Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro partičku středoškoláků z malého amerického městečka je klíčem k úspěšnému víkendu přemluvení libovolného dospělého, aby jim koupil alkohol. Osamělá paní Sue Ann (Octavia Spencer) je v tomhle směru přímo darem z nebes. Nejen že teenagerům bez mrknutí oka koupí bednu alkoholu, ale navíc jim nabídne sklepní prostory ve svém odlehlém domě, aby si ho tam mohli vypít a trochu přitom zablbli. „Máma“ Sue Ann má jen pár drobných podmínek. Aspoň jeden z účastníků musí zůstat střízlivý, aby ostatní bezpečně odvezl domů. V jejím domě se nesmí klít a nikdo nesmí chodit nahoru, do obytných prostor domu, což jsou všechno celkem rozumná pravidla. A tak se místní děcka scházejí u mámy čím dál častěji, jenž e do pařící pohody se pomalu začínají vkrádat temnější tóny, když se z nadstandardní pohostinnosti paní domu postupně stane zvláštní druh posedlosti a jistota, že jednou přijde den, kdy za to bude něco chtít. Z dokonalého snu všech teenagerů se záhy vyklube noční můra a nejlepší místo ve městě se promění v nejhorší místo na Zemi. Ona vám to přece říkala, děcka. Nahoru jste neměly chodit. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

do hororu má Ma celkem daleko,ale jako thriller (byť hodně nevyrovnaný) celkem funguje.Ta nevyrovnanost je ale bohužel natolik do očí bijící,že nedovoluje hodnotit lépe.Možná,kdyby se film tak pomalu nerozjížděl a neschovával si většinu povedeného na poslední třetinu,bylo by to jiné.Dobrým tahem nicméně bylo obsazení Octavie Spencer,která si krade celý film pro sebe a její přerod a motivace je uvěřitelná a nepůsobí nijak křečovitě.Zbytek bohužel nemá moc co hrát,protože buď jejich postavy nedostávají tolik prostoru a nic se o nich nedozvíme a nebo jde o standardní hororově-thrillerové šablony...60% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

No - dívat se na to na Festivalu Fantazie o půlnoci s půlkou opilého sálu by mi normálně vadilo (ale za ty roky jsem si na to zvykla), ale v tomto případě to k tomu sedlo, protože to byla totální ko*otina :D Za mě zbytečný film, ohromně předvídatelný, se špatnými střihy, dialogy a celkově mi to přišlo jako od studentů FAMU, kteří dělají roční práci na závěr školy..Za mě veliký špatný, i když s dobrým potenciálem..a jen je za mě škoda, že tam umřelo tak málo lidí :D ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak hodinu a 15 minut to byl skvělý thriller, u kterého jsem byl v napětí od samého začátku, nemohl jsem od toho odtrhnout oči a strašně mě zajímalo, co z toho nakonec vypadne, i když to bylo jasné už delší dobu. Bohužel, zhruba v posledních 25 minutách ten film šel do háje. Bylo to nelogické a všechny ty zvraty byly dost nahodilé, že to celé až působilo hloupě. Nakonec ani nevím přesně, jestli SPOILER to ta Máma přežila nebo ne - a to tu není ten klasický hororový konec, ve kterém zlo zabijí, ale ono pak na chudáky přeživší hlavní hrdiny v poslední scéně vybafne. KONEC SPOILERU Jinak to ale funguje skvěle, Octavia Spencer hraje dokonale a do své role se přímo vžila, kdyby to ale nepodělalo to finále, klidně bych dal i 4*. Takhle to bude jen na silné 3*, ale i tak je to slušný. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

Je docela smutný, že plakát filmu je z jeho posledních desetii minut :)) Film nebyl špatný, a bavil mě i ze začátku, kdy se v podstatě nic nedělo, já byl příjemně napnutý. Ve finále ale slušně selhal. Nejen, že nedokázal přinést nějaký zajímavý plot twist, navíc ani nevím, jak to se všemi zúčastněnými dopadlo. Takhle mi z Ma vychází jen zajímavý náčrtek. S pindíčkem! ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Viděno hned 30.5, ale nebyl moc čas hodnotit. Aneb jak tě mindrák z dětství může narušit na celej život. Chápu, že to asi nebylo nic příjemnýho, ale mstít se na nevinnejch dětech těch provinilejch rodičů. Děcka si chtěly jenom zachlastat jednou za tejden a frajerka by je tam chtěla mít každej den pomalu. Jak se to ale začalo zvrhávat, tak to postupně dávalo i smysl. Jakoby nic děsivýho, ani krvavýho, takovej horor pro teenagery, s nádechem originality. I nahoře v baráku jsem doufal, že bude větší tajemství. Dost se divím, že to viděly jenom 2 stovky lidí tady. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen už v únoru 2018, vyšel však až v květnu 2019. (Polgedney)
  • Role Sue Ann (Octavia Spencer) byla původně napsána pro herečku bílé pleti. (ČSFD)
  • Celý film se natáčel ve městě Natchez (Mississippi, USA). Natáčelo se od února do března 2018. (Grimaldi)

Reklama

Reklama