Reklama

Reklama

Little Monsters

  • Velká Británie Little Monsters
Trailer 3

Obsahy(1)

Skupina detí sa so svojou vyučujúcou slečnou Caroline (Lupita Nyong'o) chystá na výlet. Na poslednú chvíľu sa ale jedna z matiek, ktorá mala pomôcť s organizáciou, ospravedlní. Zhodou náhod sa v škole práve nachádza David (Alexander England), ktorý sem priviedol svojho synovca, a keďže mu Caroline ihneď padne do oka, ponúkne sa, že na výlet pôjde s triedou aj on. Ešte ale netuší, že ho čakajú omnoho nebezpečnejšie povinnosti, ako postarať sa o bandu nezbedných detí. (Marceloo)

(více)

Recenze (50)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, ale škoda, že hlavní roli nedostala nějaká pěkná blondýnka. Co se týče masek zombíí - perfektní. Škoda, že to nebylo natočeno jako brutální horror. Pohled na roztrhaná brečící děcka by byl famózní. (Dělal jsem CZ titulky, takže jsem film viděl 3 x, znám ho nazpamět, větu po větě :-) a až po třetí se mi líbil , proto 🤗 🤗 🤗 70%) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Svěží zombie komedie s dětmi s perfektní Lupitou Nyong'o ( US), která se definitivně stává novou hororovou Scream Queen! Učitelka jde s dětmi na výlet a vypomáhá ji David, který má ve školce svého synovce, ovšem místo hezkého výletu se ocitnou uprostřed Zombie Apokalypsy a jsou nuceni bojovat o život. Poměrně originální je film v tom, že zde vystupuje skupina dětí, díky tomu má film poměrně slušný emotivní základ a místy je to až nečekaně roztomilé, ale dojde i na pár useknutých hlav, trocha krve a skvěle funguje i humor. Takže příjemná podívaná, která do Zombie žánru přinesla něco nového, ale čekal jsem to trošku divočejší, přesto opatrný palec nahoru. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To je ukulele.“ – „Nech je to čokoľvek, musí to byť zničené!“ Ako prežiť zombies apokalypsu s triedou malých školákov na výlete tak, aby sa nikto z nich nikdy nedozvedel, čoho sa ako 10-ročný zúčastnil? Celkom pôvabná hororová nemŕtva komédia so sympatickými deťmi a ešte sympatickejším ústredným duo (váham, kam zaradiť klauna Chichotáka). A ideme spolu: MMMbop! ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud by měl Abe Forsythe alespoň základní povědomí o historii královského filmového žánru a jeho zdravém fungování, tak by nikdy nemohl natočit Little Monsters tímto navýsost diletantským způsobem. Režisér se nejspíše domníval, že s pomocí několika desítek zombies automaticky vytvoří horor, ale takhle jednoduše to opravdu nefunguje. Kvalitní horor se snaží vyrušit publikum v jeho komfortních zónách, zatímco Forsythe činí přesný opak a pokouší se nás bavit. Kdo by však stál o tuto krajně nenáročnou zábavu? Obávám se, že snímek zaboduje pouze u předškoláků, kteří si budou s nadšením pobrukovat známé dětské písničky a možná se i zasmějí u Teddyho groteskních pádů, které svou trapností vyvolávají reminiscence na němé slapsticky ze dvacátých let minulého století. Jakožto zdejší hororový expert uděluji Little Monsters odpad. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skupina detí sa so svojou vyučujúcou slečnou Caroline (Lupita Nyong'o) chystá na výlet. Na poslednú chvíľu sa ale jedna z matiek, ktorá mala pomôcť s organizáciou, ospravedlní. Zhodou náhod sa v škole práve nachádza David (Alexander England), ktorý sem priviedol svojho synovca, a keďže mu Caroline ihneď padne do oka, ponúkne sa, že na výlet pôjde s triedou aj on. Ešte ale netuší, že ho čakajú omnoho nebezpečnejšie povinnosti, ako postarať sa o bandu nezbedných detí. - Tento projekt mi bol z nejakého neznámeho dôvodu velmi sympatický už od chvíle, kedy ho ohlásili. Nakoniec sa moje pozitívne pocity našťastie potvrdili a nesmierne som si ho užil. Dej ma chytil už od prvej minúty a dosť ma prekvapilo to, že sa tvorcovia nesústredili na Lupitu Nyong'o hneď od začiatku, pretože som čakal, že sa