Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Nedůvěřivá agentka CIA vyslýchá charismatického muže, který založil duchovní hnutí a vyvolal politické nepokoje. Co je přesně zač? A o co mu jde? (Netflix)

Recenze (80)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Pozor, tohle je kudlankovská past! V aviatikovi se v Sýrii se z čistého pekla objeví slizký cigánský mesiáš Chesus ibn Mižigar, tváří se jako by si právě skřípnul v zipu Ducha svatého, trousí pičoidní a nic neříkající džihádisticko biblická moudra, které mu slaboduché ovce děsně žerou, a vy, zlákáni anotací „Napínač“ i přes tu přiblblou prudu jedete dál, páč čekáte, co se z toho vysvrbí. Druhý díl, třetí díl, čtvrtý díl, pátý díl - k jeho plytkým furtdokolovým religiózním kokotžvástům a v transu bečícím ovcím přibývá akorát kohorta různě zamindrákovaných a mentálně limitovaných pičusů, co místo osvědčeného a klinicky testovaného Xanaxu polykají na léčbu zanícené reality a kvocientní anémie škodlivý Deussenil se spoustou nežádoucích vedlejších účinků, jako například cerebrální deficit, maligní kokotismus a psychotická blábolivost. Čili celou hrací dobu napodobují našeho zprasitele, čumí do blba, chovají se jako idioti a hubou melou hovna. Šestý díl, sedmý díl dtto. Někde tady mi poprvé, a satanžel pozdě, problesklo mezi ušima, že to, kurva, skoro vypadá, jako by hormonálně destabilizované bratrosestry Wachowské natočily(i) Syfl 9. Nicméně na konci každého prudodílu nahodili ti zákeřní zmrdi vějičku, že by sovy nemusely být tím, čím se zdají být. Tudíž na intuici nedbaje, v očekávání převratného racionálního finále, při němž zapomenu na tu tunu nakydaného hnoje, vytahuji ze skříně nudítko, zakousávám se do klacku a mentálně bičován klopýtám pod tíhou virtuálního kříže dál směrem k audiovizuální Golgotě. Osm, devět, deset – dokonáno jest, sovy byly sovami. Ty kurvy v mém obýváku byste nespočítali! Chci zpátky 10 hodin života, ve kterých jsem si mohl třeba naprosto záživně a zábavně rozškrábávat strupy po oleženinách a sysluplně rozjímat nad krvavým hnisem z nich vytékajícím!!! Až postkoitum (a že ten koitus byl se zatuchlou, svraštělou a mentálně retardovanou sedmdesátiletou jeptiškou) jsem zjistil, že polovina štábu jsou spolupachateli úplavičného průjmu Syfl 8! Tohle vědět předem, nahraju to na zavirovanou flešku, useknu jí USB konektor, pro sichr ji ještě načesnekuju a pustím akorát tak do hajzlové mísy. Vysvrbil se z toho akutní svrab a nehorázně tupý, nudný, bohapustý, bezmyšlenkovitý, kýčovitý, patetický, politicky korektní a rádoby kůl religiózní blaf pro nesmírně vzdělané a yntelygentňy tytrubkové filozofy a popkulturní popkornové müslitele. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to seriál o ničem. Docela i dost myšlenkově prázdný, papouškující a na to, že má pojednávat o příchodu nového mesiáše, dost po této stránce pokulhává. V podstatě mi přijde, že scénáristé vzali pár náboženských knih, spatlali pár věcí dohromady, pak se ještě tvářili strašně důležitě u Huntingtona, že snad agentka říká něco nového a ne to, co jde najít na wiki. To samé mi to přišlo o ničem u mesiáše samotného; v podstatě zůstává nevyřešen až do konce a byla bych ráda za pokračování, protože prostě chci vědět, jestli je to lež či nikoliv (ačkoliv na konci si třeba někdo obrázek udělá, já mám pořád velká ale). Obsah seriálu je vlastně o ničem. Jenomže tady pro mě zvítězila forma. Prostě mě na to bavilo koukat. Hezky jsem u toho vypnula a prostě koukala, protože mě zajímalo, jak moc podobné je to knize Šesté zastavení. Bavilo mě v tom hledat paralely, bavilo mě, jak postavy mluvily více jazyky, bavili mě herci, protože byli posbíraní ze všech koutů světa, bavilo mě v postavách hledat víc, než jim přiřknuli scénáristé. Mimořádně se tedy v mém hodnocení spíše odráží forma než obsah. 