Reklama

Reklama

The Hole in the Ground

  • Austrálie The Hole in the Ground (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christopher těžce nese, že se s nimi otec nepřestěhoval. Je kvůli tomu posměchem ve třídě a jednoho dne se o tom pohádá s matkou. Uteče do nedalekého lesa, kam ho matka Sarah sleduje. Syn se jí ale ztratí a namísto toho nachází uprostřed lesa velkou díru, jako po sesuvu. Když se pak Chris vrátí a Sarah několik dní sleduje jeho jednání, zdá se jí, jakoby to nebyl vůbec její syn. Je možné, že se v lesích skrývá tajemství, o kterém nikdo neví nebo o něm nechce mluvit? (Rodriguez)

(více)

Recenze (81)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se moc, anotace a distribuční zázemí mé oblíbené A24 dávaly tušit, že by se mohlo jednat o horor, který mi přesně sedne do vkusu. A ono jakoby jo, ale není to dotažené. Dějově je film bohužel příliš jasně nalajnovaný a jednoduchý. Celkem zajímavá začne být až závěrečná třetina, kdy The Hole in the Ground najednou dostane vlastní ksicht a začne pěkně šlapat a napínat. Do té doby je to ale jen přehlídka klišé, která mě bohužel nezajímala. Jako jednohubka v pohodě, ale jako snímek, který by měl soupeřit třeba s Babadookem (s nímž existuje hned několik styčných ploch), se Croninův debut nechytá ani náhodou. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jednoznačne nadpriemerný zážitok, minimálne o triedu lepší ako nedávny The Golem (a som zvedavý, či ho prekoná komerčný The Prodigy). Perfektne nakrútený horor o ďalšom podivnom mrňavom zmrdovi, ktorý mi svojimi pohľadmi a výrazmi každú chvíľu privádzal zimomriavky. Ľakačiek je minimum, atmosféra je však vynikajúca a na trailer som si našťastie už nepamätal. Režisér sa koncentroval najmä na psychologickú stránku postáv, aby zabrnkal divákom na nervy. Naposledy sa to podarilo Kentovej v parádnom The Babadook (cítiť tu silnú inšpiráciu - psychicky labilná matka a podivný synáčik). Odvtedy tu už dlho nič nebolo. A keďže sa to sleduje fakt nepríjemne a tvorcovia sa dokonca nezľakli pekných monster-masiek, je chvála úplne na mieste. Chvíľami ma to ťahalo až k plnému hodnoteniu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní rok bude ve znamení dětských hororů a prvním z nich je tenhle Irský počin od poměrně nezkušeného, ale zručného režiséra Lee Cronina. Pro zajímavost ( v kinech se nyní hraje dětský horor Prodigy a čeká nás Brightburn, Pet Sematary, Chucky, Stranger Things a určitě se objeví i něco neočekávaného). Hole in the Ground je sice komorněji natočený a soustředí se především na mrazivou atmosféru, která v jistých scénách funguje spolehlivě. Má to pomalejší tempo, ale jakmile nejistá matka začne pozorovat na svém synovi podivné chování, tak si film divákovou pozornost získá naplno. Nejvíce však potěší závěrečná třetina, kdy se film z thrilleru přehoupne do hororu a dojde i na pěkné monster masky (zde zamrzí, že nedostaly větší pozornost). Celkově vzato slušný atmosférický horor, který sice díru do světa neudělá, ale rozhodně se vyplatí mu věnovat pozornost. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!!! Motív dvojníkov sa mi v hororoch páči čoraz viac (Črepy v hlave) a tu je navyše pridaná (taktiež moja obľúbená) ponurá lesná výprava, pár fakt značne nepríjemných scén, solídne finále, neistý koniec a fajn kasting. Takže v pohode 4*. A ani pri tom nemusím príliš prižmurovať oči. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nejdřív Potomek a teď tohle. Nesnáším děti, konkrétně chlapečky a stejně jako jsem po Orphan a Případu číslo 39 věděla, že si nikdy neadoptuju holčičku, tak teď vím, že nikdy nebudu mít chlapečka. Jak řekne ultrazvuk - čekáte chlapečka - jdu na potrat nebo poprosím v sedmém měsíci partu bezďáku, co se motaj kolem nádraží, ať mě za flašku tuzemáku a karton Camelek nakopou do břicha. Fakt, že ani Potomek ani tady Dírák za svoje trable nemůžou, je mi kolosálně u prdele a rozhodně nebudu ta, co se je bude pokoušet zachránit. Ve filmu jsem se nelekla ani jednou což nedokazuje mou statečnost ale fakt, že tam žádná lekačka neni. To je info pro "hororové nadšence" co se tahaj za šulíny blahem pokaždý, když se volume filmu zvedne o 500% a udělá se jako, že baf. Znepokojující atmosféra a kurevský napětí tady naopak je a ta psychobába co