Reklama

Reklama

Taylor Swift: Reputation Stadium Tour

(koncert)

Obsahy(1)

Další zastávka turné Taylor Swift k albu „Reputation“ je v Dallasu. Začíná velkolepý večer plný hudby, vzpomínání a vizuálních kouzel. (Netflix)

Recenze (12)

mas0n 

všechny recenze uživatele

Mega-show. Velkolepé představení, které jen potvrzuje, že Taylor Swift je v současnosti opravdovou královnou popu. Samozřejmě, někdo s tím může nesouhlasit, ale podle mého názoru momentálně nemá konkurenci. Skladby z posledních dvou alb, kterými Taylor dokončila svou přeměnu z country princezny na popovou globální superstar, mají v setlistu největší zastoupení, samozřejmě s důrazem na aktuální Reputation. Působivý je už samotný nástup s "Ready For It" a následující "I Did Something Bad" s pyrotechnickou show. Taylor navíc ještě dokázala vylepšit stage presence a ani tanec ji nedělá takové problémy jako dřív. Spousta nezapomenutelných momentů ("Look What You Made Me Do" s obrovskou kobrou), ve střední části návrat k písničkářským kořenům, velmi slušný pěvecký výkon, skvělá výprava, spousta back-vokalistů, backup dancerů, rekvizit... Prostě vše, co si člověk může od takového koncertu přát. Opravdu jediným minusem (a to ještě pouze pro evropské fanoušky) je fakt, že s tímto turné starý kontinent vynechala. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tohle není pouhý koncert, ale velkolepá mega-show, jaká se jen tak nevidí. Taylor je skutečně obdivuhodná a způsob, jakým zvládá utáhnout tak dlouhý a náročný koncert, si zkrátka a jednoduše zaslouží uznání. Navíc všichni víme, že je talentovaná nejen jako zpěvačka, ale i jako textařka, která si písničky sama píše. Možná to na první pohled nesouvisí, ale i v tom tkví úspěch její hudby, která je o to osobitější a potažmo jsou taková i její vystoupení. Je to prostě znát. Když k tomu připočteme, jak dokonale bylo tohle turné naplánované a realizované se všemožnými efekty a vychytávkami, díky kterým je to pastva nejen pro uši, ale i pro oči, tak se nedá než být naprosto spokojený s celým koncertem. Navíc samotná Taylor nezapomněla zmínit, že se za tím vším skrývá tvrdá práce obrovské spousty lidí, kteří si zaslouží uznání stejně jako ona (a je vždycky fajn vidět, když je samotný interpret jako středobod všeho vděčný za pomoc a spolupráci ostatních - možná to může znít jako klišé, když se to zmíní, ale myslím, že takové věci jsou vždy důležité říkat a uvědomovat si je). Jediná chyba, že s takovým turné zatím nevycestovala do Evropy. Ale snad někdy příště. :) ~(4,3)~ ()

Reklama

MrEddie 

všechny recenze uživatele

Taylor Swift totálně změnila styl. Z pop country přešla na hybrid mezi popem a hip hopem. A vůbec jí to nesluší. Na to aby se stala novou Madonnou prostě nemá a nezachrání to ani velkolepá stadiónová show. Taylor dle mého názoru více sluší country popové písně z alba Fearless. Pro mě je její přechod do jiné hudební kategorie velkým zklamáním. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

I když pořád tak nějak v koutku duše mám Taylor radši z doby jejích countyových začátků, tady se nedá jinak než za plný počet. Do posledního detailu dokonale vymazlená show, která má trochu divočejší úvod, přesně ve stylu desky Reputation, který se ale po chvíli uklidní na mez, která mi dalo by se říct, zcela vyhovuje. Nebo ještě jinak - nejen, že mi vyhovuje, ale je to úžasná podívaná!! Řekl bych i to, že Taylor se docela naučila i pohybovat, na starších záznamech bylo vidět, že to jí při její výšce trochu nešlo, bývala taková prkenná. Tady jsem to už nepozoroval. No, ke svým countryovým kořenům se asi už nevrátí, tak si myslím, že Madonna má minimálně o jednu celkem důstojnou nástupkyni postaráno a nezbývá, než to přijmout jako fakt:). Mimochodem, před pár dny jsem koukal na koncert Queenů z r. 1982. A teď tohle. Tady je krásně vidět, kam se za ty roky technika posunula. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Taylor je koza, že se s touhle epickou show úplně vyhnula Evropě. Skvěle odvyprávěná, neskutečně zábavná a pod kůži se zadírající dvouhodinovka s drobnou blondýnkou, která jede téměř do roztrhání těla. Záznam z 1989 byl super, ale tohle je snad o úroveň ještě lepší. Těším se na další kapitoly, Taylor. ()

Zajímavosti (4)

  • Počas turné Taylor Swift pozvala na koncerty viac ako 2000 detí z detských domovov a adoptívnych rodín. (Astonko)
  • Tour se stala nejprodávanější ve Spojeném království mezi ženskými umělkyněmi. (Punisher)
  • Jednotlivé koncerty překonaly několik kapacitních a výdělkových rekordů, celá tour se pak stala nejvýdělečnější v historii USA. (Punisher)

Reklama

Reklama