4* s odřenýma ušima. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno, pointu a nejakú tú snahu o odkaz to malo, ale nič viac. Toľko vágnych akože múdrostí a ďalších kecov ako v tomto projekte, len tak ľahko inde nenájdete. Spoločensko aktuálne, no obsahovo totálne vyprázdnené. Našťastie aspoňže formálna stránka ušla. A ten záver chápem, veď trebalo si nechať pootvorené dvierka pre prípadnú druhú sériu. A to znamená, že sa divák nedozvie nič o tom, ako to vlastne bolo s tým záhadným mesiášom. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by to nemělo myšlenku, ze začátku solidní náboj a několik velmi dobrých momentů. Co však seriál hodně sráží dolů je velká, scenáristická překotnost, která je někdy až do očí bijící. Kdyby byl Mesiáš pořád v rovině hledání, tápání a nevědomí, jak na začátku, bylo by to ok, ale od dílu, kdy se poprvé objeví prezident a zapojí se do akce vládní kruhy, to jde tak nějak lehce do kopru. Škoda Michelle Monaghan je velmi přesvědčivá a Mehdi Dehbi v hlavní roli je naprostá trefa do černého. Jsem si jist, že o něm ještě uslyšíme. Bez ohledu na (ne)úspěch tohoto projektu. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Bez rádia, bez novin a televize. Dá se lidem těžko prodat sebelepší vize." Nuž ako je vidno ani z týmito vymoženosťami dnešnej doby to nie je o nič jednoduchšie. Doba je možno iná, ale ľudia sa nezmenili. Oslobodiť myseľ od zaužívaného a rôznymi pravidlami obmedzeného spôsobu myslenia je totiž sizyfovská práca. Bez ohľadu na to či dotyčný pán v tomto seriály je či nie je Mesiášom myslím, že to čo sa okolo neho rozpútalo, je skutočne zaujímavé sledovať. Ja proste takého štúdie milujem, pre mňa zatiaľ niečo na úrovni Leftovers len s iným námetom. Inak úryvky z muzikálu Jesus Christ Superstar mi zneli v hlave počas celej doby sledovania a mnohé by sa tam dali miestami veľmi dobre využiť. Opäť raz dôkaz toho, že je to skvelé a nesmrteľné dielo (Haha, veľmi paradoxná veda k tomuto seriálu... ja viem som ftipná...). "Raději měl po otci řemeslo vzít. Ten, kdo zručně zhotoví židle, stoly dubový, nerozsévá napětí, neruší klid..." A keď to v druhej sérii nespackajú, tak kľudne dám aj 5*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když k izraelské hranici připochoduje dlouhovlasý mladík v doprovodu davu následovníků, tajné služby zpozorní, protože z Damašku, odkud dotyční přišli, nelze čekat nic dobrého. Vzápětí se nervozita přesune i do centrály CIA, která v tom vidí předzvěst muslimského teroru a nevraživě se tváří i muslimové přesvědčení o tom, že se jedná o kacířství. Když se údajný Mesiáš objeví v Americe, zvrhne se zpočátku lokální mánie do celosvětového bordelu. Je to opravu Spasitel, nebo se jedná o podvodníka? Řídí ho teroristé či Rusové? A pokud ne, o co mu vlastně jde? Za mě vynikající nápad a seriál jsem zhltnul od začátku do konce takřka jedním dechem. Tvůrcům se podařilo takřka přesně vystihnout společenské klima, kdy se za Mesiášův příchod všichni modlí, ale ve skutečnosti si ho nikdo nepřeje. Výborně napsané postavy zahráli vynikající herci na čele s mě neznámým Mehdim Dehbím, ke kterému bych se snad dokázal i modlit. Co je ale asi největším plusem je nejistota, na kterou tvůrci zhusta sází. Člověk prostě neví, jestli je muž, kolem kterého se vše točí, opravdu tím, za koho je považován. To mě hodně bavilo a někdy i trochu štvalo, myšleno v dobrém. Mám snad jen jedinou výtku a to je málo prostoru pro Ronu-Lee Shim'on, kterou jsem si oblíbil ve Faudě. Ale jinak pecka a Netflix zase zaválel. 100% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prvních pár epizod, kdy to vypadalo a chovalo se to jako Homeland, navíc občas zmiňující stále ještě poměrně aktuální geopolitickou situaci, mě to fest bavilo - i přes tu přemíru panbíčkářských keců, které ze sebe postavy občas chrlí. Mrtě zajímavý námět, který měl sakra potenciál, tu ale zůstal poměrně nevyužit. Tvůrci se logicky mohli vydat dvěma různými směry, přičemž se nakonec vyloženě nevydali ani jedním a, i když se k jedné straně dost často přikláněli, názor poslední scénou zase trochu pootočili a nechali otevřený pro případnou další sérii (která nebude). Mehdi Dehbi v roli novodobého Ježíše je ovšem výborný a minimálně ze začátku buduje svým hereckým projevem přesně tu potřebnou auru, u které divák skutečně uvěří, že by třeba i dokázala strhnout davy. Formálně je to natočené taktéž dobře a, i přes pomalé tempo, to díky dobré režii, zábavným postavám, solidní výpravě a celkovému vizualu rychle uteče. Jen škoda, že to ze strany scénáře není dotaženější. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ten motiv má obrovskej potenciál, ale výsledek je spíše rozpačitý. V prvé řadě je to celé uchopené dost naivně.. Já bych to takhle schroustal možná cca 15let zpět, ale dnes už by prostě jeden dlouhovlasej guru takovej poprask neudělal. Je fakt, že neznám poměry v USA, ale obecně vidíme, že i tam všelijací guruové strhnou maximálně pár desítek až stovek lidí a tím to prostě hasne.. Kejklířů co chodí po vodě a předvádí všelijaké kolotočářské ojebávky je dnes plný internet a televize a tady tenhle mesiáš fakt neměl absolutně nic navíc čím by mohl reálně oslovit takové davy... Další nedostatek vidím v nezvládnutí té mysteriózní ambivalence.. Celou dobu jsem měl pocit, že by to strašně moc chtělo být druhým The Leftovers, ale absolutně to neví jak toho efektu docílit. Většina pokusů o emoční (či jiný) zásah jde naprosto mimo terč... Je tady několik dějových linek (okolo několika charakterů) ale všechny nakonec vyzní tak nějak do prázdna.. Charaktery nejsou dost vykreslené, nebo alespoň dost sympatické abych já jako divák k někomu z nich našel nějaký vztah.... Ve výsledku vlastně na seriálu nejvíce cením to co by se dalo vmáčknout do dvou rozvinutých souvětí popisujících základní kostru děje a výsledné pointy. To je ale dost málo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Premrhaný potenciál seriálu, ktorý sa zmenil na vyjadrenie osobných politických názorov, nenechal priestor pre iný názor ale najmä nevyužil možnosti, ktorí sa pri tejto téme ponúkali. Mohlo to byť podstatne lepšie ale ako už tomu býva zvykom, Netflix stavil viac na politickú agendu a tým pádom odradil mnoho fanúšikov, pretože iba úvod a záver zniesli prísnejšie kritéria a dokázali ako tak osloviť aj náročnejších fanúšikov. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná záležitost. Za prvé se jedná o materiál, který by byl daleko vhodnější pro film. Na prostoru deseti epizod je zde přespříliš omáčky a zbytečných vedlejších linek (např. Jibril a Samer, naprosto zbytečná zápletka, kterou bych komplet vystříhal). Je to škoda zejména proto, že ta ústřední zápletka je sama o sobě hodně zajímavá, alespoň teda její premisa, provedení už pokulhává, čímž se dostávám k druhému bodu. Rozjezd je velice slušný a z prvních dílů vyvstane dost otázek, na které rozhodně chcete znát odpovědi. Těch se ovšem z větší části nedočkáte a místo pořádného finále tvůrci v posledních dílech bezradně přešlapují na místě a nevědí, jak příběh ukončit, nebo ho lépe řečeno ani nechtějí ukončit - je zřejmé, že cílem byla druhá série, tu ovšem Netflix neposvětil, takže je z toho jen další "neukončený" seriál. 