Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Recenze (407)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Je mi až záhadou, proč tato pohádka má tak nízké hodnocení. Kvalitativně se nijak neliší od ostatních, ba co víc, Třetího prince mám raději než některé z nich. Pohádka je zajímavá, napínavá a skvěle herecky obsazená. Nebudu se rouhat a tvrdit, že se rovná třeba Třem oříškům pro Popelku, ale rozhodně se jedná o skvělou podívanou, která by si zasloužila být v červených číslech. ()

Novalinda 

všechny recenze uživatele

Jako malá,jsem tuhle pohádku milovala.Mladý Pavel Trávníček byl pro mě princ se všim všudy,krásný,statečný,hodný.Ano tehdy jsem ještě věřila na pohádky.Scény,které se odehrávají ve skalách,mají svojí strašidelnou atmosféru dodnes.Moje nejsilnější vzpomínka,je srdce tlučící ve skále.Jenom Jiří Bartoška dostal v téhle pohádce zbytečně malý prostor. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Erbenovu pohádku „O dvou bratřích“ upravil Ota Hofman. Devět let po příběhu o Popelce se ústřední dvojice Šafránková – Trávníček schází znovu a rovnou si zahrají dvojrole. Trávníček je výraznější, rozdíly mezi chováním Jaroslava a Jaromíra zřetelnější než u princezny ze skal a princezny Mileny. Výborně zachyceno napětí při snímání skalního labyrintu. Jména koňů: Kaštánek, Hříbek, jména psů (dalmatinů): Chlupáč, Voříšek. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle pohádku jsem snad ještě nikdy neviděla úplně celou v kuse. Ale něco na ní je. Např. příjemné prostředí Adršpašských skal a scény, které občas hraničí s hororem. Navíc opět skvělá Libuška Šafránková a tehdy ještě charismatický Pavel Trávníček dodali pohádce třešinku na dortu. Ovšem od Antonína Moskalyka znám i lepší počiny. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pro děti snad až příliš temná pohádka s hutnou téměř až hororovou atmosférou, nakonec však přece jen dobro zvítězí nad zlem, jak už to v pohádkách bývá a konec dobrý, všechno dobré. Třetí princ je jednou z mnoha vynikajícíh pohádek české filmové školy 80. let, úžasné exteriéry Adršpašských skal a vynikající a krásná pohádková hvězda Libuše Šafránková už jen dotvářejí až brutální erbenovskou poetiku Třetího prince ()

Galerie (13)

Zajímavosti (22)

  • Sedlo, které si princ Jaromír (Pavel Trávníček) koupí od kupce u Diamantových skal, „zdědil“ i kovář Mikeš z pohádky O statečném kováři (1983) – je jím osedlán kůň na konci pohádky, kdy se Mikeš vydává plnit své královské povinnosti. (HowHighest)
  • Herec Pavel Trávníček se svěřil, že natáčení v exteriérech i interiérech bylo poměrně náročné. Například musel v lehkém kostýmu natáčet při mínus 20 stupních Clesia na Šumavě, nebo naopak ve filmových ateliérech, kde pro změnu bylo hrozné horko. (Lynette)
  • Pohádka natáčena v parku v Průhonicích, v Adršpašských skalách a také na Křivoklátě. Když hledači pokladů odjíždějí na koních z diamantových skal, jedou konkrétně přes Střmenské podhradí v Adršpachu. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama