Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na jeden rok zapomeňte, že máte matku." Moc se mi líbil taťkův zářivý úsměv, když jeho holčičky zmastily ty dva drzé fakany. Mahavir byl zkrátka dokonalým důkazem toho, že sportovního šampióna vychová spíše odhodlaný rodič než nějaké středisko. Já se tedy přiznám, že zápas je můj 356. nejoblíbenější sport, při jehož náhodném sledování se obvykle dost nudím. Jenže to Geeta s Babitou nedopustily. Jejich souboje měly tempo, sílu i agresivitu a já jsem jim fandil tak, že mě z toho bolí ruce, nohy i hlasivky. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Stále tvrdím, že se nedívám na filmy kvůli zábavě. Zde však musím říct, že jsem se skutečně bavil, a ženskému zápasu (dangal a potom judo) naprosto propadl. Navíc zápas Geety s otcem, propracovaný do nejmenších detailů, měl opravdu silnou existenciální příchuť. Ovšem čím je film zábavnější, tím méně se o něm dá říct - snad proto, že zábava je příliš explicitní, příliš polopatická. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Bollywoodský styl má své limity a i Dangal je v některých momentech (stříhání vlasů, interview s australskou zápasnicí) svou snahou o maximální emocionální působivost téměř úsměvný. Na druhé straně si nemyslím, že bych bez něj byl schopný 161 minut žrát příběh o indickém tatíkoví z vesnice, který ze svých dcer vytrénuje úspěšné zápasnice.Což asi neplatí jen o mně, ale třeba taky o rekordním množství čínských (!!!) diváků, kteří Dangal katapultovali do pozice pátého nejvýdělečnějšího nehollywoodského filmu všech dob. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bezvadně natočené. Osobně by mě zajímalo jak to udělaly, aby ty zápasy vypadaly tak věrohodně. Několikrát jsem se přistihla, že se kroutím jak Letty na žíněnce a rvu se jak o život :-) Neměly to děvčata jednoduché. Nejdříve se rvaly s otcem, pak samy se sebou, pak mezinárodně a naposledy na celosvětové scéně. O co všechny v mládí přišly, to ví jen oni, ale asi toho bylo víc, než dost a závěr stál opravdu za to. A to jsem se toho trochu bála....v žádném případě. Uživatel misterz to napsal tak, jak jsem to vnímala i já a proto jdu do plných. Nenechte si ujít závěr, tam jsou jejich skutečné podobizny i s otcem. Holky hrály skutečně super! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s bollywoodským filmem dopadlo nadmíru šťastně. Nečekal jsem až tak dobře řemeslně odvedenou práci. Kvalitami film rozhodně nešetřil. Příběh je celkem jednoduchý – otec, neúspěšný zápasník, si přeje syna, aby z něj mohl udělat šampióna a vyhrát zlatou medaili alespoň jeho prostřednictvím. Po třech neúspěšných pokusech se ale svého snu vzdává a smíří se s tím, že dokáže plodit pouze holky. Tedy až do jednoho dne, kdy zjistí, že jeho dcery mají zápasení v krvi. Navzdory všem konvencím, odporu a odmítání ze strany nejbližších a prvotnímu odporu dcer je tedy začne trénovat. Výsměch vystřídá úžas, když především jeho starší dcera Geeta vypráší kožich veškeré konkurenci. A jak to tak ve filmech bývá, konec dobrý, všechno dobré – dcera nakonec vyhraje zlatou medaili a stane se vzorem pro tisíce indických dívek, které následují jejího příkladu. Nejvíce překvapující pro mě byl fakt, že film je založen na skutečném příběhu. Smekám. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Televizní premiéru na indické televizní stanici Zee TV v květnu 2017 sledovalo přes 16 milionů diváků, což je historicky druhá největší sledovanost po filmu Prem Ratan Dhan Payo (2015). Tři měsíce nato byl film slavnostně uveden na televizní stanici Zee Tamil, kde jej sledovalo přes 33 milionů diváků. Obrovský úspěch slavil především v Číně, kde jej na internetu zhlédlo přes 400 milionů diváků. (HellFire)
  • Během jedné scény utrpěl Aamir Khan (Mahavir Singh Phogat) zranění ramene, kvůli němuž musel přerušit natáčení. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama