Reklama

Reklama

Highlander 5

  • USA Highlander: The Source (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svět se propadá do chaosu. Highlander Duncan MacLeod prochází ruinami rozpadajícího se města a vzpomíná na dobu než odešla láska jeho života. Přidává se ke skupině nesmrtelných. Znovu se setkává se svým tajemným přítelem Methosem a také smrtelníkem Joe Dawsonem. Společně se vydávají na nebezpečnou výpravu: hledat původ své nesmrtelnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

demented 

všechny recenze uživatele

Tiež si myslím, že nie je fér hodnotiť film na základe nedokončenej verzie. Pri troche úprav by tom mohol byť dokonca aj priemerný film :) S tým hybridom cenobita a obyvateľa Sillent Hillu, čo si hovorí že "Guardian", asi už moc zázrakov nenarobia. Ale dúfam, že aspoň spravia niečo s efektami, lebo záverečný súboj bol jednoducho strašne smiešny a trapný. Otázne je tiež, či bolo rozumné nechať Adrianovi Paulovi zlomiť meč. Po zbytok filmu sa potom oháňa len dvoma nožmi, čo tiež nie je bohviečo. Pochybný, nevysvetelneý a nedotiahnutý príbeh, rovnako ako aj absenciu normálneho záveru radšej nechám tak, lebo nepochybujem, že tieto problémy budú vo finálnej verzií vyriešné. Čo ma naopak potešilo, je väčší príklon ku fantasy a hlavne absencia flashbackov - t.j. celý film sa odohráva v súčasnosti (resp. budúcnosti). Stačí si už len počkať do septembra 2007 :) Inak len najväčší optimisti si môžu myslieť, že sa to dostane kina, pretože toto je film "straight-to-DVD" ako vyšitý... Edit: Oukej, takže u finálnej verzie sa žiadny zázrak nekonal :( ()

Tom Hardy

všechny recenze uživatele

Nevydržel jsem to a na ten "předčasný sestřih" se podíval (ty ohlasy na netu jsou totiž opravdu kouzelné, tak nešlo odolat;). Netuším, co s tím producenti zamýšlejí ve střižně dělat (a kolik mají materiálu k dispozici), ale dost pochybuji, že se jim podaří plně zacelit ptákoviny typu "když někde hrozí výbuch, zcela logicky tím směrem bude projíždět cisterna s palivem". Adrian Paul je pořád stejně dřevěný, nicméně paradoxně on jediný působí jakžtakž normálně. Skřet s anglickým akcentem a kněz vypadají, jak kdyby je sem někdo vstřelil z Pána prstenů a dost podobně působí i občasné aranžmá scén. Za největší perlu ale považuju hlavního záporáka. Zkřížit obludu ze Silent Hillu s Rain Manem a do toho fláknout pohyby Super Maria (ano, té herní postavy), na to už je třeba koňská dávka zvrhlé fantazie. Brett Leonard to celé zachraňuje od naprosté propasti akorát zabarvením obrazu. Každá scéna má „svou vlastní náladu“ a některé pasáže opravdu nejsou kompozičně vůbec špatné. Ale k čemu je dobrý občasný povedený look, když Leonard neumí akční scény. V souhrnu mi to přijde o dost blbější než jednička a trojka, ale na rozdíl od čtyřky to nemá vyloženě televizní look a dvojka mi zase přišla mnohem úchylnější (a blbější). Kdybych měl dát hvězdičky, asi bych dal jednu, ale producenti tvrdí, že do kin půjde něco jiného, tak nebudu nefér a schovám si hodnocení až pro finální verzi… ()

Reklama

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte omnoho horšie ako tragický štvrtý diel. Partia mizerne hrajúcich hercov v spleti nemožne nakrútených situácií, ktoré v konečnom dôsledku nedávajú vôbec žiadny zmysel. Uvažoval som, či dám aspoň jednu hviezdičku. Ale za čo? Za spomaľovačky, v ktorých tí kreténi kráčajú v ústrety kamere a do toho hrá Queen z prvého dielu? Rúhanie!!! Za záporáka, ktorý si pospevuje "who wants to live forever..." a vyzerá, ako keby si režisér pomýlil Highlandera s Hellraiserom? Za tú trochu krvi a odtrhnuté či odseknuté hlavy?..... Nie. Nedám. Trpel som. ()

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

No a máme tu, doufejme již poslední díl Highlandera. Pětka se vydala úplně novým, leč absolutně hloupým a nezáživným směrem. Vrací se bezmězně nudný Duncan spolu s dalšími ještě ubožejšími nesmrtelnými kteří naštěstí občas můžou být smrtelní. Nemá to ani patu ani hlavu. A konec je opravdu na setnutí hlavy všem účinkujícím... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Highlander: Zdroj utrpení. Čtverka byla sice špatná, ale nakonec jsem se královsky bavil díky over-the-top záporákovi a šíleným hláškám typu „Don't you wana be inside me?“ (A záporák je taky jediná věc, která dělí pětku od odpadu... při jeho scénách jsem se dost nasmál. Stačí se podívat na tohle video.) Pětka... to je panečku jiné maso. Už od začátku je patrné, že jsme klesli prakticky na dno filmové produkce, některými zasvěcenci přezdívané direct to DVD. Všechny aspekty filmu jsou prakticky odpad – střih je upraven na míru pro epileptiky, kteří při sledování zažijí peklo, na své si jistě přijdou také milovníci zpomalených záběrů a pokud vás zajímá, jak vypadá filmování s kamerou zavěšenou na provázku, jste na správné adrese. Co se scénáře týče, ten je typickou ukázkou lenosti a chybějící invence. Jednoduše řečeno ruce pryč, nohy na ramena a utíkejte, co vám nohy stačí... tedy pokud nejste milovníky opravdu špatných filmů, jaké běží ve tři ráno na Prima Cool. V tom případě si možná přijdete na své. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (11)

  • Původně se měl režie ujmout Russell Mulcahy, který režíroval i jedničku a dvojku. Mulcahy ovšem nesouhlasil se scénářem Petera S. Davise a Williama N. Panzera. Mulcahy chtěl předcházet událostem původního Highlandera, Panzer a Davis naopak chtěli navázat na Highlander: Endgame (2000). Nakonec Mulcahy z projektu odstoupil, neboť se bál opakovaného fiaska, jakým byla dvojka. (Taninaca)
  • V určité fázi vývoje projektu pracoval na scénáři také Joel Soisson. V jeho představách žil Duncan MacLeod (Adrian Paul) na benzínce uprostřed pouště vedle opuštěného letiště, nosil kovbojské boty a čepici a společnost mu dělala opička jménem Connor. (HellFire)

Související novinky

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Reklama

Reklama