Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál "Noční závod" se odehrává v nedaleké budoucnosti. Ve dne se svět zdánlivě podobá tomu, který známe – ale v noci se stahují žaluzie, ulice zejí prázdnotou a platí přísný zákaz vycházení. Ten má chránit lidstvo před nakažlivým virem, který zdecimoval zemi. Někteří lidé si však myslí, že následně zavedená pravidla a nařízení jsou příliš vysoká daň. Závod skýtá soutěžícím šanci na únik před těmito zákazy – šanci na lepší život v lepším světě. Závod je synonymem pro vzpouru a bezohlednost, ale také pro naději, odvahu a sebevědomí. Když padne noc, pětadvacet týmů se v jižním Londýně staví na startovní čáru. Nasadí závratnou rychlost a nepoleví, dokud nepřekročí cílovou rovinku kdesi ve Skotské vysočině. (HBO Europe)

(více)

Recenze (13)

anderson 

všechny recenze uživatele

Žánrový guláš šmrncnutý "ejtýs fílingom", ktorý svižne odsýpa a bez problémov funguje vo všetkých rovinách. Impozantné je aj herecké obsadenie s výraznými úlohami pre Seana Beana a Billyho Zanea. Som zvedavý či bude aj SEASON 2. (21.10.2019) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně přiznávám, že je možné, že bych byl v předpubertálním věku tímto seriálem nadšený. Mé současné (a tedy notně omšelé já) si tuhle slátaninu, v níž scénáristé předběhli i vlastní myšlenky, krutě a krvavě skoncovali s logikou a přeskakovali z tématu na téma s elegancí postiženého baleťáka, nedokázalo patřičně užít. Scénáristé neohromili ani invencí, neváhali si pro nějaký ten nápad dojít jinam, takže mě dokázal pobavit jen často se vyskytující nechtěný humor, a to je na osmidílný seriál dost chabé. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Závodem ke svobodě? Můj 14letý syn s IQ 75 byl tímto hloupým seriálem nadšen. Ale protože žádného syna nemám, chybí mi i důvod dílo sledovat. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

To se nedá. Má to vypadat, že scénář vznikl na zhuleneckém večírku neumětelů? Nebo chytrý marketing, cílený na určitou skupinu, jako to umí Jaromír Soukup? ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překlad originálního názvu je 'Zákaz vycházení', ale když je ten tolik populární automobilový závod tak přitažlivější, že? Ale je fakt, že o závodě a to samozřejmě nelegálním, to celé je. Hlavní výhra je život na svobodném ostrově. Sportovní, dramatický, hororový a akční seriál oplývající jednou zásadní věcí. Je poskládaný z citací nejrůznějších snímku napříč žánry, převážně postkatastrofických, hororových a akčních. Jako celek to sice krapet ubírá na logice, ale každá epizoda má zase své. Mnohá scéna tedy už byla někde k vidění a divák může jenom hádat, kde. Jen tak na okraj, jednu z rolí tu má i Sean Bean. Tak schválně, zemře jeho postava a nebo ne? Takže tu máme diktátorský svět, vir měnící lidi v zombie a snahu získat lék, touhu dostat se na nějaký ostrov, kde je život doslova jako v ráji a nelegální silniční závod, při kterém řinčejí i zbraně. Opravdu to nikomu není povědomé a nikoho nenapadají patřičné snímky? Tady se opět ukáže, jaký je kdo filmový znalec. Seriál je tedy temné, násilné, nabité akcí a celkově prostě zábavné dystopické dobrodružství, které by dané žánrové fanoušky neměl zklamat. I ten písničkový osmdesátkový soundtrack je použit cíleně. Děj obsahuje nemalé množství násilí v podobě drsných přestřelek a fyzických útoků, dramatického závodu a s tím spojené automobilové nehody, krvelačné zombie, atd. atd. A samozřejmě na dnešní dobu nechybí ani politická moralyzační agitka v podobě míchání ras. Ano, ani tady nechybí milostný pár v podobě černý kluk a bílá holka. Je to takový žánrový myšmaš, ale v seriálu s delší stopáží to funguje daleko lépe než ve filmu. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Sledování jsem vzdal po první autohoničce v prvním dílu. Pokud tohle někdo vypustí ven, nemusím o toho být. ()

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Nechápem tie nízke % pretože som sa naozaj dobre bavil a dal som to na jeden záťah. Sem tam to zakolíše v scenári ale aj tak doporučujem. Myslím si, že to nebude pre široké publikum no viacerých srdce si to rýchlo získa tak ako u mňa. Dúfam, že čoskoro bude 2 séria. ()

JaryKury 

všechny recenze uživatele

Po odkoukani prvniho dilu je to velice zajimave. Musim priznat, ze tam je vice tajemstvi a zajimavych momentu nez jsem cekal. K tomu jede opravdu cool hudebni podkres a cele to na me zatim pusobi napinave. Celkove hodnoceni si ale schovam na pozdeji. Zatim kolem 75% a nemuzu se dockat druheho dilu. ()

numan 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní nářez - mix road movie a zombie horroru s dokonalým 80kovým soundtrackem (Eurythmics - Sweet Dreams, Gary Numan - Cars, Visage - Fade To Grey, Communards - Don't Leave Me This Way, A-ha - The Sun Always Shines On TV, Killing Joke, Joy Division atd. atp.). Můžete hádat, jestli se Seanu Fazolkovi povede přežít aspoň až do konce série - jako ve Hře o trůny. Roli tu má moc pěknou - naprosto vymaštěnej agresivní pedofilní psychopat mu jde vyloženě "k pleti". Bacha na spojlér: Obsahuje taky nejlepší porodní hlášku za posledních 10 let: "Připadám si, jako když se snažím vysrat kopačák". :-D ()

Reklama

Reklama