Reklama

Reklama

Mladá žena (Kiersey Clemons) se po kruté bouři, která zastihla její loď, dostala z oceánu na pustý ostrov. Rozdělat oheň, najít vodu a obstarat jídlo ale nebude zdaleka to nejtěžší. Bude muset čelit děsivému monstru, které každou noc vyplouvá z hlubin oceánu... (Matared)

Recenze (34)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono je sice moc hezké, že je potvora celkem vyvedená, ale co je to platné, když se, kromě několika vteřinových momentek, pohybuje především ve stínu. Navíc kvůli přístupnosti žere a loví výhradně mimo záběr. A podobné je to i s hlavní hrdinkou.Je to sice sympatická holka, která se chová rozumně, ale dívat se na to, jak se motá po ostrově a baští rybu, to mě fakt nebaví. 30% ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

když jednoho dne někdo omylem vytáhl špunt z mořského dna,vylezla z něj podivná digitální příšera,která se jela sežrat tři ne zrovna sympatické lidi...a to je všechno.Přiroda a některé záběry jsou moc pěkné,ale bohužel nevyváží to,že zbytek je nuda.Ne vyloženě hloupá,protože podobných filmů/seriálů už tu byly mraky,ale prostě jen nezáživná.A to i na ploše cca osmdesáti minut....10% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako spousta jiných filmů. Nádherný tropický ostrůvek, průzračná voda, trosečníci zoufající nad svým osudem a bohužel i rychlou smrt jednoho z nich. Jediná přeživší začne prohledávat okolí, najde pár užitečných věcí k přežití, ale i tak nejsou její vyhlídky zrovna dvakrát růžové. A co teprve když přijde noc. Tady si tvůrce zpočátku hrál s diváckou představivostí, za což jsem mu byl i vděčný. Uslyšíme pouze divné zvuky a rozmazanou siluetu, krvavé stopy v písku a ve vzduchu je cítit podivné napětí. Hned vzápětí je nám představena temná díra na dně oceánu, ale prozatím nic víc.    My tak nadále sledujeme hlavní hrdinku, kterak se snaží získat trochu potravy a noc co noc se snaží přežít noční návštěvy nezvaného hosta. V záblesku světlice vidíme jeho siluetu, tu je k vidění i jeho ruka s pařáty, ale pořád zůstáváme v blažené nevědomosti, kdo nebo spíš co je ona kreatura z hlubin. Bohužel zhruba po polovině filmu už prostě tvůrci nechtěli pracovat jen s náznaky a vše dobré zmizelo jako pára nad hrncem. Podivný humanoid nám byl ukázán v celé své kráse a já doslova vyprskl smíchy. No to snad ne…   Herec navlečený do gumového obleku s maskou připomínající rozplácnutého žraloka by snad uspěl někdy 50-60 letech, ale dnes už byla jeho image spíše k smíchu, nebo pláči. Naštěstí se objevil vždy jen na krátkou dobu a vše se soustředilo na příchod nových postav a lehce krvavého finále. No krvavého, to je spíše špatné označení. Ale atmosféra se zase lehce zlepšila a finální souboj hlavní hrdinky s monstrem se mi jakžtakž líbil. V roce 2019 bych ovšem očekával mnohem lepší a propracovanější triky. 50% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové béčko v novém kabátě, které se nesnaží mít sebemenší snahu aspoň o trochu větší ambice, nebo vyrukovat s nějakým zajímavým, úderným, či překvapivým momentem. Na začátku atmosféra docela funguje, čokoládová princezna v hlavní roli je hezká(škoda toho Hendrixovského účesu) , nechová se jako píča a evidentně ví něco málo o přežití v divočině. Mutantí hlava udeří celkem rychle a vypadá slušně, ale vraždí mimo záběr a sakra málo. Docela to funguje prvních 30 minut, ale jak se objeví další přeživší jde to rapidně dolu, přibude tuna klišé a vše spěje k bezvýznamnému a jasnému konci. Spolier, kdyby se nad mrtvolou monstra, přitom dlouho a jasně naschvál natočeném záběru kdy se asi 5x ujišťuje, že je tuňák po smrti, objevila obří ruka z moře a utrhla jí půlku hlavy, měl by film něco, čím by si zasloužil aspoň tři hvězdy. Malá pozitiva jsou skvělá synťáková hudba která pomáhá atmosféře hlavně na začátku, povedenej rybí filet (a to i přesto, že je to prakticky indetická kopie monstra z televizní filmu Creature od režiséra Stuarta Gillarda) a sexy kočka v hlavní roli. Ale to je malo, das ist wenig. Takže jen dvojka, ale taková ta lepší.50%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatická Monster/Survival jednohubka z Tropického ostrova. Nádherná Kiersey Clemons se ocitne na břehu malého ostrova, kde je úplně sama a nejen, že musí bojovat o život s přírodou, ale také každou noc z dna oceánu vychází mořské monstrum, které ji chce sežrat. Je to minimalistické, ale v pohodě odsýpající díky hezké přírodě, atraktivní a boje schopné herečce a zajímavě vymyšlenému monstru. 60% ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa na súostroví Mamanuca, Fidži. (Scraffy)

Reklama

Reklama