Reklama

Reklama

The Hole in the Ground

  • Austrálie The Hole in the Ground (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christopher těžce nese, že se s nimi otec nepřestěhoval. Je kvůli tomu posměchem ve třídě a jednoho dne se o tom pohádá s matkou. Uteče do nedalekého lesa, kam ho matka Sarah sleduje. Syn se jí ale ztratí a namísto toho nachází uprostřed lesa velkou díru, jako po sesuvu. Když se pak Chris vrátí a Sarah několik dní sleduje jeho jednání, zdá se jí, jakoby to nebyl vůbec její syn. Je možné, že se v lesích skrývá tajemství, o kterém nikdo neví nebo o něm nechce mluvit? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Irsko-belgicko-finská koprodukce dala filmu „The Hole in the Ground“ takový správný temný nádech, kdy celou dobu máte pocit, že ať se děje, co se děje, je to špatné a bude to ještě horší. Tohle je na filmu velmi nepříjemné a právě to jej dělá zajímavým. Budete jen čekat, co ještě přijde, jak moc to bud špatné. A vůbec nevadí, že snímek „The Hole in the Ground“ není nějak moc explicitní. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Zajímavej námět, kterej měl jít na dřeň, protože jinak všechny ty nejisté pohledy osob a bouchající dveře v průvanu nestačí. Problém se tam evidentně točí s vesnicí už po generace, ale nikdo nic neřeší, policejní stanice či telefon, internet nikde nic. Zřejmě, aby to nemuseli scénáristé zbytečně komplikovat. Od studia A24 hezky nezávisle, bohužel i snadno zapomenutelně. 45% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní rok bude ve znamení dětských hororů a prvním z nich je tenhle Irský počin od poměrně nezkušeného, ale zručného režiséra Lee Cronina. Pro zajímavost ( v kinech se nyní hraje dětský horor Prodigy a čeká nás Brightburn, Pet Sematary, Chucky, Stranger Things a určitě se objeví i něco neočekávaného). Hole in the Ground je sice komorněji natočený a soustředí se především na mrazivou atmosféru, která v jistých scénách funguje spolehlivě. Má to pomalejší tempo, ale jakmile nejistá matka začne pozorovat na svém synovi podivné chování, tak si film divákovou pozornost získá naplno. Nejvíce však potěší závěrečná třetina, kdy se film z thrilleru přehoupne do hororu a dojde i na pěkné monster masky (zde zamrzí, že nedostaly větší pozornost). Celkově vzato slušný atmosférický horor, který sice díru do světa neudělá, ale rozhodně se vyplatí mu věnovat pozornost. 65% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Sympatická mladá mamina Seána Kerslake, írsky vidiek, jedna veľká diera v zemi a malý synáčik, ktorý sa po návrate z lesa správa veľmi podozrivo a divne. Dejovo je to veľmi predvídateľné, no na druhej strane natočené a odohraté to je dobre a film dokáže občas solídne napnúť a aj postrašiť(najmä pomocou tej starej baby v bielej košeli, ktorá takmer vždy prichádza na scénu spolu s ľakačkou). Obstojná jednohubka, ktorá ma potešila najmä tým že neobsahuje žiadne nezmysly a presne vie čím chce byť. Jednoduchým hororom o tajomnej diere v lese... 55% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se moc, anotace a distribuční zázemí mé oblíbené A24 dávaly tušit, že by se mohlo jednat o horor, který mi přesně sedne do vkusu. A ono jakoby jo, ale není to dotažené. Dějově je film bohužel příliš jasně nalajnovaný a jednoduchý. Celkem zajímavá začne být až závěrečná třetina, kdy The Hole in the Ground najednou dostane vlastní ksicht a začne pěkně šlapat a napínat. Do té doby je to ale jen přehlídka klišé, která mě bohužel nezajímala. Jako jednohubka v pohodě, ale jako snímek, který by měl soupeřit třeba s Babadookem (s nímž existuje hned několik styčných ploch), se Croninův debut nechytá ani náhodou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Související novinky

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama