Reklama

Reklama

Sultan

(festivalový název)
  • Indie Sultan (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Sultan (Salman Khan) se stal zápasníkem, aby získal Aarfu (Anushka Sharma). To se mu sice podaří, ale štěstí jim dlouho nevydrží. Po letech se Sultan do zápasnické arény vrací, tentokrát jako wrestler, aby srdce své milované dobyl znovu. (rikitiki)

Recenze (23)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný martial-art film, který má na můj vkus až zbytečně moc přemrštěnou stopáž. Určitě bych pár momentů vynechal. Příběh je chytlavý a hlavnímu hrdinovi člověk nemůže nefandit. Písničky mi zde nevadí. Souboje jsou pěkně natočené a je jich zde hodně. Potěšil mě i Marko Zaror ve vedlejší roli. Za mě 90%. ;-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13,43miliónaTržby USA $6,200,000Tržby Celosvetovo $92,539,463▐ Je až nenormálne aký vyumelkovaný obal dokážu Indovia vytvoriť a predať ho divákovi, bez toho aby trpel, skôr si ho dokážu tým čo ponúknu naplno podmaniť, získať jeho súcit, emócie a hlavne na tej slušnej dĺžke plnú pozornosť. Takže máme tu ďalší skvelý snímok z tejto krajiny, ktorý ponúka všetko, romancu, napätie, drámu, akciu, rytmické piesne, všetko natočené v úžasnej harmónii, s citom pre obraz, silnou gradáciou, klobúk dolu pred nimi, pre porovnanie je to taký mix filmov Rocky a Warrior, američania sa môžu od nich učiť. /80%/ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od úvodu opäť s otvorenou papulou čumím, čo to zase tí “naši” Indovia spískali za “blockbuster”. Opäť nezostali dlžní nič svoje povesti. Hudba, tance, príbeh z iného sveta, absolútne ale absolútne mimo realitu, no človek to aj tak žerie aj s navijákom. Ja skutočne nechápem, ako je to možné, že v ich podaní to skrátka dokážem tolerovať. Odkladal som tento film mesiace (!!), idiot, pričom tých 170 minút, som zhltol jak malinu. No a i keď sa možno nejedná o takú pecku ako bol “Dangal”, ja tú plnú paľbu proste musím dať. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hlavními protagonisty snímku jsou Sultan Ali Khan (Salman Khan) a Aarfa (Anushka Sharma). Sultan se do svojí budoucí ženy zamiluje při prvním setkání, ale bude muset překonat nejednu překážku jak v osobním životě tak ringu... Minutáž atakuje skoro tři hodiny, ale příběhově by se Sultan dal rozdělit na dva samostatné filmy. Zápasů a soubojů není ve filmu možná tolik, protože jde o sportovní romantické drama, ale kvantitu nahrazuje kvalita. V MMA ringu na Sultana čekají soupeři Marrese (Marrese Crump), Tyron (Tyron Woodley) a Marcus (Marko Zaror). Ron Smoorenburg má ve filmu pouze malé cameo, lze ho na moment zahlédnout ve scéně, kdy novináři fotí osm nastoupených zápasníků. Akční režii & bojovou choreografii MMA zápasů dělal Larnell Stovall, který bude nejspíše známý svojí prací na filmu Undisputed 3: Redemption (2010) / Neporazitelný 3: Vykoupení, kde dělal bojovou choreografii a koordinátora kaskadérů. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Snad žádný jiný film mě nepřesvědčil tolik, že Salman Khan neumí hrát. Ať se drží komedií, ale dramata, v nichž má vyjadřovat obličejem city, a namísto toho civí jako tele (v tom si může podat ruku se Sanjayem Duttem), to fakt ne. S Anushkou mu to taky moc nesedlo, ale ta aspoň trochu hrála. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jistě: Rocky po indicku. Akorát to není o chlapíkovi, co jde za vítězstvím a cestou náhodou potká holku, ale o chlapíkovi, co jde za vítězstvím právě proto, aby tu holku potkal. ____ Salman Khan herecky na stejné výši jako Stallone. Anushka Sharma překvapila v roli drsné sportovkyně, herecky možná plošší než v jiných filmech, ale vzhledem ke ztvárněnému charakteru je to pochopitelné. Lepší kamera. Velmi dobré souboje - napínavé a gradující a pokaždé jiné. Druhá půlka se Sultánem kajícím se ve wrestlingové svatyni výrazně lepší než začátek (a to wrestling nesnáším a budu v tom i nadále pokračovat). ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hudba nebyla špatná i záběry byli povedené ale jeto prostě tak že se podíváte a to vám stačí no nějak vás to nedonutí jsi to zarýt pod kůži. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, co Rocky zvládnul v kratším čase, ale pravda, přidal si k tomu ještě pořádnou dávku dílů, to "Sultan" zvládne za tři hodiny. Nečiní tak lépe, ale zase ne o tolik hůře. Hrdina je správně ovládaný nemocemi, ale nakonec jde pořád za láskou a snaží se pro ni bojovat, anebo alespoň na jejím základě se drží dál. Souboje velmi dobré, a to o ně vlastně ani tolik nejde. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Ač indický filmy nemusím, řekla jsem si, že to taky zkusím, když to má být taková bomba. Čekala jsem to horší, ale musím přiznat, že to tak strašný zas nebylo. Je to takový indický Rocky s písněmi a tanečky. Nepřestane mě udivovat, do jakých všech žánrů je Indové vecpou. To mi na tom právě nesedělo, plus přestřelená stopáž, pár nudných pasáží a nesympatická hrdinka. Asi jediným větším kladem pro mě byla pěkná hudba. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Musel jsem si to dát na třikrát, protože pokaždé, když se rozezněla jedna z těch příšerných melodií a začalo se zpívat, vytékal mi mozek ušima. Ale jinak je to obstojně nasnímaná sportovní romance s výbornými hlavními představiteli a srdíčkem na svém místě. Tedy až na ty písně… diskotékový nevkus Indii vládne. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Indický veľkofilm plný heroizácie a športovej prvoplánovosti - a presne toto až tak nemusím. Veľmi dlhý a úmorný rozbeh deju, kým sa konečne niečo relevantné začalo diať. A potom to prišlo, pýcha predchádzajúca pádu, ktorá je typickým prvkom mnohých športových filmov. Tu to bolo síce o čosi tragickejšie, ale práve od tohto bodu ma film začal baviť o čosi viac. Odhliadnuc od tých prehnaných akčných scén v oktagone, to bolo napokon celkom vydarené, hoci ten záver bol na môj vkus až príliš idealistický a mimo reality. Paradoxne, to najlepšie z celého filmu pre mňa nebol ten športový príbeh s prehnaným vizuálom, ale to pozadie s vynikajúcimi dialógmi Salman v úlohe Sultana bol výborný, no Anushka takmer nenápadná. Keď to porovnám s inými indickými športovými filmami z prostredia zápasenia či boxu, tak oveľa viac ma bavili Dangal a Mary Kom. Aj preto mám pre Sultana len 3* (hlavne kvôli zdĺhavému rozbehu). ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Výborný indický MMA Rocky   Salman Khan je strašný borec, ostatně i jako oba další Khanové   Chválil jsem to tu už xkrat, tak jestli hledáte zábavný film, tohle je dobrá volba. Dávám si to jednou ročně a je to moc silné v každé lince. I MMA choreografie jedna z nej filmových. 9/10 Uvítám tipy na další indické pecky pro evropského diváka. Viděl jsem toho víc a je to pro nás hodně hit or miss. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Má setkání s indickým filmem bych napočítal na prstech jedné ruky a tak jsem moc nevěděl, co od dalšího indického velkofimu čekat. Sultan se veze na vlně filmů jako Warrior a přidává všudypřítomné kari, zpěv a tanec. Rozvláklá stopáž téměř 3 hodiny a více tance než by bylo zdrávo způsobuje, že Sultan nemá potřebný drive a i když se snažíte přijmout indickou odlišnost tak sem tam se opravdu neubráníte úsměvu na nečekaných místech. Hvězda Salman Khan vůbec neumí hrát a chemie s jeho ženským protějškem úplně nefunguje. Šablonovité, předvídatelné a hodně dlouhé. Poevropštěný a přitom typicky indický blockbuster, který by se dal sestříhat na polovinu. Zajímavé vidět, ale pokud se nezajímáte o bojové filmy nebo indickou filmovou školu, tak s klidem můžete pokračovat dál. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Indicke filmy jsou svym zpracovanim ojedinele a mj. maji i vychovny charakter, coz je pozitivni. Sultan stavi na jednoduchem pribehu s radou zapasu a nezbytnych hudebnich vlozek. Multizanrova podivana, ktere nic nechybi, vcetne pekne Anushky.-). ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Úžasný Salman! Uveriteľná Aňuša, silný (aj keď nie bohvieako originálny) príbeh, dravá kontaktná akcia = veľký film! Tie 2 tanečné sekvencie by som dal preč, ale strpel som ich a celý film som strávil 2cm nad kreslom. Je to ďalší z tých filmov, čo Ti síce moc nevypovie, ale po formálnej stránke Ti odpáli dekel. ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Po delší době film, kterému můžu s klidným srdcem napálit všech pět hvězd a kdyby to bylo možné tak bych mu dal klidně i hvězd deset, tak jako to mají na IMDB. V některých věcech mi Sultan připomínal o rok mladší film (Brothers), v obou filmech šlo o bojové umění, v obou filmech se řešili i rodinné vztahy i láska (jak jinak) a v obou filmech se nakonec všichni usmířili a všechno dobře dopadlo. Hudební stránka filmu je asi nejslabší místo tohoto filmu, přestože se mi písně celkem líbili, nebyla mezi nimi ani jedna píseň, kterou bych si oblíbil natolik, že bych si ji rád kdykoliv pustil (třeba na Youtube). Salman i Anushka podali jako vždy perfektní výkon, musím uznat, že Salman na svůj věk vypadá stále dobře a klidně si na rozdíl od svých amerických kolegů stále může troufat na role, ve kterých za záchranou své milé zmlátí vše, co mu přijde do cesty. ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Salman je menší tancujúci sloník, spevák, wrestler a milovník v jednej osobe. Toto mu nvyšlo. Anushka "hrá" zápasníčku a rýchlozlomiteľnú nafúknutú puťku. ()

Reklama

Reklama