Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Stále tvrdím, že se nedívám na filmy kvůli zábavě. Zde však musím říct, že jsem se skutečně bavil, a ženskému zápasu (dangal a potom judo) naprosto propadl. Navíc zápas Geety s otcem, propracovaný do nejmenších detailů, měl opravdu silnou existenciální příchuť. Ovšem čím je film zábavnější, tím méně se o něm dá říct - snad proto, že zábava je příliš explicitní, příliš polopatická. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si, že by som niekedy vo svojom živote narazil na film, počas ktorého sledovania, som už po hodine nadobudol dojem, že mu budem udelením piatich hviezd, hádam aj krivdiť. Keby mi niekto niekedy povedal, že tento pocit budem mať zrovna pri Indickom filme - schuti by som sa zasmial. Lenže "Dangal" je dokonalý film po toľkých stránkach, s takou zmeskou pocitov v rôznych ohľadoch, že ja ani neviem kde začať. A tak bude asi lepšie len napísať: "Bravó Nitesh Tiwari". Dávam cylinder dolu ... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád sportovní dramata a i když je Dangal o sportu,který mě míjí obloukem,tak sem se bavil víc než dobře.Celé je to líbivě natočené,dobře zahrané bez zbytečných přehrávání a na tak ohromné - skoro tří hodinové - ploše nemá prakticky hluchá místa.Celkem by mě zajímalo,jestli i v reálu byl finální zápas takhle dramatický...80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dangal navazuje na tradici indických filmů, které dokáží v některých případech prokázat, že i BOLLYWOOD dokáže vytvořit film, který je po řemeslné stránce takřka dokonalý. Dangal má však ten problém, že zápletka a její vyvrcholení je predikovatelná již od prvních minut, což divákovi jednoznačně ubírá na jinak skvělém zážitku. 80 % Celosvětový příjem k 14. 11. 2019: $302,895,451, což je 30,29 násobek rozpočtu ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na jeden rok zapomeňte, že máte matku." Moc se mi líbil taťkův zářivý úsměv, když jeho holčičky zmastily ty dva drzé fakany. Mahavir byl zkrátka dokonalým důkazem toho, že sportovního šampióna vychová spíše odhodlaný rodič než nějaké středisko. Já se tedy přiznám, že zápas je můj 356. nejoblíbenější sport, při jehož náhodném sledování se obvykle dost nudím. Jenže to Geeta s Babitou nedopustily. Jejich souboje měly tempo, sílu i agresivitu a já jsem jim fandil tak, že mě z toho bolí ruce, nohy i hlasivky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Mahavir Singh Phogat trénoval ve wrestlingu všechny čtyři své dcery a také dvě dcery svého bratra. Čtyři z nich – Geeta, Babita, Vinesh a Rita – jsou zlatými medailistkami v různých váhových kategoriích z Her Commonwealthu, zatímco Priyanka získala stříbrnou medaili na asijských šampionátech a Sangita získala medaile na mezinárodních šampionátech. (Macik1982)

Související novinky

Reklama

Reklama