prostredníctvom nej budú zase tvorcovia snažiť film spolitizovať, a na takéto veci už v poslednej dobe pri hororoch fakt nemám náladu, takže ich pozerám stále menej. Našťastie sa tu žiadne podobné nezmysly neriešia (aj keď sa tam v pozadí na TV objaví ten chlapček zo Sýrie) a celý film je zábavný a plný akcie. Na to, že je to film s deťmi, je to dosť vulgárne, plné bravúrnych hlášok, ale stále si to dokáže vďaka dospelým hercom a chémii medzi nimi a deťmi udržiavať tú detskú naivitu a nevinnosť, čo je v niektorých scénach úžasné. Dokonca som si dosť užíval aj scény s tým Darth Vaderom, aj keď absolútne netuším, čo to má byť zač. No a finále, kde všetko rozbíjajú s traktorom, je pre mňa ako chlapca z dediny splneným snom. Plusom sú aj pomalí zombies, pretože tí sa v moderných hororoch objavujú len zriedkavo. Nájdu sa tu aj negatíva a tými sú malé množstvo vrážd a málo gore, ale u mňa to vykompenzoval záverečný masaker, takže bez problému by som si pozrel o pár rokov dvojku a musím dát za pět. P.S.: Divákom, ktorí nemajú angličtinu na vysokej úrovni, odporúčam počkať si na titulky, pretože miestne prízvuky sú dosť hardcore.  EDIT: 30.12.2023 - Pred druhým zhliadnutím som si myslel, že hodnotenie pôjde nižšie, pretože prvé zhliadnutie bolo v čase, keď som mal dlhšiu hororovú prestávku, ale opak je pravdou a Little Monsters som si aj po druhý raz nesmierne užil. Všetko tu funguje tak ako má a je to natočené presne podla môjho vkusu, takže päť hviezdičiek tu právom zostáva. + herečka z Us + herec z Alien: Covenant + herec z See No Evil ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rodinný film patřící na kanál Nickelodeon zábavně znesvěcený vulgaritou a zombies? Ready, steady, Congo! Vzpomněl jsem si na La vita è bella a hru v koncentračním táboře, kde je první cenou tank. Červeným džemem zamazaná slunečnice Lupita Nyong'o, co zajišťuje dětem bezpečnost a ještě při tom musí vypadat, že má vše pod kontrolou, je naprosto úžasná. To je svým způsobem i Josh Gad. Nepodařený kříženec Jacka Blacka a Strýčka Jedličky, na sobě odporné hráškové sako, v sobě zvratky a zmrdství. Nemrtví jsou tady jen za pomalé nekňuby, co předvádí dokonalé masky a plní funkci kulis, takže očekávat nějaké „vyrušení publika v jeho komfortních zónách“ může jen pošetilec. Tohle tu komfortní zónu naopak nádherně hýčká.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná zombie komedie od protinožců je velmi nevyrovnaná. Chvílemi se člověk baví, pak se tempo zastaví, probírá se zelenina, znovu se vše rozjede a po chvíli opět stopka. Vtipné mají být především asi dialogy, kdy dospěláci se snaží vykřikovat nejhrubší vulgarismy a děti je kárají, že mluví sprostě. Občas to funguje, ale s neustálým opakováním nakonec nudí. Nejlepší jsou masky, oceňuji i to, že jde o verzi pomalých zombíků. I když dojde na zákusy, létající hlavy a střeva ven, tak ve skutečnosti je film z hlediska násilí umírněný. Na druhou stranu natáčet tohle s malými dětmi asi nebyl žádný med. Alexander England hrál blba tak přesvědčivě, až se mi zdálo, že je blb doopravdy. Postrádal jsem větší říz a šťávu, chyběl i nějaký pěkný závěrečný masakr, páč střelba vojáků byla hodně odbytá. Titulky (Livingdead) byly slušné, jen pár drobných zkomolenin, což se dá odpustit. Jen by si měl nastudovat přechodníky, když je chce použít, jelikož dávat tvary rodu ženského a středního místo mužského není to pravé.... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Malé príšerky - tu v tomto filme vo viacerých významoch. Niekedy sú tými príšerkami malé deti voči svojmu okoliu, inokedy dospelí, kde to funguje aj opačne - príšerka samému sebe... Páčilo sa mi, že aj napriek všeobecnému chaosu a zombíkoch všade kam sa pohneš, si film zachoval veľkú dávku pozitivizmu a príjemný, priam až detský humor. Nadpriemer. 75/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