umí ukázkovou hlavičku mě děsila jak daňovej úřad. Hlavní hrdinka mi nevadila, akorát když mám velkou prdel, nenosím volný lacláče, všichni mi pak na tu GIGANTICKOU prdel čumí a smějou se v momentě kdy mě maj litovat, že ležím s hlavou zahrabanou hlínou. Celkově ale nadprůjemný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mateřské trápení a lochna kdesi v irských lesích produkující doppelgängery možná vypadaly v hlavách tvůrců atraktivně, ale výsledkem je jen 5 % něčeho silnějšího (druhé setkání s šílenou bábou, úklid kuchyně maminkou) a 95 % balastu čerpajícího motivy z všemožných invazních thrillerů, dramat o malých Damiánech a ve finále i z Marshallova fláku Pád do tmy. Jednu věc ale nepochopím. To nemohl zkušený lord velitel Noční hlídky kolem té džuzny postavit zeď? ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Diera v zemi, diera na obrazovke... Síce do nej nasypali zopár prevarených ingrediencií z XYZ filmov, ktoré sa tejto téme za nejakých 5 dekád veselo venovali, ale pokiaľ človeka náhodou nedesí jeden zazerajúci fagan, tak si z toho asi moc neodnesie a každou minútou to ťahá k nižšiemu hodnoteniu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Kladem je, že horor zabaví od začátku až do konce. Je průměrně strašidelný a po celou dobu napínavý. I když je škoda, že si scénáristé se zápletkou hlavu až tak moc nelámali a nacházeli tam spoustu filmových chyb a blbostí. A to se u filmů nikdy nesnažím ony zmíněné blbosti úmyslně vyhledávat. Zasloužené hodnocení 55-60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozvedená povídka o trollovi z filmu Vánoční horor (2015). Pěkná kamera, slušná hudba, skvělý les a díra v něm. Atmosféra je velmi kolísavá, některé scény mají slušné napětí (hledání Chrise na začátku či na konci), ale jinak se film dost táhne. Kreatury v podzemí jsou k smíchu, avšak na nich to nestojí. Spoiler - závěr je snad záměrně ponechán otevřený, aby si divák vybral, zda Chris je Chris a matka je matka.... Film se dá samozřejmě vykládat jako alegorie na mateřství, kdy otcovství se nekoná, jenže já chtěl tentokrát hlavně horor, nikoliv jinotaje. Celkově slabý průměr snadno zapomenutelný. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Divné a bohužel tak nějak neuspokojivě. Zároveň mě mrzí, že nebylo vysvětleno / objasněno lautr nic. Závoj tajemství mám ráda, ale tohle je přes hlavu přehozený tepich. P.S.: Dítě nedítě, do té díry by mě nikdo nedostal.xD ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto mohla byť atmosferická pecka, základ by tu bol - jama veľká ako hrom a v nej bubáci od výmyslu sveta. Avšak už úvod bol zlý, otázky sa síce nastolili, no žiaľ k jame som sa nedozvedel nič konkrétne, čo mi prišlo dosť divné, keďže zaberala dobrý hektár a nebola bohvieako ďaleko od ľudí. O jame vo filme teda nepadlo ani jedno slovo, takže mystérium odišlo hore komínom. Tú výmenu som pochopil, páčila sa mi aj tá cesta do jamy (odvážna mamička), no potenciál strašenia mi v kontexte bubákov prišiel až trestuhodne premárnený. Až na konci sa divákovi čo to ukáže, ale poväčšine všetko aj tak bolo utopené v tme, takže žiadna sláva to nebola. Skrátka chcelo to hororovo pritvrdiť, ale riadne, malo to na to všetky predpoklady. Slabší priemer. 55/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Filmu o ďouře která skrývá zlo jsem chtěl zprvu dát 2 hvězdy. Na konci ale film vytasil takový karty, který tenhle film sesunuly o level níž. Finále mi přišlo hodně ubohý a nechtěně směšný. Kdo to neuvidí o nic zásadního určitě nepřijde. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(62%) Ale jo, sice se z toho stala klasická jednohubka v tomto hororovém tkzv subžánru, ale já se přesto bavil. Připomnělo mi to nedávného POTOMKA v kině. Opět tu máme nějaké mocné síly, které se zmocní malého chlapce a ten se začne chovat divně. Takže tu máme pár zajímavých scén a dokonce i nějaké to napětí a solidní pointu na konci. Je to takové ponuré, chladné, takže atmosféru si můžeme vynachválit. Jen to má takové pomalejší tempo a v mých očích dost nesympatickou hlavní hrdinku (matku onoho chlapce). Navíc jsem cítil, že to mělo mnohem větší potenciál, především ten konec mohl být více rozvinut. Přesto celkem spokojenost, nadprůměrný horor, který aspoň za to 1 vidění stojí. ()

