Reklama

Reklama

Toskánsko, magická část Itálie

(TV film)
  • Francie Toscane : La bella Italia
Francie, 2014, 51 min

Obsahy(1)

Synonymum pro krásu, kulturu a historii v srdci Apeninského poloostrova. Toskánsko, to není jen Florencie. Mezi mořem a horami nabízí čarokrásné přírodní scenérie, zelené kopce obklopené cypřiši a háje olivovníků. Odkrývá nádherná města i poklidné vesničky s výjimečným historickým dědictvím. To vše okořeněné nezapomenutelnými kulinářskými zážitky. Obyvatelé si pečlivě chrání tradice, zděděné z velkolepé a bohaté minulosti. San Gimignano, Siena, Pisa, Chianti, ale třeba i ostrov Elba – to jsou místa, která zná bezesporu celý svět. My vám přesto ukážeme i trochu jiné Toskánsko. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

tron 

všechny recenze uživatele

Druhá polovica dosť nudná, ale prvá parádne ukazuje fenomenálnosť Toskánska, prastarých miest a mestečiek, ulíc a uličiek, obchodov a tradícií. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

V Itálii jsem letos už pár dní strávil a přestože jsem byl jen na jejím nejzazším severu a konkrétně Toskánsko nenavštívil, její rozmanitost obdivuju v jakékoli její oblasti, v té plné vinic jakbysmet. Sice už jsem z tohoto cyklu viděl celkově zajímavější dokumenty, ale i náhled do italské architektury mě v mnoha ohledech obohatil. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama