Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro partičku středoškoláků z malého amerického městečka je klíčem k úspěšnému víkendu přemluvení libovolného dospělého, aby jim koupil alkohol. Osamělá paní Sue Ann (Octavia Spencer) je v tomhle směru přímo darem z nebes. Nejen že teenagerům bez mrknutí oka koupí bednu alkoholu, ale navíc jim nabídne sklepní prostory ve svém odlehlém domě, aby si ho tam mohli vypít a trochu přitom zablbli. „Máma“ Sue Ann má jen pár drobných podmínek. Aspoň jeden z účastníků musí zůstat střízlivý, aby ostatní bezpečně odvezl domů. V jejím domě se nesmí klít a nikdo nesmí chodit nahoru, do obytných prostor domu, což jsou všechno celkem rozumná pravidla. A tak se místní děcka scházejí u mámy čím dál častěji, jenž e do pařící pohody se pomalu začínají vkrádat temnější tóny, když se z nadstandardní pohostinnosti paní domu postupně stane zvláštní druh posedlosti a jistota, že jednou přijde den, kdy za to bude něco chtít. Z dokonalého snu všech teenagerů se záhy vyklube noční můra a nejlepší místo ve městě se promění v nejhorší místo na Zemi. Ona vám to přece říkala, děcka. Nahoru jste neměly chodit. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Mohu zase jen děkovat osudu, že jsem to nezvládla do kina a ušetřila nemalý peníz za lístek. Tohle je totiž ultimátní nuda na entou bez špetky osobitosti, humoru, atmosféry a bohužel i snahy zaujmout diváka. Padesát minut se tam vůbec nic neděje, scény se tak nějak pořád jen opakují dokola a veškerá manipulativnost hlavní záporačky postrádá jakýkoliv charakter. Octavia hraje sice dobře, ale tenhle druh filmu jí nenáleží a je škoda plýtvat talentem na něco, co nemá hlavu ani patu. Už jen ty sebeparodické flashbacky a pořádně nevysvětlené vztahy táhly Mámu ke dnu. Zprvu jsem dala hvězdy dvě, ale když jsem si to přemítala v hlavě, nedokážu najít skoro žádnou věc, která by mě na tom bavila. Tak aspoň hvězda pro Octavii. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Octavii Spencer jsem vždy bral jako černošskou obdobu Antonie Nedošínské a byl jsem docela zvědav, jak si poradí s rolí psychopatky. A zklamán jsem nebyl. Zbytek castingu, i přes pár provařených jmen, se příliš nepředvedl a partička studentíků byla vyloženě na pěst, ale s tím člověk tak nějak počítá. Každopádně největší průšvih je, že film prostě a jednoduše nudí. Než se Taylor propracuje k meritu věci, tahá diváka skrz úmorné party, nicneříkající dialogy s rodiči a občasnými flashbacky, které by měly postupně odhalovat celý příběh, ale příliš nefungují. Něco opravdu zajímavého se začne dít až v poslední cca dvacetiminutovce, ale to člověka z letargie už moc nevytrhne. 30% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Máma“ je dobře natočený film, který je ale spíše takovým dobře zahraným thrillerem než něčím, co by z hlediska žánru mělo skutečně vyčnívat. Je fajn pro horor sem tam sehnat áčkové herce, což Octavia Spencer rozhodně je, ale pokud není dobrý scénář, tak ani skvělý herec to nijak moc nepozvedne. A Juliette Lewis tu navíc pohříchu dostala velmi málo prostoru. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

V poslední době jdou do kin většinou Horory, které se mi moc nelíbí. Horory pro náctileté (duchařinky, panenky, píčovinky...) Čekal jsem, že tohle bude ve stejné kategorii, už kvůli propagaci všude možně, ale nakonec mě to mile překvapilo. Teen herci jsou celkem fájn, líbil se mi výběr hudby, film samozřejmě táhne perfektní Octavia a potěší i nějaká ta vražda, kde nechybí krev. Čekal jsem klasickou blbost (nenudil jsem se) takže za mě spokojenost a v kině bych si to možná užil více. Po delší době výjimka, slabší čtyři. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jejdamane, copak nám to v Blumhouse provedli? Propagace láká prakticky na teen slasher a ve skutečnosti dorazí takto pomalu se utahující hitchcockovina, podepřená výborně napsanými postavami a to na obou stranách. Ať se jedná o cudné první středoškolské lásky či popis nacházení ztraceného mládí postarší ženy, jež musela vždycky stát stranou, téměř každá scéna funguje tím, že jí jste schopni možná odpustit daleko více než byste byli normálně. Trpělivost a disciplína s jakou se film pomalu dostává do svého krvavého finále je úctyhodná stejně jako neokázalá režie, která ale jednoduchým rámováním v exteriérech (i ve městě jsou jednotlivé záběry nasnímány tak, že jde vidět vždy jen maximálně jeden-dva domy a to i ve velkých celcích) dokáže efektivně vykreslit americký nowhere land, kde většího příslibu páteční kalby prostě není. Jason Blum by mě tímto filmem dost překvapil, kdybych nevěděl, že on je primárně zdatný obchodník a filmem s ústřední černošskou postavou, jejíž motivace vycházejí z jejich dřívějších příkoří, se snaží napumpovat trend úspěšných hororů ve stylu Jordana Peela. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen už v únoru 2018, vyšel však až v květnu 2019. (Polgedney)
  • Role Sue Ann (Octavia Spencer) byla původně napsána pro herečku bílé pleti. (ČSFD)
  • Celý film se natáčel ve městě Natchez (Mississippi, USA). Natáčelo se od února do března 2018. (Grimaldi)

Reklama

Reklama