Reklama

Reklama

The Hole in the Ground

  • Austrálie The Hole in the Ground (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christopher těžce nese, že se s nimi otec nepřestěhoval. Je kvůli tomu posměchem ve třídě a jednoho dne se o tom pohádá s matkou. Uteče do nedalekého lesa, kam ho matka Sarah sleduje. Syn se jí ale ztratí a namísto toho nachází uprostřed lesa velkou díru, jako po sesuvu. Když se pak Chris vrátí a Sarah několik dní sleduje jeho jednání, zdá se jí, jakoby to nebyl vůbec její syn. Je možné, že se v lesích skrývá tajemství, o kterém nikdo neví nebo o něm nechce mluvit? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozvedená povídka o trollovi z filmu Vánoční horor (2015). Pěkná kamera, slušná hudba, skvělý les a díra v něm. Atmosféra je velmi kolísavá, některé scény mají slušné napětí (hledání Chrise na začátku či na konci), ale jinak se film dost táhne. Kreatury v podzemí jsou k smíchu, avšak na nich to nestojí. Spoiler - závěr je snad záměrně ponechán otevřený, aby si divák vybral, zda Chris je Chris a matka je matka.... Film se dá samozřejmě vykládat jako alegorie na mateřství, kdy otcovství se nekoná, jenže já chtěl tentokrát hlavně horor, nikoliv jinotaje. Celkově slabý průměr snadno zapomenutelný. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Čakal som väčšiu blbosť. Vo finále sa na to aj napriek tone klišé dalo pozerať. Mrazivé zábery hustých írskych lesov, vŕzgajúci starý dom a pomerne sympatická hlavná hrdinka. Remeselne je to pekne zvládnuté, niektoré sekvencie sú príjemne zimomriavkové, a čo je dôležité, dej má priamočiary a plynulý spád. No a posledných 15 minút nie je nič pre klaustrofobikov. Pripomenulo mi to trochu Pád do tmy. 60 %!! ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jednoznačne nadpriemerný zážitok, minimálne o triedu lepší ako nedávny The Golem (a som zvedavý, či ho prekoná komerčný The Prodigy). Perfektne nakrútený horor o ďalšom podivnom mrňavom zmrdovi, ktorý mi svojimi pohľadmi a výrazmi každú chvíľu privádzal zimomriavky. Ľakačiek je minimum, atmosféra je však vynikajúca a na trailer som si našťastie už nepamätal. Režisér sa koncentroval najmä na psychologickú stránku postáv, aby zabrnkal divákom na nervy. Naposledy sa to podarilo Kentovej v parádnom The Babadook (cítiť tu silnú inšpiráciu - psychicky labilná matka a podivný synáčik). Odvtedy tu už dlho nič nebolo. A keďže sa to sleduje fakt nepríjemne a tvorcovia sa dokonca nezľakli pekných monster-masiek, je chvála úplne na mieste. Chvíľami ma to ťahalo až k plnému hodnoteniu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Kladem je, že horor zabaví od začátku až do konce. Je průměrně strašidelný a po celou dobu napínavý. I když je škoda, že si scénáristé se zápletkou hlavu až tak moc nelámali a nacházeli tam spoustu filmových chyb a blbostí. A to se u filmů nikdy nesnažím ony zmíněné blbosti úmyslně vyhledávat. Zasloužené hodnocení 55-60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se moc, anotace a distribuční zázemí mé oblíbené A24 dávaly tušit, že by se mohlo jednat o horor, který mi přesně sedne do vkusu. A ono jakoby jo, ale není to dotažené. Dějově je film bohužel příliš jasně nalajnovaný a jednoduchý. Celkem zajímavá začne být až závěrečná třetina, kdy The Hole in the Ground najednou dostane vlastní ksicht a začne pěkně šlapat a napínat. Do té doby je to ale jen přehlídka klišé, která mě bohužel nezajímala. Jako jednohubka v pohodě, ale jako snímek, který by měl soupeřit třeba s Babadookem (s nímž existuje hned několik styčných ploch), se Croninův debut nechytá ani náhodou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Související novinky

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama