Reklama

Reklama

Recenze (11)

danliofer 

všechny recenze uživatele

Tak tento film aspiruje na titul nejsuperhrdinnější" indický film roku. Filmařsky velmi dobře zpracován jako taková moc pěkná indická pohádka pro dospělé. Víc od něj ale moc nečekat. rozhodně ne to, co jste se kdy dočetli o harrapské kultuře, tedy pokud je vůbec nějaká jasná představa této. Ale příběhů o lásce a potrestání zla dobrem není nikdy dost. I proto doporučuji pro dlouhé zimní večery. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak nejvyšší vůl ze senátu chtěl být volem korunovaným. No, ty digitální pasáže nám trochu pokulhávaly, ale ve finále to bylo koukatelné. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný začátek, který mě navnadil na úplně jiný druh filmu, než jsem nakonec viděl. Příběh pěkný, ale chybělo mi zde víc pěkných písní a lepší efekty. Za mě 50% :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Místy je to takové hodně patetické, místy je to trikově dost tragické, ale přesto si nemohu pomoct, ta vizuální přeplácanost se mi prostě líbila, stejně jako ten celkem jednoduchý příběh. Jasně, ta stopáž je hodně přehnaná, ale na to se dá u indických filmů zvyknout. Jsou prostě jiné. A tenhle případ se mi celkem líbil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na tento bollywoodsky veľkofilm, zasadený do prostredia starovekej harappskej kultúry, som sa tešil už dlho. Konečne som sa do toho pustil, a veruže neľutujem. Odhliadnuc od kopy historických a geografických výmyslov (často aj zbytočných), bol to veľmi kvalitný film na úrovni. Vizuálne naozaj vydarené, aj keď niektoré scény značne prehnané (najmä úvodný lov na krokodíla, a potom samozrejme rôzne akčné šarvátky). Čo sa týka zápletky, tak tá mala síce klasický dobrodružno-romantický nádych, ale turbulentný spád s viacerými zlomami a kúsky retrospektívy to pozdvihli až ďaleko za hranice priemeru. No a Pooja Hegde ešte viac pozdvihla celkový vizuálny zážitok z filmu :) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie z bollywoodskej filmovej superliahne. A azda najlepší indický film, čo som mal možnosť doposiaľ vidieť. Zaujímavá kombinácia histórie, akcie, dobrodružnosti a dokonca i vtipu. Stále charizmatický a v zápornej roli skvelý Kabir Bedi, ústredná sympatická dvojka hlavných protagonistov, ale aj ostatné postavy nadmieru dobre obsadené. Vizuál občas pokrivkáva, efekty na hollywood stále nemajú, čo vidno napr. hneď v prvej scéne so statickejšie pôsobiacim krokodílom, ale je to všetko vynahradené pompéznymi kulisami a kostýmami. Samozrejme nesmú chýbať typicky indické tanečno-spevácke davové vsuvky, ako aj vtieravé romantické scény - tie jednoducho treba pretrpieť, v druhej polke filmu sa už ale neobjavia. Na druhej strane ale oceňujem akčné súboje, najmä ten v aréne s goliáškymi bratrami. Vydarený historický epos a preto mi ani tá dlhočizná 3-hodinová stopáž až tak nevadila. ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Historické filmy nepatří mezi moje nejoblíbenější, vlastně tento žánr vůbec nemusím a ani film Mohenjo Daro na tomto nic nezmění. Jak už zmínil ve svém komentáři Rhod, tím nejslabším místem ve filmu jsou nelogické chyby (třeba zápas v aréně není zrovna dvakrát moc reálný), dalším kamenem úrazu jsou mizerné digitální chyby (krokodýl na začátku, potopa). Naopak to co film zvedá z úplného dna je herecký výkon Kabira Bediho, Pooja Hegde je velice krásná a hezky se na ni dívá, Hritik si odehrál svůj standard (nic jiného jsem od něj nečekal). Začátek příběhu se táhne a skoro celá první polovina je spíše seznamovací, zato po přestávce se tvůrci snažili dohnat pomalý rozjezd a film nabere spád (bohužel opět na úkor logiky) aby zbil čas i na epický závěr filmu. Škoda, že tvůrci promrhali potenciál, který Mohenjo Daro měl, kdyby se spíše zaměřili více na intriky a na zvěrstva, které Maham za svůj život spáchal, mohlo by moje hodnocení být i vyšší. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Příběh docela slabota, vizuál hezký, ale triky trochu pokuhávaly.  Nicméně hlavní hrdina krasavec, hudba hezká. Plus za pokus zobrazení harappské kultury, takže za mne tři slabší hvězdy. ()

Rhod 

všechny recenze uživatele

Indické filmy ma v poslednom čase veľmi príjemne prekvapia a vždy potešia (napr. Piku, Kapoor & Sons). Aj keď má film v skutočnosti 170 minút (aspoň takú verziu som videl ja), ani neviem ako a zrazu už nabehli záverečné titulky. Veľmi tomu napomohol aj pekný, romantický a historický dej, ale ešte viac herečka Pooja Hegde, ktorá je neuveriteľne pekná žena a celý čas som sa na ňu pozeral s úsmevom. Jediné, čo mi tam prekážalo a kvôli čomu som ubral aj jednu hviezdičku z hodnotenia, je nepresnosť a nereálnosť niektorých častí vo filme (napr. prechod cez rieku všetkých obyvateľov ani nie za jednu minútu, pričom v meste ich bývali desaťtisíce a následne na druhom brehu rieky ich stojí iba zopár). Ale ani to mi neubralo na výslednom pozitívnom pocite. Ak to Indom pôjde takto ďalej, veľmi rád si v budúcnosti pozriem aj ďalšie filmy z ich produkcie. Klobúk dolu :) ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Poněkud velkoústý film okoukal, co jen se dalo ze západní produkce posledního desetiletí, přidal něco málo nacionálně orientované indické spekulativní archeologie a vše korunoval milostnou zápletkou, o níž bylo hned od prvního střetu pohledů jasné, jakým způsobem se bude vyvíjet a jak skončí. Připočtu-li nepovedené digitální efekty, vychází mi průměrný snímek, jenž marnoratně vyměnil svůj potenciál za několik laciných vějiček pro diváky. ()

Reklama

Reklama