Reklama

Reklama

Ve vysoké trávě

  • Kanada In the Tall Grass
Trailer

VOD (1)

Těhotná žena a její bratr zaslechnou volání o pomoc. Vydají se za chlapeckým hlasem do travnatého lánu, jen aby zjistili, že možná není cesty zpět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poněkud zmatený horor s efektem věčně nakousnutého jablka. Ztratit se v široširých lánech přerostlé trávy je děsivé samo o sobě, ale tady jsem měl pocit, že všichni zúčastnění se zasekli v sousedovic zarostlé zahradě a jen nemůžou najít tu správnou díru v plotě. Novelu od Kingových jsem nečetl, inspirace otcovými Kukuřičnými dětmi je samozřejmě víc než zjevná, ale ten šutr z jiného světa (neviděli  oni kluci Létajícího Čestmíra?) tu na mě moc nefungoval. Možná v kratším formátu v rámci nějaké filmové antologie by to bylo mnohem lepší. Těsný, ale podprůměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se děje v trávě? Prakticky nic. Po dvaceti minutách jsem si říkal, co budou dělat dalších osmdesát, protože námět se zdál vyčerpán. Někde kolem padesáté minuty jsem si začal přát, aby dorazil dobrý rodák Radoslav Brzobohatý a pomocí kosy se o ševelící louku postaral. Po další čtvrthodině, unaven děním kolem černého šutru vykoupení, jsem už netoužil po ničem jiném, než stát vedle podplukovníka Kilgorea a cítit vůni vítězství (a ani by nemuselo být ráno). A s plíživě se blížícím koncem jsem už jen v zoufalství vzýval Andreje, ačkoliv už nemá vůbec žádný vliv, aby dal pokyn k herbicidnímu postřiku. Sorry jako. Nataliho hororový plevel dostaly na dvě hvězdy jakž takž uspokojivá pointa a Patrick Wilson, který zvládá milujícího tátu rodiny i vyšinutého psychopata, aniž by nějak extra měnil herecký rejstřík.. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Cakal som od adaptacie S.Kinga viac. Je to niečo medzi kukuričnými deťmi a kockou, len prenesene do trávnatého pola. Začiatok da dal, ale potom to uz bolo celé také monotónne. Stale len pokrikovanie a hľadanie niečoho, či niekoho a naozaj po čase ma to začalo riadne iritovať. Gore tu nebolo vobec, atmosféry len za mak a príbeh točiaci sa okolo veľkej trávy a záhadnej skaly, tiež moc nenadchol. Veľmi slabý mindfuck, ktorý na hlavné otázky vobec neodpovedal a to bola velká škoda. Nuda tu celkom ani nebola, keď lietali stále hore dole, takže za slabé 3* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je vlastně dobře, že předloha tohoto příběhu u nás ještě nevyšla, protože jsem ji nemohl/nemusel porovnávat s adaptací a mohl jsem se nechat "jen" překvapovat a bavit. A že tedy rozhodně bylo čím! Zpočátku si divák říká "Aha, takže nějaká variace na Kukuřičné děti?", ale je to velký omyl, protože z filmu se nakonec vyklube něco úplně jiného. Lepšího. Ještě než skončil, bylo mi jasné, že si ho budu muset brzy pustit znovu, a to se přece jenom tak často nestává. Je to další skvělý příspěvek do rodiny filmů podle Stephena Kinga (vlastně spíš podle Joe Hilla, protože jsem v příběhu viděl hlavně jeho rukopis) s rokem výroby 2019. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl býval nepřehlédl, že film vychází z předlohy mistra antistrašidelných hororů Kinga, tak bych ušetřil 100 minut čekání na to, kdy tento film konečně začne být hororem. Většina filmu se odehrává za denního světla a noční pasáže se vyloženě přeskakují. Jednotliví účastníci pobytu v trávě jsou extrémně nesympatičtí a dokonce ani Patrick Wilson mě zde nijak nezaujal. 3x jsem během snímku usnul, tak strašně zajímavé to bylo. 80 % stopáže někdo chodí v trávě a volá něčí jméno. Velmi špatná a velmi chaotická píčovina, která nedokáže zaujmout natolik, abyste ději věnovali dostatek pozornosti, respektive jakoukoli pozornost. Po pár minutách totiž film pohltí stereotyp a nic se v podstatě od té doby neděje. [13 %] ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od 24. července do 12. září 2018 v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Velká část byla natočena v Kanadě a pole se nachází poblíž bowlingové dráhy, kterou můžeme ve filmu vidět. Kostel byl postavený pouze pro film. (Kudly4)
  • Píseň, kterou ve filmu několikrát zpívá Ross (Patrick Wilson) a která také hraje v závěrečných titulcích, nese název „Midnight Special“ a je od skupiny Creedence Clearwater Revival. (Matared)

Reklama

Reklama