Reklama

Reklama

Vis a vis (Antena 3 / Fox verze)

(seriál)
  • Španělsko Vis a vis (více)
Trailer
Španělsko, (2015–2019), 42 h 2 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Berta Vázquez, Alba Flores, María Isabel Díaz Lago, Marta Aledo, Najwa Nimri, Laura Baena, Jesús Castejón, Inma Cuevas, Maggie Civantos, Ramiro Blas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Macarena Ferreiro (Maggie Civantos) je obviněna z podvodu, který spáchala z lásky ke svému šéfovi. Svůj trest si má odsedět ve vězení Cruz del Sur, kde však vládnou pravidla zcela odlišná od běžného světa. Aby Macarena přežila, musí se místním pořádkům rychle přizpůsobit. Zároveň však bojuje za své propuštění, protože je přesvědčená o tom, že je nevinná. (FIAT 500)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A ať mi nikdo netvrdí, že scénarista nesjel Wentworth, než se pustil do vlastního díla. Rozhodně ale nelze vězeňské drama odsuzovat za to, že je hodně podobné jinému vězeňskému dramatu. Projít několika lochy, věřím, že bych za chvilku taky nepoznala rozdíl. Vedlejší zápletka s heroickou rodinkou je trochu přehnaná, ale nemůžu říct, že by nudila, rodiče jsou super, jen seriálu chybí pořádný mindfuck (ikdyž zvratů je dost, a kudla mi už taky kapsu prořezala), ale každej (naštěstí) nemůže být biggest badass ever jménem Fergusonová. Když jsem v tom srovnávání, u Wentworthu mi děsně neseděla Bea a s celou první sérií jsem měla problém, Macarena mi sedla hned, taková chytřejší Piper, říkala jsem si, aby mě naopak až časem začala vytáčet svou přelétavostí mezi postavami a nestálostí v názorech. To i Piper je proti ní zlatá. Každopádně, kdo ví, jak to s člověkem a jeho mentalitou otřese, když si projde vším tím psychickým peklem, na vlastní kůži to zjišťovat určitě nechci. Vedlejší postavy mi tady z momentálně nejpopulárnějšího vězeňského tria (Went - Orange - Vis) sedly od úvodních epizod každopádně nejvíc (a Kudrnka nebo Zulema jsou boží). Nuže... letošek je pro mě jedna návykovka vedle druhé a mě asi bude muset přestat fungovat net, abych jednou nešla spát nad ránem kvůli slavné větě "ještě jeden díl, teď to fakt vypnout nemůžu". Hodnocení po prvních dvou sériích, ta třetí je chvílema až extrémní a nesmyslné akční céčko. Čtvrtá se zase trochu zvedá. S01 80%; S02 80%; S03 40%; S04 60% ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Filmov z väzenského prostredia žien asi nie je veľa a tento seriál sa Španielom vydaril. Surový aj ľudský, má to myšlienku, na moju chuť trocha veľa lesbizmu. Až prekvapivo skvelé vyskladnenie herrečiek/hercov ku ktorým divák po dlhšej dobe môže získať sympatie. Ťažko som vyberal kto bol lepší Alba Flores alebo Najwa Nimri, asi kôli španielsko-cigánskemu temperament tá prvá. A kto by povedal že Berta Vázquez je rodená Ukrajinka. https://www.csfd.cz/tvurce/369153-berta-vazquez/prehled/ ()

Reklama

UniqueNett 

všechny recenze uživatele

Ze španělských seríálů vede jednoznačně La Casa De Papel. Vis a Vis je hned po něm. Seriál je hodně srovnávanej s The Orange is the new black, což je jasný, protože téma je stejný. Nicméně jak už tu někdo psal, španělé jsou o něco méně vtipní a o trochu víc drsnější. Co mi trošičku vadilo bylo to klišé, kdy se z nevinné blondýnky stane drsná šéfka vězení. Ale co už, člověk to bere trochu s nadsázkou. Postava Zulemy je podle mě dokonalá, její ironicky sarkastický poznámky mě dostávaly do kolen (v pozitivním slova smyslu). Když člověk nejde úplně do detailů a občas trošku přivře oči, tak je to vlastně strašně dobře natočenej seriál s postavami, který budete buď nenávidět nebo milovat. Za mě teda plnej počet bodů, už jen proto, že jsem hltala každej díl. P.S. Poslední díl čtvrtý série byl naprostá topka, perfektní zakončení celýho seriálu! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vis a vis nabízí pohled do věznice ve Španělsku, kde se naivní Macarena ocitne za mřížemi a musí se vyrovnat s novou denní realitou. Problémy vězeňské hierarchie, dozorci, spoluvězeňkyně, ale i šance na cestu ven, to vše potřebuje vstřebat. A to rychle. Okamžitě se tak nabízí porovnání s Orange Is the New Black, přesto je seriál temnější a věci nabírají spád mnohem rychleji. První série je solidní drama, které si drží spád a překvapivě slušně šlape na plyn. Navíc díky svému evropskému zasazení může být o něco bližší než vzdálená Amerika. Vzhledem k zajímavému závěru jsem zvědav na to, jak to bude pokračovat. ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál si ma získal od začiatku. Narozdiel od Orange is the new black je Vis a Vis omnoho temnejší, drsnejší a surovejší. A napriek tomu, že Orange is the new black milujem musím uznať, že tento seriál mal lepšiu zápletku. Hlavná postava Macarena je veľmi zaujímavá, čo som nečakala a spravilo mi to radosť. Ešte zaujímavejšou je však šialená (a keď poviem šialená, tak naozaj šialená) Zulema, ktorá si kradne takmer každú scénu pre seba. Postavy vo Vis a Vis buď milujete alebo nenávidíte a nič medzi tým. Niektoré časti sú lepšie niektoré sú možno slabšie, no stále to šliape a baví. Zvraty sú tu veľmi dobré a tiež niektoré momenty sú naozaj stresujúce :D V konečnom dôsledku som veľmi rada, že som tento seriál videla a pravdepodobne si ho ešte niekedy pozriem. A hoci to nie vždy bolo na plný počet, postavy mi prirástli k srdcu a preto dávam Vis a Vis 5*. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (7)

  • V seriálu používají auta české značky Škoda. (Monishka91)
  • Od tretej série sa museli zmeniť kulisy, keďže štúdio, v ktorom sa točili prvé dve série, už bolo prestavané z ženskej väznice na Španielsku mincovňu, kde sa natáčal seriál La casa de papel. (matthew.17)
  • Seriál bol pôvodne ukončený druhou sériou. Tretia a štvrtá vznikli až dva roky po poslednej klapke, keďže práva na seriál kúpila od verejnoprávnej Antena 3 súkromná televízia Fox, ktorá dala ďalším epizódam zelenú. (matthew.17)

Reklama

Reklama