Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sice mě zajímalo odkud se vzali Nesmrtelní, ale nevím nevím, jestli ten přesun děje do budoucnosti byl k něčemu dobrý. Akční scény jsou hezké, to ano, Ramirez je pořád Ramirez, ale celkový výsledek je přece jenom průměrný. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První klasický díl nastolil otázku, kde se vlastně nesmrtelní vzali? Scénáristé Brian Clemens a William N. Panzer se rozhodli pro odvážný tah a přenesli fantasy příběh do sci-fi kulis. Celkem ztřeštěný nápad, který obsahuje nejeden bizardní detail (vrahy, kteří jsou vzhledem kříženci punkerů, skejťáků a slepice, snad ani nikdo nemohl myslet vážně). Nicméně, i takovéto absurdní rozvinutí legendy by mohlo mít jistou šanci na životnost, nebýt toho, že na režijní stoličce usedl Russell Mulcahy. Jedničky ještě ustál, ale v druhém dílu už své slabiny neukočíroval a namísto stylové fantasy nabízí přeplácaný patvar, kterému nepomůže ani ta prodloužená remasterovaná verze... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tady už je zřejmé, že nápady docházejí, dech se krátí a kaše se nastavuje. Ale i tak je tenhle Highlander ještě relativně (tohle slovo zdůrazňuji) na úrovni mírně nadstandartního béčka. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $15,556,340Tržby Celosvetovo $38,300,000║ Toto bol asi dosť nevydarený žart? /5%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze DC a slyšel jsem, že původní film je naprosto o nečem jiném. Doufám teda, že je taky o dost lepší, ale pokud tomu tak není, tak nechápu proč vznikali další a dalsí filmy o nesmrtelném. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

První Highlander byl místami až příliš rozvláčný, čemuž se toto pokračování úspěšně vyhýbá, ovšem na druhou stranu postrádá lepší scénář. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stewart Copeland: 1. Trust - Heeren Stevens ,2. One Dream - The Lou Gramm Band ,3. Who's That Man Part I - The Magnetic Aka ,4. Haunted - Glenn Hughes ,5. Here We Go - Notorious ,6. As Time Goes By - Brenda Russell ,7. It's a Perfect, Perfect World - Cash Hollywood/Ellis Hall ,8. Bird Flight - Stewart Copeland ,9. Destroy Shield - Stewart Copeland ,10. Sunshield/Escape - Stewart Copeland ()

tron 

všechny recenze uživatele

Typický príklad sequelu: to najlepšie z jednotky (stínanie hláv) mínus niekto odíde (Queen) plus iní pretrvajú (Mulcahy) plus jedného charizmatického zlosyna nahradí druhý (Michael Ironside) plus iné postavy sa naopak vrátia (napriek tomu, že minule zomreli). Highlander 2 je nezmyslene bizarné sci-fi (2024?! Štít?!?), čo ho stavia po bok dvojky, trojky atď. Planéty opíc - podobne zhovadenej sérii, ktorej prvý diel bol skvelý. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hlavni problem druheho dilu je ten, ze se v podstate tolik neresi osud Connora, ale spis osud lidi a dej se od hlavniho tematu misty dost vzdaluje. Sice je dobre, ze se dozvime par dalsich veci o nesmrtelnejch, ale ze zacatku je film misty zmatenej. Hodnoceni by bylo lepsi, kdyby nebyl prvni dil. Takle se v zasade jedna o variaci na prvni dil, akorat par veci o nesmrtelnejch si odporuje s tim, co bylo v prvnim dile receno, kamera je horsi, hudba daleko horsi nez v prvnim dile, i kdyz v podstate nijak spatna neni. A Connery tu je spis za takovou komickou postavicku. Nicmene porad jsem se docela slusne bavil a dej vetsinou svizne odsejpal. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný!Režie sice ujde, ale scénář je totální brak, ani celkem slušné obsazení tu nepomůže!Nicméně to není nic proti trojce a čtyřce! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

___Louise Marcus: Okay, now let me just see if I can get this straight. You're mortal there, but you're immortal here until you kill all the guys from there who have come here... and then you're mortal here... unless you go back there, or some more guys from there came here, in which case you become immortal here... again. ___Conner MacLeod: Something like that. P.S. Druhého Higlandera jsem viděl jako dítě školou povinné v kině a moc se mi líbil. Jestli tahle režisérská verze je opravdu lepší než ta původní, musel jsem mít děsný vkus... :o) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hvězdičky... Po výborné jedničce! Síla došla. Kouzla neokouzlila. Krouhlím dolů. Z posledních sil... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Síla kouzla paradoxně postrádá sílu kouzla originálu. Dvojka sice rozšiřuje mytologii série, ale příběhově těžce nefunguje - chybí napětí, nepodbízivý humor, elementární emoce. Vizuálně to taky není taková divočina (změnil se kameraman a s tím starým odešly i širokáče), ale zase se tu fest vyblbli na retrofuturistické výpravě, která je jediným důvodem, proč věnovat filmu pozornost. Bez Conneryho šaškování bych se obešel a zklamáním je i Ironside jako přiblble se šklebící záporák. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pomatený Horal - Síla kouzla zmizela. Projekt, od kterého chtěli aktéři i tvůrci utéct, či se alespoň distancovat, má šanci zaujmout leda postavou Katany Ironsidea, který úspěšně krade zubící se škleby Nicholsonovi. Mulcahyho podíl na výsledku je sice omezený, ale i tak se měl spolu s investory zamyslet nad hlubokým moudrem kmeta MacLeoda, který tvrdí, že na světě jsou dva druhy lidí. Jedni, kteří ví, kdy přestat a druzí, kteří to nevědí.. Co se týká soundtracku k filmu, vydala v roce 1991 kapela Queen u EMI Records album, o kterém se moc neví. Jmenuje se A Kind of Septic a seznam skladeb je následující: 1. No Vision, 2. A Kind of Septic, 3. One Year of Shame, 4. Pain is so Close, 5. Scrap will be Scrap, 6. Who Wants to be Associated with this Forever, 7. No One Gimme the Prize (Mulcahy Theme), 8. Don´t Lose Your Name, 9. Pointless of the Universe.. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Russel Mulcahy i v letech 90tých sáhl po své osvědčené postavě Connora MaCleoda. Narozdíl od původního Highlandera jeho druhý díl naráží na nepřekonatelnou překážku v podobě příběhu. Ten je stupidní a naprosto nedomyšlený, postavený na jiné dějové rovině než původní film. Ovšem vizuál opět nese svoje ovoce. Efektově dobře zvládnutá záležitost. Tak dobře, že občasné úlety a minelky dokáže umně zakrýt. Charismatický Sean Connery pak dodává svým šarmem postavám tu správnou kvalitu a chvilkama zachraňuje i nedohrávání Christophera Lamberta. Hlavní záporák v podobě Michaela Ironsidea už ale není takovej hnusák jako jeho předchůdce a i když se snaží, působí uměle a předrsněle. A pak ty nešťastný pokusy o humor, těch pár debiláren co přidali do děje a místo okořenění ho tak zmastili, že jim není rovno. V původním Highlanderovi dokreslovali děj, tady z něj dělají úplnou mazanici. Sečteno a podtrženo, jedná se o efektní podívanou na ušmudlané 3 hvězdičky, která mít lepší děj a zápletku, roznesla by první díl na kopytech a vyvrátila tak zažitou pravdu, že pokračování málokdy dokáže předstihnout původní film. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Druhý díl dělá svému předchůdci leda tak nehoráznou ostudu. Všechno je zde horší. Lambert se pouze párkrát zatváří. Mulcahy na režijní stoličce ukazuje v plné kráse svou neschopnost vytvořit alespoň "něco". Scénář absolutně nulový a kulisy budoucnosti jsou naprosto k smíchu. Sem tam nějaká slušnější akční scéna (výborný průjezd salvou - 108 kulek...), avšak kladů je skutečně jako šafránu. Michael Ironside je směšný klaun a podobně trapný je i film samotný. Komerce je mocná věc a tenhle snímek nemá jiný účel, než-li vytřískat na dobrém jméně nějaké ty peníze. Další pokračování tak skvělého prvního dílu už raději nechci ani vidět. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom dvadsiateho storočia dosiahlo znečistenie vzduchu také hodnoty, že ozónová vrstva Zeme bola úplne zničená. Planéta bola vydaná na milosť smrtonostnému ultrafialovému žiareniu. Na ochranu ľudstva bol v roku 1999 vybudovaný elektromagnetický štít. Píše sa rok 2024 a príbeh takmer nesmrteľného škótskeho horala Connora McLeoda pokračuje. No ale radšej ani nemusel. Pretože oproti výbornému pôvodnému filmu z roku 1986 je táto druhá časť len zbytočný, nudný nezmysel. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Veškeré opojení je pouhým švihnutím meče nenávratně pryč...což je velká škoda, protože po mimořádném Highlanderovi, působí jeho pokračování(mělo zůstat,jen u jednoho), jako shocking ledová sprcha, která nestojí za to, abych se pouštěla do dalších "dílů"...snad, jen z nostalgie za slabé 3*.-)) ()

Reklama

Reklama