Reklama

Reklama

Třeboňská nocturna 2015

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokumentární pořad o 12. ročníku letního hudebního festivalu ve známých jihočeských lázních. Kvalitní hudba v podání známých výkonných umělců v kombinaci s útulnou komorní atmosférou třeboňského náměstí či zámku zaručují každoročně návštěvníkům festivalu Třeboňská nocturna nezapomenutelné povznášející zážitky. Letní festival Třeboňská nocturna se koná pravidelně druhý týden v červenci již od roku 2004. Navázal tak na historicky starší Abonentní koncerty Zlatá hvězda, které se od roku 1996 konají v podzimní a zimní sezoně. Ředitel festivalu pan Miloš Končický o něm říká: „Nejlepší čeští i zahraniční umělci svým uměním dokáží zaplnit hlediště divadla J. K. Tyla. Vždy bylo patrné, že toto město má ohromný vztah k vážné hudbě a letní koncerty na překrásném Masarykově náměstí se k jejich pořádání přímo nabízejí. Od samotného počátku jsme do přípravy vstupovali s myšlenkou na podporu příhraničního styku s Horním a Dolním Rakouskem. I podstatně vyšší zviditelnění na kulturní mapě naší republiky bylo nepochybnou pobídkou. A v neposlední řadě i pozvánka pro všechny milovníky vážné hudby k cestě do jižních Čech a Třeboně", přívětivě dodává M. Končický.
Třeboňská nocturna jsou letním svátkem vážné hudby, jehož cílem je přivést špičkové české a zahraniční interprety na místní pódia a nabídnout návštěvníkům Třeboně hudbu, kterou jindy nabízejí nejváženější české i světové festivaly. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to špatné a dal bych o hvězdičku víc, ale to by nesměl režisér a scenárista v jedné osobě navíc ještě obsadit sám sebe do role spíkra. To, že se zhlédnul v rozšafném a rádoby humorném nadhledu s příměsí ironie všeznalého Čecháčka à la Miroslav Vladyka v Cestománii, by možná tolik netrčelo, kdyby šlo např. o dokument z festivalu Novoměstský hrnec smíchu. V případě Třeboně to ale bylo výrazně mimo hrnec - tedy mimo mísu. ()

Reklama

Reklama