Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavnou hrdinkou príbehu je Sam (Noomi Rapace), špička z protiteroristickej jednotky, ktorej je pridelená úloha chrániť mladú bohatú dedičku menom Sarah (Olivia Jewson). Sam svoju rolu pestúnky neznáša, ale len do chvíle, než sa ukáže, že sa niekto sa snaží Sarah uniesť. Spoločne sa dávajú na útek a ak si chcú zachrániť životy, musia o ne bojovať... (dixx)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace. Na tuhle dámu si budu muset lehce posvítit, protože ukázala, a ne poprvé, že za to vzít umí. Konečně ženská jako řemen, které tu akci naplno žeru. Tady se jede na klasickou notu. Noomi je ochránkyní mladé holčiny, která působí všelijak, ale na svou stranu si vás nakloní. Proto oběma dámám budete držet palce. Občas je to přitažené za vlasy a doporučuji přemýšlet co nejméně, proč postavy jednají tak nebo jinak. Děj celkově je ale fajn a když se mluví dává to smysl. Při scéně v hotelu na posteli jsem si mimochodem vzpomněl na první Taken, kdy taťka Bryan uděluje dcerušce poslední pokyny před únosem. Film si od úvodu drží slušné tempo a jen občas poleví. Sympatické postavy, lehounký zvrat na konci a máme tu slušné překvapení za 75 procent. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nalákala mě první fotka s Noomi Rapace při akčním momentu a neodolal jsem, zvláště, když to Netflix servíruje až pod nos. Výsledek taková pecka není, vlastně je to úplně standardní příběh s jakžtakž akcí, co rychle uteče a nestihne nudit. Lehký nadprůměr, který jsem si naservíroval hlavně kvůli mé oblíbené herečce, která bude doufám další z těch, co se na Netflixu etablují (Malkovich jistě dá nějaké rady). A Sophie Nélisse je alespoň pěkná. ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Slušný feministický film doprevádzaný prízemne nepríjemnou atmosférou, zvratmi, akciou kontaktnou aj vzdialenou a dobre verne rozpracovanou hrou na pozadí. A pritom film navodzuje pocit jednoduchosti, jednotu miesta, pár jázd autom, jeden dom, hotel a to je všetko. Ale veľké miliardy lietajú a jediný kto si ich nevšíma je Noomi, ktorá priam katastrofálnym zjavom (hlavne účes) hrá o dušu a v scéne v hoteli pri súboji patrí medzi špičku. Zoe sa snaží nebyť puťka odvedľa, no miestami do tej role padá... Ostatní ako je u NEtflixu zvykom, sa mihnú krátko, ale s o to väčšou rolou v priebehu deja. Príjemne pôsobí taktiež zasadenie deja do Severnej Afriky. Na malom a lacnom priestore má film čo povedať a často to robí aj úderným a dostatočným spôsobom. (videné 28.5.2019, BDrip) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal velmi nadějně a Noomi Rapace jako tvrďačka je dokonalá a hodnověrná. Bohužel, čím déle Close běží, tak tím více je příběh nezajímavý. Mimo to scénář je tak předvídatelný až hanba. Pravděpodobně bylo záměrem vytvořit typickou akční podívanou, ale trocha inovace by neškodila. Jednalo by se spíše o dobře odvedený díl seriálu, než o celovečerní film. S přivřenýma očima to však nijak velký průšvih není. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace jako budyguardka bohaté dědičky, které hrozí nebezpečí únosu. Prostinký scénář podle jasně dané šablony, ale to by ani tak nevadilo, kdyby film netrpěl nezvládnutou akcí. Sice se tu našlo pár povedených momentek, ale celkové pojetí si žádalo víc. Nicméně je tu Noomi, které tahle poloha sedí, Indira Varma mě baví dlouhodobě a zvyknout se dá i na hysterčící Sophii Nélisse. Film má i jakés takés tempo, které si dokáže udržet po celou stopáž, takže celkově to ten průměr dá. 50% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Když letí soukromý triskáč se Sam (Noomi Rapace) na schůzku, má letadlo kulatá okénka, když však přistane a partner na ni čeká a letadlo sleduje, má toto letadlo okénka oválná. (SsgtJira)
  • Když letí Sam (Noomi Rapace) se Zoe (Sophie Nélisse) helikoptérou na místo pobytu v Maroku, letí vrtulník zalesněnou krajinou. Poté Zoe ukazuje Sam zděděný důl, který však leží v poušti. Při následném střihu zpět do vrtulníku, kde sedí Zoe se Sam, ale vrtulník opět letí zalesněnou krajinou, což lze vidět z oken vrtulníku. (SsgtJira)
  • V úvodní scéně, po zabití teroristů, nasedne Sam (Noomi Rapace) do pick-upu, vedle ní si sedne reportérka a na korbu pick-apu kameraman, když ale vůz odjíždí, kameraman na korbě není. (SsgtJira)

Reklama

Reklama