S očekáváním nenáročné infantilní blbiny jsem byl docela mile překvapen, jak vtipnou, sprostou a krvavou hororovou komedii jsem nakonec dostal. Dobře vypointované vtipy, slušně napsané postavy s chytlavě humornými hláškami zahrané kvalitními herci (i děti jsou zde v pohodě), zombie útočící na dětský zoopark (tady možná milovníci zvířat objeví menší zádrhel) a legitimní prakticky dělané gore (sice je to film o dětech, ale rozhodně ne pro děti). Little Monsters jsou rozhodně velmi povedeným zástupcem zombie komedií, jichž sice vzniká poměrně mnoho, ale kvalitu a originalitu aby mezi nimi člověk pohledal. Zde se to naštěstí povedlo a dobře jsem se bavil. [Sitges 2019] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zombíci osídlující australskou farmu v rukou nepříliš zdatného tvůrce. Kde převažuje humor, nevyskytuje se většinou napětí a gradace. Dysfunkční postupy zadupaly potenciál. Josh Gad měl hrát hlavní roli. Jediný to zábavně podržel coby populární televizní moderátor pořadu pro předškolní děti. Jeho osobní zpověď muže závislého na sexu je v podstatě jediným (humorným) vrcholem filmu. Hlavní hvězdou filmu je exotická Lupita Nyong´o, která si měla lépe prostudovat před natáčením scénář, neb její hodná učitelka mateřské školky, co úporně chrání jí svěřené dětičky před sežráním, je poměrně plochá role, která z jejího hereckého talentu vůbec nic nevytěží. Třetím do party je Alexander England, jehož postava prodělá nepravděpodobný vývoj. Na začátku je pokřivenou nulou s hudebními ambicemi, který má trable v osobním životě a nastěhuje se ke své sestře, svému malému synovci rozhodně není dobrým morálním příkladem, mluví sprostě a vůbec se chová nepřístojně, někde uprostřed filmu už je ale z něj úplně jiný člověk, milující a idealisticky vyprofilovaný scénářem. Česká kina o film neprojevila zájem, nelze se divit. Pro kino diváka nepředstavuje vůbec nic zajímavého. Humorné pojetí se dost bije s tím hororovým, kterého je poskrovnu. Například noční scéna na farmě, v níž jsou hrdinové v obležení zombíků, přímo volá po napětí a útoku na chutné oběti, ovšem k něčemu takovému nedojde a prostor dostane sáhodlouhé emotivní plkání. O nic lepší není závěrečné vyvrcholení, které je dost krotké a korektní. Australský režisér Aby Forsythe u mě nebudil dojem, že má v úmyslu točit parodii na zombie horory, jeho výsledné dílo tak ani nevyznívá. Jistě, je zde pár náznaků a občasná koketérie s popkulturními narážkami (devadesátková kapela Hanson), ovšem jeho režijní schopnosti jsou poměrně nevelké, tudíž film neobsahuje mnoho zapamatovatelných scén, dětská osádka není k ničemu hororovému a humornému využita a oslavný vrchol tohle dílo taktéž postrádá. Dá se ocenit, že z podstatné části se film odehrává ve dne, takže divák se může plně rochnit nad prací maskérů, která je kvalitní. Celý výtvor má však značně zapomenutelné tendence a nedaří se mu zabavit diváka měrou vrchovatou. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Zombie filmy sa posledné roky stali viac oddychovou záležitosťou. Napadne mi ich viac v komickom, než hororovom podaní. "Little Monsters" nie je žiadnou výnimkou. Osobne som nevedel čo môžem od filmu očakávať, no myslím si, že ak očakávate ľahký film so zombíkmi, tak toto by mohlo byť pre vás. Úvodných 15 minút síce pôsobí, ako keby boli vystrihnuté z úplne iného filmu, no na druhú stranu musím povedať, že tie hádky ma skutočne bavili a prišli mi komické. A dúfal som, že raz tiež nebudem viesť podobné debaty so svojou manželkou. Držím si palce. Každopádne aj záver má svoje vtipné časti a film rozhodne vie mať zmysel pre humor. A musím uznať, že "Shake It Off" budem mať teraz v hlave celý deň. Naši hlavní hrdinovia sú podľa mňa dobrí. Páči sa mi Lupita Nyong´o, ako sa snaží deti presvedčiť, žej e to všetko iba hra. A musí improvizovať. Vidno, že má tie decká rada a nechce, aby nastala panika. Niektoré scénky sú možno trošku moc stupídne, no dokážem to tomuto filmu odpustiť, lebo ma nenudil. Nemal miesto, ktoré by mi vyslovene prekážalo. Jediné čo ale je treba povedať, že ak máme vo vojenskom tábore veľké množstvo zombies, tak nenechám otvorenú bránu dokorán, aby mohli všetci vyjsť von. Vôbec je tu pre mňa otázka, prečo bola tá brána otvorená, keď mali červený kód a strážca predtým hovoril, aby nechali bránu zatvorenú. Prečo ju niekto potom otváral? To by mi mal niekto asi vysvetliť. Plus by som asi tiež rád vedel ako dopadla japonka so šiltovkou, ktorej sa nejaký čas podarilo celkom dobre utekať. Ako celok to síce moc zmysel nedáva, no nemôžem povedať, že by som sa na tom nepobavil. A v tomto prípade mi to stačilo. Nevadí mi ak sa hororový žáner používa aj na komédiu. Niekedy človek potrebuje niečo ľahšie, aby si oddýchol. A ak to funguje, tak prečo nie? Hodnotenie: B ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, který sice ničím nijak výrazně nevybočuje, ale je to dobře natočené, zahrané a vůbec to nenudí. Lupita tady má pár skvělých momentů, Alexander ze začátku totálně nesympatický, pak se však vytáhne a Josh Gad tady předvede ukázkového hajzla. A jelikož se film točil v Austrálii, kde sou na to násilí tak nějak citlivý, tak to filmaři celkem originálně vyřešili. Takže až na jedno vydařené sloupnutí obličeje, se tady sice žádné velké gore nekoná, ale za ty parádní masky, to lze odpustit. Děcka sou celkem v pohodě, až tedy na Maxe, boží ztvárnění Darth Vadera. A takové hezké čtyři hvězdičky, to mu celkem sednou. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnášim tyhle zombie komedie. Sere mě, co s tim žánrem provedli..vtipný to není a když už se točí vážnej zombie film je to nudná levná shitka...Romero kde jsi:( ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pošuk a černá učitelka hrozný, a nakonec zombie, katastrofa do toho pár děcek a komedie spojená s hororem alias nuda je na světě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Název je trochu zavádějící, takže pokud čekáte krvelačné dětičky, budete zklamaní. Místo toho tu máme bandu milých až roztomilých capartů, které se před rozdováděnými zombíky snaží zachránit sluníčková učitelka a nezodpovědný loser. A aby děti neměly trauma, musí věřit tomu, že se jedná jen o hru. Za mě úplná pohoda. Zasmál jsem se, masky zombíků měly něco do sebe, na úrovni byly i vnitřnosti a sem tam se našla i solidní hláška. No a taky se tu hodně nadává, což mi překvapivě sedlo. Herecky bylo vše ok a australský strýček Jedlička v podání Joshe Gada mě dostal několikrát do kolen. Mouchy by se tu sice našly, ale proč je hledat, když to není potřeba. Spokojenost. 75% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to v zásade taká pekná sonda do života hlavného hrdinu s návodom ako dospieť a získať peknú černošku. Vo vtipoch je to sebavedomé a funkčné. Tá hororová línia je len kulisou. Je tam Sweet Caroline. Shake It off od Taylor Swift a ta picovina od Henson's a nejaká tá krv a Darth Vader. Lupita je tu nádherná. Podarené guilty pleasure. Zombies don't sing! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hm, mne to príliš zábavné nepripadalo. Hlavný hrdina je otravný debil. Lupita Nyong'o ma vôbec neberie. A tá kopa detí v zombie filme tomu nejaký zaujímavý rozmer nedodala. Keď niečo trochu originálne v tomto žánri, tak odporúčam skôr film Fido. 4/10 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vobec som nevedel do čoho idem a tak som bol naozaj prekvapený, že ide o zombie komédiu. Hneď od začiatku je milo zábavný a naozaj je tu veľmi veľa vtipných momentov a to hlavne pri scénkach David a synovec. Tato idylka sa začala rozpadať práve pri príchode zombie už tých vtipných situácii tu nebolo moc i keď na scénu prišiel ujo žabiak, ktorý bez fuck ani vetu nezačal či neskončil. Aj ten mal niekoľko slušných dialogov, ale nebavil som sa uňho tak, ako na začiatku. Veľmi ma prekvapili masky, boli bravúrne, tam vidieť, že si tvorcovia dali veľmi zaležať na tom, aby zombie vyzerali čo najcoolovejšie. Zaujímavý príbeh i keď logicky mal trhlinky, ale veľmi som sa bavil. Dobrí herci, brutálne masky, slušne vtipné dialógy a pár mnamkových gore efektov a zato si film zaslúži silné 4*. Vyššie isť nemôžem, kvôli občasnej klišéovitosti a sem tam sa tu ukázala aj scéna, ktorá tu vážne byt nemusela. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britsko-australský snímek „Little Monsters“ je příjemnou ukázkou toho, jak je možné natočit horor, který bude určen většinovému publiku, je to horor, který je tedy spíše komedií, ale pořád jsou tam docela vypjaté scény. K tomu jsou postavy, jež je snadné si zamilovat, hlavně tedy slečna Caroline, no a samozřejmě zápletka, která nenechá žádné dítě ani náhodou zemřít. Co víc byste chtěli? ()

Související novinky

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama