Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Nedůvěřivá agentka CIA vyslýchá charismatického muže, který založil duchovní hnutí a vyvolal politické nepokoje. Co je přesně zač? A o co mu jde? (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (80)

lemonova 

všechny recenze uživatele

O čom je tento príbeh a kto je Al-Masih? Je to veľmi ťažká otázka. Dozvedela som sa, že toto meno je pre Moslimov buď označením Ježiša, alebo aj falošného proroka. To sú dva protipóly, medzi ktorými balansujeme a nevieme, kde presne je pravda. Tento veľmi netypický prorok, ktorý sám o sebe hovorí, že je Božím poslom, či správou (čiže za druhé vtelenie sám seba neoznačuje), sa správa pozoruhodne, dokonca by sme povedali: nepochopiteľne pasívne. Nevieme, o čo mu ide. Väčšinu času ľudí nevyhľadáva. Avšak nastanú momenty, kedy prehovorí a dáva sa čiastočne poznať. Aj vtedy viac kladie otázok, než prináša odpovedí. A presne o tom ten príbeh je. O našich perspektívach viery. Kto je vlastne pre mňa Boh? Ten, kto mi má pribehnúť na pomoc okamžite, ako k Nemu zavolám? Je to záchranár s čarovnou brašňou, z ktorej vytiahne nástroje na uhasenie každého požiaru? Je to kúzelník, ktorému uverím tým viac, čím viac kúziel predvedie? Je tu od toho, aby splnil moje očakávania? Alebo je to nepreniknuteľné Tajomstvo, ktorému zverím svoj život? Tento seriál je naším zrkadlom a nie vždy v ňom uvidíme krásnu tvár. Oplatí sa vidieť. ()

svorko 

všechny recenze uživatele

Je to mesiáš, prorok, šikovný iluzionista alebo všetko súčasne? Otázka, s ktorou sa tvorcovia chytro pohrali a odpoveď dávajú až na úplnom konci série. Dielo je pôsobivou štúdiou toho, čo by sa dialo, ak by mal prísť spasiteľ – boli by sme ho schopní prijať? Neboli by jeho prvými kritikmi práve inštitúcie, ktoré hlásajú jeho príchod? Sú triky a kúzla nevyhnutnou výbavou spasiteľa alebo prahnutie po nich len potvrdzuje našu naivitu a pohanskosť? A čo na to veľmoci, ich tajné služby a ďalšie bezpečnostné zložky, za koho by ho pravdepodobne považovali? Seriál je vynikajúcou príležitosťou pozrieť sa na vieru iným spôsobom, ako to robia naivné betlehemské a pašiové hry, no predsa nie hereticky, nie urážlivo. Svojím podaním má potenciál zaujať ľudí z oboch strán kresťanského spektra. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ten motiv má obrovskej potenciál, ale výsledek je spíše rozpačitý. V prvé řadě je to celé uchopené dost naivně.. Já bych to takhle schroustal možná cca 15let zpět, ale dnes už by prostě jeden dlouhovlasej guru takovej poprask neudělal. Je fakt, že neznám poměry v USA, ale obecně vidíme, že i tam všelijací guruové strhnou maximálně pár desítek až stovek lidí a tím to prostě hasne.. Kejklířů co chodí po vodě a předvádí všelijaké kolotočářské ojebávky je dnes plný internet a televize a tady tenhle mesiáš fakt neměl absolutně nic navíc čím by mohl reálně oslovit takové davy... Další nedostatek vidím v nezvládnutí té mysteriózní ambivalence.. Celou dobu jsem měl pocit, že by to strašně moc chtělo být druhým The Leftovers, ale absolutně to neví jak toho efektu docílit. Většina pokusů o emoční (či jiný) zásah jde naprosto mimo terč... Je tady několik dějových linek (okolo několika charakterů) ale všechny nakonec vyzní tak nějak do prázdna.. Charaktery nejsou dost vykreslené, nebo alespoň dost sympatické abych já jako divák k někomu z nich našel nějaký vztah.... Ve výsledku vlastně na seriálu nejvíce cením to co by se dalo vmáčknout do dvou rozvinutých souvětí popisujících základní kostru děje a výsledné pointy. To je ale dost málo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když k izraelské hranici připochoduje dlouhovlasý mladík v doprovodu davu následovníků, tajné služby zpozorní, protože z Damašku, odkud dotyční přišli, nelze čekat nic dobrého. Vzápětí se nervozita přesune i do centrály CIA, která v tom vidí předzvěst muslimského teroru a nevraživě se tváří i muslimové přesvědčení o tom, že se jedná o kacířství. Když se údajný Mesiáš objeví v Americe, zvrhne se zpočátku lokální mánie do celosvětového bordelu. Je to opravu Spasitel, nebo se jedná o podvodníka? Řídí ho teroristé či Rusové? A pokud ne, o co mu vlastně jde? Za mě vynikající nápad a seriál jsem zhltnul od začátku do konce takřka jedním dechem. Tvůrcům se podařilo takřka přesně vystihnout společenské klima, kdy se za Mesiášův příchod všichni modlí, ale ve skutečnosti si ho nikdo nepřeje. Výborně napsané postavy zahráli vynikající herci na čele s mě neznámým Mehdim Dehbím, ke kterému bych se snad dokázal i modlit. Co je ale asi největším plusem je nejistota, na kterou tvůrci zhusta sází. Člověk prostě neví, jestli je muž, kolem kterého se vše točí, opravdu tím, za koho je považován. To mě hodně bavilo a někdy i trochu štvalo, myšleno v dobrém. Mám snad jen jedinou výtku a to je málo prostoru pro Ronu-Lee Shim'on, kterou jsem si oblíbil ve Faudě. Ale jinak pecka a Netflix zase zaválel. 100% ()

Script 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, který se soustředí na problematiku s kulturou, náboženstvím a politikou mezi státy. Seriál poukazuje na to jak by lidi reagovali, kdyby se objevil tzv. druhý příchod Krista. Zahrnuje to reakci médií, vlád a lidí. Nejzajímavější na seriálu byla postava Michelle Monaghan jako agentky CIA (alespoň pro mě). Její postava vypadá reálně (je bez energie, zdeprimovaná, snaží se pouštět do několika věcí naráz). Seriál má úplné minimum dobrých momentů. Některé momenty mi přímo vadí. Poslední 3 minuty závěru, kdy nám ukážou trosky letadla úplně zabilo čtvrtou hvězdu. Mělo to skončit u první myšlenky, že ten, co se tvářil, že je mesiáš je jen iluzionista, který se snažil získat si pozornost celého světa. Scéna se stroskotaným letadlem ukázala, že je Mesiášem. Dávám 3 hvězdy. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Okolo 30. minúty sa protagonisti vezú na československom aute Škoda Forman. (shushen)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Reklama

Reklama