classic 

všechny recenze uživatele

V prvom rade to sú veľmi silné 3 hviezdičky, že im nechýba príliš veľa, aby mali štyri. To nakoniec znamená, že bol tento írsky komorný horor na vysokej umeleckej úrovni, ktorý mával miestami excelentnú réžiu a kameru - dohromady. Scenár taktiež nebol úplne od veci, mal hlavu a pätu, aj keď bol trochu, ako sa tradične povie : „Pritiahnutý za vlasy” ! Videl som tu zopár postáv, predovšetkým - filmová mama a syn, boli v centre diania najviac. Bývali neďaleko lesa, kde ako napovedá samotný názov tohto snímku, bola : The Hole in the Ground (slov. preklad : DIERA V ZEMI), a to je vôbec najdôležitejšia pointa, ktorá dáva daný význam. V úvode Chris žiada od svojej mamy Sarah, aby mu kúpila bicykel, nevyhovela mu. Možno, ak by zmenila svoje rozhodnutie, nemusel by sa synátor túlať sám po lese, kde na neho číhala osudná nástraha ? Alebo ho to skrátka priťahovalo, ako magnet ? Ten bike nakoniec obdržal, ale za totálne iných okolností, aké si nedokázal ani predstaviť. Film má aj pôsobivú atmošku v podobe veľkého domu, v ktorom sa budú diať divoké veci. Ústredne DUO, t.j. Seána Kerslake a James Quinn Markey sú pozoruhodní, no i pre nich sú nachystané občasné diery v scenári, kedy prichádza na rad sled nelogických rozhodnutí. Lee Cronin nakrútil intenzívny klaustrofobický horor, ktorý má vynikajúcu štruktúru, ktorá je hlavný dôvod - zaujatia pre p. diváka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pořád dokola, další dětský softhorror, kterých je jak nasr... kterých je hodně. Maminka, chlapeček, "ajlavjú", dům na samotě, strašidelný vidiny, blá blá blá... Nevím pro kterou cílovou diváckou skupinu se tyhle stereotypní sračkohorrory furt točí, ženské od malých dětí na to čumět nebudou a kdo jiný by se u něčeho takovýho měl bát než ženská od malých dětí. Leda strašpytel a nebo buzna. Takže tímto Díru v zadku... pardon v zemi prohlašuju za film pro strašpytelský buzny a hážu ho do koše. Jedna za scény s Mrs. Bradyovou (hned jak jsem ji uviděl, říkal jsem si naivně "ty vado, ta vypadá úplně jako Kati Outinen!"), druhá za digitální díru (chtěl bych něco takovýho vidět naživo, škoda že je to jen fikce). Jo a omlouvám se taky všem statečným buznám. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Matka jednoho krásného dne začne pozorovat, že s jejím synkem není něco v pořádku a postupně získává pocit, že je někdo jiný. Takže námět originalitou zrovna nesrší, ale zpracování je parádní. Cronin klade obrovský důraz na postavy, takže v jedné rovině sleduje chlapce, jehož změny v chování jsou sice kosmetické, ale nezadržitelně postupují a v té druhé se věnuje matce, která se propadá do čím dál tím větší nejistoty. Atmosféricky naprosto dokonalé a režii bych vyčetl snad jen to, že některé z momentů nevyužila na nějaké výživné bafnutí. S herci jsem neměl ten nejmenší problém a chlapeček dokázal být docela děsivý. A za zmínku stojí i strašidelná baba, která se tu sice jen párkrát mihne, ale i tak stačí udělat dojem. Parádní celovečerní debut. 80% ()

Související novinky

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama