Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Zajímavosti (19)

  • Christopher Lambert se při natáčení v Argentině nechal přesvědčit místními podvodníky, aby investoval svůj honorář do několika finančních institucí. O své peníze přišel. (HellFire)
  • Při natáčení scény se vznášedlem nebyly použity žádné speciální efekty. Christopher Lambert měl oblečen postroj, ke kterému byly upevněny dráty. Na celou scénu dohlížel tým zodpovědný za Supermana (1978). (HellFire)
  • Natáčení postihla smrtelná nehoda, když jeden z techniků spadl z jeřábu. (HellFire)
  • Honorář Seana Conneryho činil 3,5 milionu amerických dolarů za devět natáčecích dnů. Svůj honorář věnoval na charitu. (HellFire)
  • Známý filmový kritik Roger Ebert zvolil toto pokračování nejhorším filmem roku 1991. (HellFire)
  • Christopher Lambert odmítl během soubojů používat falešný meč, což bylo vzhledem k jeho krátkozrakosti velmi riskantní. Stejně tak se podobně jako Michael Ironside nechtěl nechat zastoupit dublérem. (HellFire)
  • Michael Ironside popsal svou účast na natáčení následovně: „Já, Connery i Lambert jsme se shodli na tom, že nenávidíme scénář. Při jeho pročítání jsem si představoval, že ho napsal třináctiletý kluk. Každý z nás ale potřeboval peníze a kromě toho jsem nikdy předtím nehrál barbara ohánějícího se mečem. Byla to moje první velká padoušská role. Tak jsem si řekl, že když už natáčím tak hloupý film, dám do toho všechno, aby si mě každý zapamatoval. A myslím, že se mi to podařilo.“ (HellFire)
  • Snímek se umístil na 9. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • Režisér Russell Mulcahy byl tak frustrovaný z toho, že byl v pozdějších fázích jeho vliv na projekt minimální, že nechtěl být uveden v titulcích. Ve smlouvě měl však zakázáno, aby jakýmkoli způsobem útočil na film před premiérou, jinak by proti němu bylo zahájeno soudní řízení. A tak zůstal v titulcích zachován. I Christopher Lambert byl z filmu znechucený, konkrétně ze změn ve scénáři. Chtěl z projektu vycouvat, ale smlouva mu to neumožnila. (tyzmrde)
  • Pokračování filmu je oproti ostatním dílům 5dílné série dějově odkloněný. Například Highlander (Christopher Lambert) a Ramirez (Sean Connery) se seznámili v prvním díle, avšak ve druhém se znali i ve scénách, které se odehrávali již před prvním filmem, například scény z planety Zeist. Také Ramirez se objevuje živý, přestože v prvním díle přišel o hlavu. (tyzmrde)
  • Televizní reklamní kampaň k filmu stála 1 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Během natáčení se Christopher Lambert a Michael Ironside vzájemně poranili. Lambert ulomil svému kolegovi kus zubu a Ironside zase Lambertovi zranil prst v jednom ze soubojů. (Terva)
  • V roce 1995 pospojoval režisér Russell Mulahy některé vystřižené, nepoužité a alternativní scény, které posléze vydal pod názvem Highlander 2 Renegade Version. (Terva)

Reklama

Reklama