70%. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Partia cynikov, ktorá verí iba v seba samých, natočila seriál o tom, ako vidí náboženstvá (hlavne tie 3 monoteistické). Ako prastarú konšpiračnú teóriu, ktorú každý interpretuje podľa svojich momentálnych zážitkov a emócii. Každý je v živote sám, pretože univerzálneho Boha niet a najvyššou autoritou je tajná služba, či niečo ešte tajnejšie. Pozrite si prvých 6 častí, potom to už len upadá do klišé. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zhruba do poloviny je tenhle dietní Homeland opravdu povedenou atmosferickou podívanou,která nutí sledovat dál.Pak ale přijde zlom,začne se do toho motat politika a seriál přestane odpovídat na otázky a naopak začne pokládat nové a je jen na divákovi jak si vše přebere.Po prvotním nadšení je to tak ve výsledku zklamání,ale jelikož ono by to vlastně v reálu takhle nějak fungovalo,kdyby na to došlo,tak zůstanu u vyššího,leč ne úplně zaslouženého hodnocení...70% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Politicky korektní, pohlavně rovnoprávný, nesympatický, avšak s originální náplní mišmaš, kterej mě nechytnul. Netflix zbytečně moc zatlačil na pilu a lidem cpe to, o co nikdo nestojí a co většinu lidí spíš sere. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Tak sľubne to začalo. Herecky tiež zaujímavé, ale k akému NIČ to smerovalo ma dosť nasralo. Milión zamysleniahodných otázok a nula odpovedí. Veľké sklamanie. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, který se soustředí na problematiku s kulturou, náboženstvím a politikou mezi státy. Seriál poukazuje na to jak by lidi reagovali, kdyby se objevil tzv. druhý příchod Krista. Zahrnuje to reakci médií, vlád a lidí. Nejzajímavější na seriálu byla postava Michelle Monaghan jako agentky CIA (alespoň pro mě). Její postava vypadá reálně (je bez energie, zdeprimovaná, snaží se pouštět do několika věcí naráz). Seriál má úplné minimum dobrých momentů. Některé momenty mi přímo vadí. Poslední 3 minuty závěru, kdy nám ukážou trosky letadla úplně zabilo čtvrtou hvězdu. Mělo to skončit u první myšlenky, že ten, co se tvářil, že je mesiáš je jen iluzionista, který se snažil získat si pozornost celého světa. Scéna se stroskotaným letadlem ukázala, že je Mesiášem. Dávám 3 hvězdy. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Slušnej start, cca první dva díly, pak to začalo jít jaksi do řitě. Vylezlo z toho něco navíc dalo by se říct dost protizápadního a celkově mě to cca od 6 díly začalo dost iritovat. Druhou sérii, jestli bude, si určitě nepustím. ()

j.anek 

všechny recenze uživatele

Baví mě, kterak se autoři seriálu pohybují na hraně. Kdyby teď přišel na svět Spasitel, jistě by to vypadalo nějak takhle. My lidi jsme strašný dobytek. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Tak tohle překvapilo! Pustila jsem si seriál s nedůvěrou, jen proto, že mně zaujal trajler na Netflixu a nakonec shlédla 10 dílů za 2 dny. Je to opravdu na hranici mezi uvěřitelným a fantasy, taky nemám ráda náboženský motivy ani arabský svět, ale je to tak dobře zpracované, zahrané a vůbec podané, že jsem neměla velký problém tomu celému božímu nadělení uvěřit. Sice tomu postupně trochu docházel dech, ale jako výborný. ()

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Reklama

Reklama