Reklama

Reklama

Smrt nás spojí

(seriál)
  • USA Dead to Me
Trailer 1
USA, (2019–2022), 15 h 44 min (Minutáž: 27–39 min)

Tvůrci:

Liz Feldman

Hudba:

Adam Blau

Hrají:

Christina Applegate, Linda Cardellini, Max Jenkins, James Marsden, Luke Roessler, Sam McCarthy, Keong Sim, Edward Asner, Telma Hopkins (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Výbušná vdova pátrající po řidiči, který srazil jejího manžela a ujel, se spřátelí s excentrickou optimistkou, která tak trochu něco skrývá. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (48)

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Její život byl normální - práce realitní makléřky, manžel a dvě děti. Jednoho dne ale po velmi ostré hádce vyhodí svého manžela z domu a ten je následně sražen autem v zatáčce a díky tomu, že viník ujel na místě umírá. Jen v podání Christiny Applegate se tak rozhodně vypátrat viníka sama, ale nemůže spát, nemůže normálně fungovat a tak se rozhodne pro terapeutická setkání. Zde poznává Judy - ženu, která tvrdí, že její snoubenec zemřel také. A Jen si s ní rozumí. Judy ale trápí úplně něco jiného a když Jen přijde na to, že její snoubenec je stále naživu, ztropí scénu a je odhodlaná ji zničit. Místo toho se nakonec ale usmíří, a Judy, která přespává v domově důchodců, kde pracuje se stěhuje do zahradního domku k Jen. A tady příběh začíná. Je to neotřelé drama, úsměvná a smutná komedie v jednom, u které se ale rozhodně nebudete nudit. Herecké výkony Christiny Applegate a Lindy Carnellini jsou tu naprosto dokonalé. A název smrt nás spojí je více než všeříkající. Protože smrti je tady také dostatek. Seriál je určený primárně ženám, ale myslím, že se u něj nebudou nudit ani muži. Je to svižné, dramatické, vtipné a stopáž jednoho dílu okolo 30 min je skvělá. Prozatím jsou venku dvě řady, další dvě jsou v procesu natáčení. Seriál mi pustila má 13 letá dcera s tím, že se na něj dívá a mohl by se mi líbit, nutno uznat, že už zná můj vkus :-D ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

První série docela zábavná, ale druhá série se začne strašně natahovat a na konci mě ty dvě užvaněný asertivní krávy doslova sraly. Některý ženský prostě musej lhát za každou cenu, i když to není nutný - pevně věřím tomu, že manžel skočil pod auto dobrovolně a milenec si udělal dítě s jinou naprosto záměrně. ()

Reklama

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu se toho neskutečně moc nabrečí, zvláště v druhé sérii, ale víte co? Vůbec to neotravuje, protože ty emoce jsou více než pochopitelné. Líbí se mi, jak se propojuje drama dvou žen, které mají mezi sebou zvláštní propojení, černý humor, který děj příjemně zpestřuje a emocionální vypětí, které je znát v každé epizodě. Christina Applegate byla vždycky skvělá herečka, ale postava Jeny jí neskutečně sedí. Linda Cardellini se ale nenechává zahanbit "zkušenější" kolegyní a zdárně jí sekunduje. Dead to Me má v sobě hodně zvratů, což je fajn a půlhodinové epizody jsou přesně tou délkou, která k tomuto seriálu sedí. Za mě naprostá spokojenost a doufám, že se dočkáme třetí a možná i více sérií. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Označenie seriál pre ženy ma skôr odpudzuje, než povzbudzuje :-) Dala som tomu šancu kvôli Christine Applegate a musím uznať, že hlavne vďaka nej som jednu sériu zvládla. Tematicky je to dosť zvláštna zmes absurdného a realistického, ale napokon to vyznieva celé trochu umelo. Ďalšej sérii šancu nedám. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Dead to Me si pro mě přichystala docela dost emotivní zážitek, který v sobě obsahuje velmi kvalitní herecký ansámbl, které divák většinou potká spíš v komediálních záležitostech. O to víc jsem byla nadšená hlavně výkonem Christiny Applegate, která excelovala v dramatických scénách a věřila jsem jí každý výraz ve tváři. Scénáristicky je to něco, co můžeme nazvat originálním nápadem a tím, že stopáž je opravdu příjemně dlouhá, tento seriál plyne jako voda. Dead to Me mě až překvapilo vážností s jakou téma smrti uchycuje a přimělo mě zamyslet se nad pomíjivostí života. Nutilo mě to pouštět další a další díl, protože každá epizoda přichází s novým twistem, který přispívá k rozvinutí dynamického děje, který se vlastně postupem času vytáčí z nuly na sto. Palec nahoru za originalitu a výborný scénář. 2. série pro mě byla o trochu horší v tom smyslu, že začala ve scénáři trochu překombinovávat děj a je tam na mě možná až moc podivných náhod najednou. Proto mi první série sedla lépe, protože byla jednoduchá a přímočará, ta druhá až moc cucá z prstu nové a nové zvraty a vyvolala ve mně obavy o kvalitu té třetí, připravované série. Snad už to nebude moc přitažené za vlasy. 3. série začíná být svými epizodními zvraty celkem vyčpělá a nenápaditá. Zdejší twisty už jsou hodně bez nápadu, první díl si pomalu ani nedokázal udržet moji pozornost a je vidět, že prodloužení tohoto sériálu bylo na škodu a měl skončit řadou druhou. A nevím, jestli netrpí Christina Applegate nějakou nemocí, ale její proměna a změna na váze od posledního dílu předešlé řady byla fakt hodně podivná. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (5)

  • Jen (Christina Applegate) prodělala mastektomii jako preventivní opatření z důvodu genetické zátěže zvyšující riziko rakoviny prsu. Její představitelka si prošla tím samým s tím rozdílem, že zákrok podstoupila až po zjištění rakoviny v raném stádiu. (TessG)

Reklama

Reklama