechává zahanbit "zkušenější" kolegyní a zdárně jí sekunduje. Dead to Me má v sobě hodně zvratů, což je fajn a půlhodinové epizody jsou přesně tou délkou, která k tomuto seriálu sedí. Za mě naprostá spokojenost a doufám, že se dočkáme třetí a možná i více sérií. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Dead to Me si pro mě přichystala docela dost emotivní zážitek, který v sobě obsahuje velmi kvalitní herecký ansámbl, které divák většinou potká spíš v komediálních záležitostech. O to víc jsem byla nadšená hlavně výkonem Christiny Applegate, která excelovala v dramatických scénách a věřila jsem jí každý výraz ve tváři. Scénáristicky je to něco, co můžeme nazvat originálním nápadem a tím, že stopáž je opravdu příjemně dlouhá, tento seriál plyne jako voda. Dead to Me mě až překvapilo vážností s jakou téma smrti uchycuje a přimělo mě zamyslet se nad pomíjivostí života. Nutilo mě to pouštět další a další díl, protože každá epizoda přichází s novým twistem, který přispívá k rozvinutí dynamického děje, který se vlastně postupem času vytáčí z nuly na sto. Palec nahoru za originalitu a výborný scénář. 2. série pro mě byla o trochu horší v tom smyslu, že začala ve scénáři trochu překombinovávat děj a je tam na mě možná až moc podivných náhod najednou. Proto mi první série sedla lépe, protože byla jednoduchá a přímočará, ta druhá až moc cucá z prstu nové a nové zvraty a vyvolala ve mně obavy o kvalitu té třetí, připravované série. Snad už to nebude moc přitažené za vlasy. 3. série začíná být svými epizodními zvraty celkem vyčpělá a nenápaditá. Zdejší twisty už jsou hodně bez nápadu, první díl si pomalu ani nedokázal udržet moji pozornost a je vidět, že prodloužení tohoto sériálu bylo na škodu a měl skončit řadou druhou. A nevím, jestli netrpí Christina Applegate nějakou nemocí, ale její proměna a změna na váze od posledního dílu předešlé řady byla fakt hodně podivná. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (5)

  • Christina Applegate začala po dotočení prvej série navštevovať terapeuta, pretože ju jej postava veľmi poznačila. (dwdb)

Reklama

Reklama